najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Incijativni skup 'Nacionalnog foruma za prostor' 16.11.2007 u Novinarskom domu (p)
PRESS,Wednesday 14 November 2007

www.pravonagrad.org

INICIJATIVA “PRAVO NA GRAD”
kontakt: Teodor Celakoski | m:+385913335256 | e: teodor@mi2.hr
www.pravonagrad.org

Zagreb, 14. studenog 2007.

Poštovani,

Pozivamo vas da najavite i popratite javnu panel diskusiju i inicijativni skup NACIONALNOG FORUMA ZA PROSTOR koji će se održati u petak 16. studenog u Novinaskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, od 12 do 15 sati.

Namjera je da se Forum uspostavi kao stalna javna platforma koja se bavi različitim aspektima prostorne problematike, a s temeljnom svrhom zaštite i očuvanja prostora kao jednog od glavnih razvojnih resursa.

Forum je zamišljen kao neformalna inicijativa građana iz cijele Hrvatske koja okuplja (1) zainteresirane predstavnike postojećih građanskih inicijativa nastalih na točkama aktualnih ili potencijalnih drastičnih devastacija prostora; (2) predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom okoliša, demokratizacijom, zaštitom spomenika kulture, arhitekturom itd; (3) stručnjake iz različitih područja relevantnih za prostornu problematiku te (4) zainteresirane javne osobe.

Dugoročni ciljevi Foruma uključuju: podizanje razine i kvalitete javnog tematiziranja prostornih pitanja; davanje sustavnog pregleda ključnih prostornih problema i aktera u procesu; osnaživanje lokalnih građanskih inicijativa; stvaranje kritične mase u javnosti zainteresirane za unapređenje odnosa prema prostoru kao i smještanje prostorne problematike na višu razinu među društvenim i političkim prioritetima.

Uvodna izlaganja i izvještaje pitanjima prostora na panel diskusiji će dati: Vladimir Lay, Mirko Petrić, Vjeran Piršić (Eko Kvarner), Đivo Dražić (DUB), Krešo Galović, Dušica Radojčić (Zelena Istra), Zlatko Uzelac, Luka Bunčuga (Skupina urbanista i prijatelja Jelse), Niko Gamulin, Vera Šimek-Petrinjak (Zelena akcija) i Teodor Celakoski (Pravo na grad).

Sudjelovanje u raspravi najavili su i: Frano Dulibić, Slaven Tolj, Bruno Poropat, Marko Sančanin, Davorin Stipetić, Mladen Škreblin, Ognjen Čaldarović, Jurica Pavičić, Suzana Jašić, Zorislav Antun Petrović, Boris Bakal, Vilim Matula, Urša Raukar, Leon Lučev, Ivo Duboković, Luko Piplica, Damir Franolić, Tomislav Tomašević i Sonja Soldo.

Domaćin skupa je inicijativa Pravo na grad uz potporu Zaklade Heinrich Böll.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt