najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

D I R E K T 99 (p)
PRESS,Monday 26 May 2008

www.fadein.hr

Povodom emitiranja "jubilarne" 99. emisije dokumentarne serije o mladima D I R E K T organizirano je druženje i projekcija specijalnog izdanja emisije D I R E K T 99 u petak 30. svibnja 2008 u 20 sati u kinu Tuškanac.

Ulaz slobodan.

D I R E K T 99 je specijalna emisija u trajanju od 40 minuta koja neće biti emitirana na televiziji već čini presjek svih dosadašnjih naslova.

Jubilarni 100 Direkt emitirat će se najesen.

U četvrtak 29. svibnja 2008. u klubu Jabuka od 21 h bit će Direkt tulum za najbliže suradnike i sve one s pozivnicom (za novinare ulaz slobodan).

D I R E K T 99

Program uoči emitiranja 99-te epizode serije o mladima Direkt
Kino Tuškanac, 30 svibnja 2008. u 10 h

Otvarajući medijski prostor za emisije o mladima na Hrvatskoj televiziji prije šest godina, serijalom DIREKT u produkciji studija FADE IN, došli smo i do 99 emisije koja će se emitirati 1. lipnja 2008. (22.30h -2. program). Tim brojem ne zatvaramo cjelinu serijala, jer DIREKT pulsira u vremenu s generacijama koje ulaze i izlaze iz okvira - biti mlad. Generaciju mladih teško je omeđiti. Fiksirana kao dobna skupina podliježe raslojavanju kulturoloških i ekonomskih procesa. Tek u svom traganju za identitetom, predstavljajući različite stilove i ne uklapajući se u društvene obrasce, ostaje u kategoriji - generacija mladih. Sabirući zapažanja, dileme ili stavove protagonista DIREKTA uočili smo pet tematskih cjelina koje svjedoče o vremenu u kojem živimo zajedno s njima.

INTERESNE SKUPINE
Vidljivo prisutni unutar svojih miljea, mladi stvaraju svoje ekipe, od udruga do navijačkih skupina. Aktivizam, glazba, reality show-ovi, konzumerizam ili ovisnosti nisu samo izbor pojedinca, već i njegovo snalaženje u svijetu koji nas okružuje. Na njihovim vrijednosnim sustavima nastavit će nove generacije.

TRAŽENJE IDENTITETA
Odbijajući prihvatiti društvene norme mladi se okreću prirodi, duhovnosti ili kreativnosti. Protestirajući ponekad formom ili se zatvarajući u svoje oaze, ukazuju na neki drugačiji, možda bolji svijet. Njihov kritičan odnos ili iskorak iz sredine preispituje našu stvarnost.

ODNOS DRUŠTVA PREMA MLADIMA
Kaže se: mladi su dio društva - prate trendove, nameću stilove i prolaze procese obrazovanja. Dolaze iz drugih sredina ili centara za rehabilitaciju i pokušavaju se uklopiti. Završe škole i žele raditi… Ali iskustva nezaposlenih, obilježenih ili drugačijih govore o predrasudama i nepovjerenju društva prema mladosti, neiskustvu i razlikama.

RODITELJSTVO
Odvajanje od roditelja nije samo odlazak od kuće. Tražeći uzroke ili opravdanja za život po dječjim domovima, kod udomitelja, staratelja, za djetinjstvo bez jednog ili oba roditelja mladi odrastaju i sami postaju roditelji.

LJUBAV I PRIJATELJSTVO
Intimna iskustva imaju svoj slijed: susret, upoznavanje, zajednički život, a osobne priče protagonista otkrivaju sve nijanse snalaženja u traženju sebe i onog drugog. Ma koliko način života mladih na prvi pogled ruši tabue i nudi nove obrasce ponašanja (virtualni druženje, izvanbračna zajednica ) oni se ipak oslanjaju na nasljeđa svojih sredina.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt