najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Priopćenje za javnost povodom netočnih tvrdnji i zabrinjavajućih prijetnji (press)
PRESS,Sunday 20 May 2007



SAVEZ ZA CENTAR ZA NEZAVISNU KULTURU I MLADE, / Privremni ilegalni centar za kulturu i mlade "Jedisntvo"
Zagreb, Svačićev trg 1 / Trnjanski nasip bb, www.jedinstvo.info

UDRUŽENJE ZA RAZVOJ KULTURE „URK" / Klub Močvara,
Zagreb, Lučko 47 b / Trnjanski nasip bb, www.mochvara.hr

Dodatne informacije i komentari: Emina Višnić, 091 642 63 47 i Kornel Šeper, 091 36 66 106, Zagreb, 18. svibnja 2007.

Priopćenje za javnost povodom netočnih tvrdnji i zabrinjavajućih prijetnji gradonačelnika Bandića Željeli bismo reagirati na zabrinjavajuće tvrdnje koje je, na jučerašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine (17. svibnja) tijekom rasprave o rješavanju pitanja prostora u vlasništvu Grada, iznio gradonačelnik Bandić. Naime, prema navodima u medijima, gradonačelnik je ustvrdio kako je Grad "za sitne pare" dodijelio prostor Močvari, kao udruzi za urbanu kulturu, a kako ga ona izdaje Novoj TV za 20 eura po kvadratu.

Također, najavio je da će stati na kraj "onima koji rade biznis pod krinkom urbane kulture", zaprijetivši kako "od ljudi kojima su puna usta alternativne kulture na kraju neće ostati ni a." Prostor koji spominje gradonačelnik nije prostor kluba Močvara, već velika dvorana u sklopu tvornice Jedinstvo. Ta dvorana nije dodijeljena nikome, no odgovornost za upravljanje i troškove čitavog prostora tvornice, prema prijedlogu Gradskog ureda za kulturu, preuzelo je Udruženje za razvoj kulture "URK". 2003. godine zaustavljena su sva gradska ulaganja u uređenje prostora Jedinstva, a pri tome najveći dio prostora nije doveden u upotrebljivo stanje.

Stoga su Udruženje za razvoj kulture i druge organizacije okupljene u Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade nakon više bezuspješnih pokušaja ostvarivanja dijaloga s Gradom odlučili sami pronaći sredstva kako bi spriječili daljnje propadanje prostora i osposobili ga za održavanje javnih događanja. Gradonačelnik i nadležni gradski uredi su o toj namjeri obaviješteni još prošle godine, a o načinu financiranja obnove objekta kroz komercijalno korištenje, odnosno sponzorstvo obaviještena je i javnost na konferenciji za medije 11. travnja 2007. Gradonačelnikovo jučerašnje "javno razotkrivanje" ovih činjenica je stoga u potpunosti apsurdno.

Sva sredstva prikupljena od sponzora, koji je zauzvrat za svoje potrebe (snimanje emisija za Novu TV) koristio veliku dvoranu, uložena su u obnovu prostora te je nedavno tamo otvoren Privremeni ilegalni centar "Jedinstvo", kojeg je tijekom četiri dana otvaranja posjetilo oko 5000 ljudi. Dakle, ne radi se ni o kakvom "biznisu pod krinkom urbane kulture" u gradskom prostoru, već naprotiv, o pronalaženju i ulaganju sredstava u javnu imovinu kako bi se riješio problem za koji se Grad očito nije spreman pobrinuti.

Ipak, najviše zabrinjava što si gospodin Bandić dopušta na posve izravan način prijetiti osobama da će ih ukloniti, demonstrirajući tako ne samo manjak političke kulture i nesposobnost za komunikaciju s građanima, već i krajnje necivilizirano ponašanje. Kako se već više godina zalažemo za dovođenje u red sustava korištenja gradskih prostora, pozdravljamo inicijativu da se nakon višegodišnjeg ignoriranja pristupa rješavanju tog problema. Međutim inicijativa koja se svodi na netočne optužbe i agresivne prijetnje ne ulijeva povjerenje da će se problemu ozbiljno pristupiti.

Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade
Zagreb, Svacicev trg 1
t: 45 72 591, f: 45 72 591

JEDINSTVO
Privremeni ilegalni centar za kulturu i mlade
Zagreb, Trnjanski nasip bb
www.jedinstvo.info

Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade
Zagreb, Svacicev trg 1
t: 45 72 591, f: 45 72 591
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt