najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

D I R E K T 99 (p)
PRESS,Monday 26 May 2008

www.fadein.hr

Povodom emitiranja "jubilarne" 99. emisije dokumentarne serije o mladima D I R E K T organizirano je druženje i projekcija specijalnog izdanja emisije D I R E K T 99 u petak 30. svibnja 2008 u 20 sati u kinu Tuškanac.

Ulaz slobodan.

D I R E K T 99 je specijalna emisija u trajanju od 40 minuta koja neće biti emitirana na televiziji već čini presjek svih dosadašnjih naslova.

Jubilarni 100 Direkt emitirat će se najesen.

U četvrtak 29. svibnja 2008. u klubu Jabuka od 21 h bit će Direkt tulum za najbliže suradnike i sve one s pozivnicom (za novinare ulaz slobodan).

D I R E K T 99

Program uoči emitiranja 99-te epizode serije o mladima Direkt
Kino Tuškanac, 30 svibnja 2008. u 10 h

Otvarajući medijski prostor za emisije o mladima na Hrvatskoj televiziji prije šest godina, serijalom DIREKT u produkciji studija FADE IN, došli smo i do 99 emisije koja će se emitirati 1. lipnja 2008. (22.30h -2. program). Tim brojem ne zatvaramo cjelinu serijala, jer DIREKT pulsira u vremenu s generacijama koje ulaze i izlaze iz okvira - biti mlad. Generaciju mladih teško je omeđiti. Fiksirana kao dobna skupina podliježe raslojavanju kulturoloških i ekonomskih procesa. Tek u svom traganju za identitetom, predstavljajući različite stilove i ne uklapajući se u društvene obrasce, ostaje u kategoriji - generacija mladih. Sabirući zapažanja, dileme ili stavove protagonista DIREKTA uočili smo pet tematskih cjelina koje svjedoče o vremenu u kojem živimo zajedno s njima.

INTERESNE SKUPINE
Vidljivo prisutni unutar svojih miljea, mladi stvaraju svoje ekipe, od udruga do navijačkih skupina. Aktivizam, glazba, reality show-ovi, konzumerizam ili ovisnosti nisu samo izbor pojedinca, već i njegovo snalaženje u svijetu koji nas okružuje. Na njihovim vrijednosnim sustavima nastavit će nove generacije.

TRAŽENJE IDENTITETA
Odbijajući prihvatiti društvene norme mladi se okreću prirodi, duhovnosti ili kreativnosti. Protestirajući ponekad formom ili se zatvarajući u svoje oaze, ukazuju na neki drugačiji, možda bolji svijet. Njihov kritičan odnos ili iskorak iz sredine preispituje našu stvarnost.

ODNOS DRUŠTVA PREMA MLADIMA
Kaže se: mladi su dio društva - prate trendove, nameću stilove i prolaze procese obrazovanja. Dolaze iz drugih sredina ili centara za rehabilitaciju i pokušavaju se uklopiti. Završe škole i žele raditi… Ali iskustva nezaposlenih, obilježenih ili drugačijih govore o predrasudama i nepovjerenju društva prema mladosti, neiskustvu i razlikama.

RODITELJSTVO
Odvajanje od roditelja nije samo odlazak od kuće. Tražeći uzroke ili opravdanja za život po dječjim domovima, kod udomitelja, staratelja, za djetinjstvo bez jednog ili oba roditelja mladi odrastaju i sami postaju roditelji.

LJUBAV I PRIJATELJSTVO
Intimna iskustva imaju svoj slijed: susret, upoznavanje, zajednički život, a osobne priče protagonista otkrivaju sve nijanse snalaženja u traženju sebe i onog drugog. Ma koliko način života mladih na prvi pogled ruši tabue i nudi nove obrasce ponašanja (virtualni druženje, izvanbračna zajednica ) oni se ipak oslanjaju na nasljeđa svojih sredina.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt