najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Priopćenje za javnost povodom netočnih tvrdnji i zabrinjavajućih prijetnji (press)
PRESS,Sunday 20 May 2007



SAVEZ ZA CENTAR ZA NEZAVISNU KULTURU I MLADE, / Privremni ilegalni centar za kulturu i mlade "Jedisntvo"
Zagreb, Svačićev trg 1 / Trnjanski nasip bb, www.jedinstvo.info

UDRUŽENJE ZA RAZVOJ KULTURE „URK" / Klub Močvara,
Zagreb, Lučko 47 b / Trnjanski nasip bb, www.mochvara.hr

Dodatne informacije i komentari: Emina Višnić, 091 642 63 47 i Kornel Šeper, 091 36 66 106, Zagreb, 18. svibnja 2007.

Priopćenje za javnost povodom netočnih tvrdnji i zabrinjavajućih prijetnji gradonačelnika Bandića Željeli bismo reagirati na zabrinjavajuće tvrdnje koje je, na jučerašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine (17. svibnja) tijekom rasprave o rješavanju pitanja prostora u vlasništvu Grada, iznio gradonačelnik Bandić. Naime, prema navodima u medijima, gradonačelnik je ustvrdio kako je Grad "za sitne pare" dodijelio prostor Močvari, kao udruzi za urbanu kulturu, a kako ga ona izdaje Novoj TV za 20 eura po kvadratu.

Također, najavio je da će stati na kraj "onima koji rade biznis pod krinkom urbane kulture", zaprijetivši kako "od ljudi kojima su puna usta alternativne kulture na kraju neće ostati ni a." Prostor koji spominje gradonačelnik nije prostor kluba Močvara, već velika dvorana u sklopu tvornice Jedinstvo. Ta dvorana nije dodijeljena nikome, no odgovornost za upravljanje i troškove čitavog prostora tvornice, prema prijedlogu Gradskog ureda za kulturu, preuzelo je Udruženje za razvoj kulture "URK". 2003. godine zaustavljena su sva gradska ulaganja u uređenje prostora Jedinstva, a pri tome najveći dio prostora nije doveden u upotrebljivo stanje.

Stoga su Udruženje za razvoj kulture i druge organizacije okupljene u Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade nakon više bezuspješnih pokušaja ostvarivanja dijaloga s Gradom odlučili sami pronaći sredstva kako bi spriječili daljnje propadanje prostora i osposobili ga za održavanje javnih događanja. Gradonačelnik i nadležni gradski uredi su o toj namjeri obaviješteni još prošle godine, a o načinu financiranja obnove objekta kroz komercijalno korištenje, odnosno sponzorstvo obaviještena je i javnost na konferenciji za medije 11. travnja 2007. Gradonačelnikovo jučerašnje "javno razotkrivanje" ovih činjenica je stoga u potpunosti apsurdno.

Sva sredstva prikupljena od sponzora, koji je zauzvrat za svoje potrebe (snimanje emisija za Novu TV) koristio veliku dvoranu, uložena su u obnovu prostora te je nedavno tamo otvoren Privremeni ilegalni centar "Jedinstvo", kojeg je tijekom četiri dana otvaranja posjetilo oko 5000 ljudi. Dakle, ne radi se ni o kakvom "biznisu pod krinkom urbane kulture" u gradskom prostoru, već naprotiv, o pronalaženju i ulaganju sredstava u javnu imovinu kako bi se riješio problem za koji se Grad očito nije spreman pobrinuti.

Ipak, najviše zabrinjava što si gospodin Bandić dopušta na posve izravan način prijetiti osobama da će ih ukloniti, demonstrirajući tako ne samo manjak političke kulture i nesposobnost za komunikaciju s građanima, već i krajnje necivilizirano ponašanje. Kako se već više godina zalažemo za dovođenje u red sustava korištenja gradskih prostora, pozdravljamo inicijativu da se nakon višegodišnjeg ignoriranja pristupa rješavanju tog problema. Međutim inicijativa koja se svodi na netočne optužbe i agresivne prijetnje ne ulijeva povjerenje da će se problemu ozbiljno pristupiti.

Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade
Zagreb, Svacicev trg 1
t: 45 72 591, f: 45 72 591

JEDINSTVO
Privremeni ilegalni centar za kulturu i mlade
Zagreb, Trnjanski nasip bb
www.jedinstvo.info

Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade
Zagreb, Svacicev trg 1
t: 45 72 591, f: 45 72 591
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt