najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
press / ,Thursday 15 March 2012



SUNNYSIDERS - LICENCE TO BLUES
KONCERTNA PROMOCIJA
Caffe Kinoteka - petak - 23.3.2012.

Tri tjedna nakon izvrsnog nastupa u zagrebačkoj Tvornici ispred legendarnog blues gitariste Johnnyja Wintera, SUNNYSIDERS su pripremili središnju promociju svog albuma prvijenca nazvanog LICENCE TO BLUES (Spona CD 164). S obzirom da je dobar dio albuma inspiriran prošlogodišnjim putovanjem u Memphis, šetnjama uz Mississippi i događanjima na Beale Street, jednoj od najpoznatijih svjetskih glazbenih ulica - ne treba se čuditi da su za svoju promociju izabrali Caffe Kinoteka. Riječ je o unikatnom zagrebačkom (neglazbenom) prostoru ležerne atmosfere u kojem se povremeno ipak svira i koji po mnogima ima onu opuštenost kakvu tako lako postižu američki kafići s malom pozornicom u kutu, koja kao da je tu sasvim slučajno.



Nakon što su kao predstavnici Hrvatskih blues snaga u veljači prošle godine na 27th International Blues Challengeu u Memphisu u konkurenciji isključivo američkih izvođača izborili polufinale, SUNNYSIDERS polako grade vlastitu karijeru i prepoznatljivost te će u Kinoteku, s daleke obale bluesa, donijeti dinamičnu, uglavnom akustičnu veselu autorsku glazbu i pamučnu atmosferu američkog juga.

Caffe Kinoteka, Kordunska 1, petak, 23.3.2012. u 21.00 sati - Slobodan ulaz

Sunnysiders su:
Boris Hrepić - Hrepa: vokal, gitara, ukulele, benđo, usna harmonika, stomp
Antonija Vrgoč - Ro La: vokal, gitara, perkusije, stomp
Goran Gubić - Hans: gitare
Igor Paradiš - Šparka: cajon, udaraljke

Više o bendu u biografiji u prilogu i na http://www.sunnysiders.com/Site/Homepage.html


SUNNYSIDERS – Biografija

S DALEKE OBALE BLUESA

Osnivač i lider Sunnysidersa, Boris Hrepić – Hrepa, glazbenu je karijeru započeo u studenom 1981. kada je kao član L.B. Blues banda izašao prvi put pred publiku u splitskom kultnom klubu „Tok“. Svirati blues u samom jeku novovalne ere i nije bio neki potez koji bi utabao put ka uspjehu i slavi, no kada imaš osamnaest godina i sviraš glazbu koju voliš, nije ti baš stalo do pronalaženja najbržeg puta ka glazbenom tronu. Nekoliko godina kasnije iz blues voda izvukao ga je Marijan Ban s kojim 1985. osniva Daleku obalu u kojoj je svirao bas, usnu harmoniku, te skladao. S Dalekom obalom je tijekom šesnaest godina, sve do razlaza 2001. godine, izdao šest studijskih albuma, dvije kompilacije i jedan album uživo. Kao dio svojevrsnog nastavka prethodnog benda, u grupi The Obala, je u ulozi solo gitariste, vokala i glavnog autora snimio još tri albuma do razlaza benda 2008. Diskografski rad nastavio je snimivši kao basist i autor albume s bendovima Fon Biskich i Narodno Blago (2009), te Steve Wolfman Band (2010.)
Te 2010. godine Hrepa se konačno vraća svojim glazbenim korijenima i s pjevačicom i gitaristicom Antonijom Vrgoč, umjetničkog imena Ro La, osniva blues duo Sunnysiders gdje komponira, pjeva, svira akustičnu gitaru, ukulele, usnu harmoniku te stomp box. Na 2nd Croatian Blues Challengeu Sunnysidersi u kategoriji solo-duo, izvodeći autorske pjesme na engleskom jeziku, pobjeđuju i osvajaju licencu da predstavljaju Hrvatski blues na 27th International Blues Challengeu u Memphisu, USA. Na tom najvećem svjetskom natjecanju bluesa su nastupili dva puta početkom veljače 2011., te u četvrtfinalu u konkurenciji isključivo američkih izvođača osvojili prolaz u polufinale, što je do sada najveći uspjeh udruge Hrvatske blues snage koja organizira Croatian Blues Challenge.
Po povratku u Hrvatsku Hrepi i Ro Li se pridružuju dva iskusna glazbenika: Goran Gubić- Hans (jedan od doajena splitske novovalne gitarističke scene osamdesetih, te danas autor filmske glazbe) na električnoj i akustičnoj gitari te i Igor Paradiš Šparka (dugogodišnji bubnjar grupe Pips, Chips & Videoclips) na cajonu i udaraljkama. Band uvježbava svoje autorske pjesme, niz obrada blues standarda, a i pjesme koje nisu iz blues miljea i koje su prilagodili svom ritmičnom i melodičnom pitkom zvuku koji se ističe dvoglasnim pjevanjem i razigranošću aranžmana. Tijekom 2011. nastupaju na nekoliko blues festivala i u klubovima diljem Hrvatske gdje oduševljavaju publiku svojim zabavnim viđenjem bluesa. Prvog dana ljeta 2011. ulaze u splitski studio M.F. Mikija Noplinga, te tijekom ljeta snimaju dvanaest netipičnih i raznovrsnih autorskih blues pjesama, poštujući svoj zvuk s živih nastupa.
I eto, točno trideset godina poslije Hrepinog prvog nastupa, album prvijenac grupe Sunnysiders pod nazivom „Licence to Blues“ je pred vama.

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1577
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt