najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Otvoreno pismo gradonačelniku Bandiću Incijative za Jedinstvo (p)
PRESS,Tuesday 27 May 2008



Inicijativa za Jedinstvo

Kontakt osoba: Emina Višnić | 091 642 63 47 | inicijativa.jedinstvo@gmail.com

Otvoreno pismo gradonačelniku Bandiću
Zagreb, 27. svibanj 2008.

Poštovani gospodine gradonačelniče,

u svibnju 2005. godine, pred same lokalne izbore, stavili ste svoj potpis na deklaraciju Nezavisna kultura i mladi u razvoju grada Zagreba. Time ste se, među ostalim, javno obvezali da ćete, ukoliko Vaša stranka bude sudjelovala u upravljanju gradom, dovršiti uređenje i opremanje kompleksa bivše tvornice Jedinstvo te definirati primjereni model upravljanja.

Od potpisivanja je prošlo točno tri godine, odnosno tri četvrtine Vašeg mandata, no po pitanju Jedinstva, unatoč preuzetoj obvezi, nije učinjeno ništa. Deklaracija je ostala mrtvo slovo na papiru, a položaj nezavisne kulture i mladih u gradu Zagrebu nije ni na koji način unaprijeđen. Naprotiv, nemar Vaše uprave je doveo, među ostalim, do zatvaranja kluba Močvara, važne točke zagrebačke urbane kulture i okupljališta velikog broja mladih stanovnika Zagreba.

Unatoč brojnim upozorenjima, uporno ste ignorirali sve pokušaje komunikacije o Jedinstvu. Pitanje upravljanja prostorom ostalo je neriješeno, a u njegovo uređenje i opremanje Grad nije uložio ništa. Sve dok je velika dvorana bila zapuštena industrijska hala, potpuno neiskoristiva za bilo koju svrhu, Grad Zagreb u Jedinstvu nije vidio nikakav interes. Međutim, čim je prostor uređen, naglo ste pokazali veliko zanimanje te ste se spremno uputili rješavati problem na Vama svojstven način. Suprotno Deklaraciji odlučili ste da će prostor na javnom natječaju biti dodjeljen onom koji ponudi "najbolji program".

Mi, ovdje potpisani smatramo kako tvornica Jedinstvo mora ostati na raspolaganju za raznolike programe najšireg kruga organizacija nezavisne kulture i mladih, budući da u Zagrebu, bez obzira na obećanja, još uvijek nema drugih prostora predviđenih za tu namjenu. Ovo je potrebno jasno definirati unaprijed osmišljenim modelom upravljanja. Bez takvog modela, javni natječaj kakav ste odlučili provesti, dovest će Jedinstvo u posjed jednog jedinog korisnika i učiniti ga nedostupnim za sve ostale.

Gospodine gradonačelniče, vrijedi li Vaš potpis išta?

1. "90-60-90" -udruga za poticanje kvalitetnog likovnog i općenito kulturnog razvoja, Ul. Nikole Tesle 27, V. Mlaka -Marijana Stanić
2. 25 FPS Udruga za audiovizualna istraživanja, Draškovićeva 47 - Mirna Belina
3. Ambidekster klub, Valpovačka 13 -Ana Habdija Šorša
4. Autonomna tvornica kulture, Vukovarska 52 c -Katarina Peović Vuković
5. Autonomni kulturni centar – Attack! Budmanijeva 12 / Trnjanski nasip bb -Sanja Burlović
6. Bezimeno autorsko društvo, Deželićev prilaz 26 -Goran Sergej Pristaš
7. Centar za dramsku umjetnost Prilaz Gjure Deželića 26 -Oliver Frljić
8. Centar za mirovne studije, Nazorova 1 -Gordan Bosanac
9. Domino, Ožujska 9 -Zvonimir Dobrović
10. Eksperimentalna slobodna scena, Vukovarska 68 -Selma Banich
11. Fantastično dobra institucija -FADE IN, Nova ves 18 -Magdalena Petrović
12. FAR, Prilaz Gjure Deželića 18 -Vanja Daskalović
13. Hrvatska glazbena mladež, Trg S. Radića 4 -Dubravka Dujmović Kušan
14. Institut za suvremenu umjetnost, Berislavićeva 20 -Janka Vukmir
15. Izdravačka kuća Što čitaš? Preradovićeva 34 -Marko Strpić
16. Koautorska inicijativa OOUR II. Apatinski odvojak 9 -Sandra Banić Naumovski
17. Kombinirane operacije, Klekovačka 32 -Saša Božić
18. Konfuzija -udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, Petrinjska 57 -Nenad Barić
19. KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, Trnovečka 3, Sesvete -Sunčica Ostoić i Olga Majcen Linn
20. Kulturna udruga "Krlja ustvari", Vinogradska 62/1 -Mario Kralj
21. Lokalna baza za osvježavanje kulture [BLOK], Ilica 103 -Sonja Soldo
22. MARMOT /Mala Autorska Radionica Međuodnosa Objektiva i Tijela/ Mažuranićev trg 7 Irma Omerzo
23. Montažstroj – stalna kazališna družina d.o.o, Đorđićeva 7 -Borut Šeparović
24. Mreža mladih Hrvatske, Trg žrtava fašizma 13 -Emina Bužinkić
25. Multimedijalni institut, Preradovićeva 18 -Tomislav Medak
26. Nova grupa (neformalna grupa) -Zrinka Kušević
27. Platforma 9,81 -Institut za istraživanja u arhitekturi, Jakova Gotovca 1 -Marko Sančanin
28. Plesni centar Tala -neprofitna umjetnička organizacija, B.Magovca 50 -Larisa Lipovac
29. Prostor rodne i medijske kulture 'K-zona', Nova cesta 24 -Gabrijela Ivanov
30. RESTART, Z. Kunc 3 -Oliver Sertić
31. Savez studenata fakulteta elektrotehnike i računarstva (SSFER) -Klub studenata elektrotehnike (KSET), Unska 3 -Veljko Dragišić
32. Savez udruga Klubtura / Clubture, Svačićev trg 1 -Emina Višnić
33. Studio Artless Prilaz, Svetog Josipa Radnika 16 -Željko Zorica
34. Studio Pangolin, Mlinarska 21 -Nicole Hewitt
35. Što, kako i za koga / WHW, Baruna Trenka 4 -Sabina Sabolović
36. Udruga "Igra" -za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći, Sveti Duh 55 -Kreš!imir Makvić
37. Udruga Bacači Sjenki, Bosanska 10 -Boris Bakal
38. Udruga Bijeli val, Baruna Trenka 7/1 -Nikola Devčić
39. Udruga Komikaze, Škrlčeva 29 -Ivana Armanini
40. Udruga Otompotom, Bogišićeva 18 -Slave Lukarov, Ivan Klepac
41. Udruga Test! -teatar studentima, Jarunska 2 -Denis Patafta
42. Udruga za promicanje kultura Kulturtreger, Martićeva 14d -Miljenka Buljević
43. Udruga za razvoj neprofitnih medija Nemeza, Dugi dol 66 -Agata Juniku
44. Udruženje za razvoj kulture, Lučko 47 b -Kornel Šeper
45. Udruženje Zdravo društvo, Poljička 8 -Zoran Marić
46. Umjetnička organizacija Grupa Kugla, Vareška 19 -Damir Bartol
47. Umjetnička udruga Dada Jihad, Vinogradska 20, Vugrovec Donji -Mario Kovač
48. Umjetnost zajednice, Ilica 89 -Aleksandar Battista Ilić
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt