najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazaliÜte
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ Ŕasopisi
........................ stvaralaÜtvo
izlo×be
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reŠi
ArheoloÜki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Obavijest o produljenju roka za slanje prijedloga na natjeŔaj projekta "Zidne Novine" BacaŔa Sjenki
press / BacaŔi sjenki,Tuesday 13 March 2012




BACA─ŒI SJENKI/ SHADOW CASTERS: PRIJEDLOZI ZA KONCEPTE NOVIH EDICIJA U OKVIRU SITE-SPECIFIC PROJEKTA ZIDNE NOVINE, ZAGREB
ROK ZA SLANJE JE PRODU┼ŻEN NA: 20.3.2012.

BACA─ŒI SJENKI: POZIV NA SURADNJU I IZLAGANJE

Pozivamo sve zainteresirane na predlaganje koncepta novih izdanja unutar site-specific projekta urbane memorije Zidne Novine. Jedna edicija podrazumijeva krovni koncept i temu za 8 kasli─ça na razli─itim lokacijama u centru Zagreba. Sadr┼×ina pojedina─nih kasli─ça varira unutar odabrane teme. Baca─i sjenki predstavit ─çe tri odabrana rada u urbanom okru┼×enju grada Zagreba, unutar izloga/kasli─ça. Prijave se primaju do 20.3.2012. u pono─ç.

O projektu Zidne Novine (http://zidnenovine.blogspot.com/):
Zidne┬ Novine zapo─ete su 2007. u 7 izloga/kasli─ça nekada┼ąnje Hrvatske Kinoteke kao komunikacijski kanal - prozor nevidljivog dijela projekta ÔÇœBilje┼×enje grada/Bilje┼×enje vremenaÔǝ , da bi od 2010. prerasle u samostalni projekt.
Zidne Novine vidljivi su dio istra┼×ivanja o promi┼ąljanju grada, javnom i privatnom prostoru, urbanitetu, su┼×ivotu i identitetu.

Koncept projekta: Boris Bakal
Urednici, autori i suradnici prija┼ąnjih edicija ZN: Barbara Blasin, Boris Bakal, Maja Bla┼×ek, Nikolina Butorac, Nikolas Defteros, Josip Horvat, Sre─çko Horvat, Iva Kova─, Maria Kyriakou, Bojan Mucko, Goran Novakovi─ç, Neven Petrovi─ç, Katarina Pejovi─ç, Tea Plepeli─ç, Sre─çko Pulig, ┼Żeljko Serdarevi─ç, Nives Serti─ç, Marita Stani─ç, Mare ┼ uljak, Vesna Vukovi─ç i Vanja ┼Żanko.

Opis i detalji poziva za koncept i suradnju:
Ovaj poziv za stvarala─ki koncept zovemo suradnjom jer smatramo da je jedino tako doista mogu─çe posti─çi pravu sinergiju unutar projekta koji je prostorno i konceptualno odre─Ĺen na na─in kao ┼ąto su Zidne Novine.
Iako je osnovna namjera ovog poziva da se izlaganje autorski izabranog sadr┼×aja osmisli na najradikalniji, najsmioniji i najpromi┼ąljeniji na─in, voljeli bismo da autori u razmi┼ąljanje uklju─e mogu─çe veze koje ti ormari─çi mogu imati sa svojim okoli┼ąem ili bilo ─ime na ┼ąto jo┼ą nismo ni pomislili. Dakle, iako je okvir zadat, svako kr┼ąenje ÔÇœpravilaÔǝ i ÔÇœuputaÔǝ je dobrodo┼ąlo!

Tehni─ki podaci izloga/kasli─ça (adrese i dimenzije) mogu se skinuti u pdf formatu sa ovog LINKA -http://zidnenovine.blogspot.com/
Fotografije dosada┼ąnjih izdanja mo┼×ete pogledati OVDJE -http://zidnenovine.blogspot.com/ .


Ovdje je i Google map sa to─nim lokacijama Zidnih Novina.

Poziv se, prije svega, odnosi na vizualne i intermedijalne umjetnike; dizajnere; fotografe; povijesni─are umjetnosti; interdisciplinarne istra┼×iva─e - ali i sve one ─iji rad na nov i inovativni na─in ispunjava okvire natje─aja ┼ąto zna─i da se tehni─ki i konceptualno mora vezati za promi┼ąljanje o gradu, urbanitetu, su┼×ivotu, a srodan je sa stvarala─kom poetikom i kulturnom politikom Baca─a Sjenki te projektom Zidnih Novina┬ (Pogledati ove Web adrese: http://zidnenovine.blogspot.com/, http://shadowcasters.blogspot, http://expozicija.blogspot.com, http://biljezenjagrada.blog.hr/)


Odabir suradnika & suradnji odvijati ─çe se u ovako:
Zainteresirani se mole da u navedenom roku po┼ąalju:

- Opis i autorsku (ili grupe autora) koncepciju predlo┼×enog rje┼ąenja,
- Skice predlo┼×enih rje┼ąenja u jpg ili pdf formatu,
- ┼Żivotopis
- Kontakt informacije te kratku izjavu o motiviranosti rada na projektu Zidne novine
na e-mail: bacaci.sjenki@gmail.com (bacaci_sjenki@europe.com) ili na adresu:
Baca─i Sjenki, Bosanska 10, 10000 Zagreb (Hrvatska).ÔÇĘ

Baca─i Sjenki ─çe nakon odabira radova koji su pro┼ąli prvu selekciju (do 5 radova) kontaktirati autore i pozvati odre─Ĺeni broj prijavljenih na razgovor do 30 o┼×ujka. Ukoliko osoba nije iz Zagreba i nije u mogu─çnosti do─çi, razgovor ─çe se obaviti putem Skype-a (Internet konferencijskog su─elja).ÔÇĘ Tri┬ prijedloga biti ─çe odabrana za realizaciju u ovoj godini, a 2 za slijede─çu, a predlaga─i ─çe biti obavije┼ąteni o odluci ┼×irija do 10. travnja 2012. Svi odabrani radovi bit ─çe honorirani.

─Œlanovi ┼×irija su: Ana Dana Bero┼ą, Miljenka Buljevi─ç, Elvis Krstulovi─ç, Bojan Mucko i Leo Vukeli─ç.

┬ ┬ ┬ Tijek realizacije projekta:
U razgovoru i kontaktima sa autorima bit ─çe napravljen plan realizacije djela. Autori ─çe u periodu finalizacije projekta biti u Zagrebu i sami porinuti ediciju Zidnih novina.
U posebnim slu─ajevima, mogu─çe je organizirati preliminarni ÔÇœpregled terenaÔǝ od nekoliko dana. Baca─i Sjenki mogu ponuditi smje┼ątaj te pozivno pismo autorici ili autoru ne bi li od lokalnih donatora mogao/la na─çi sredstva za tro┼ąkove puta. Umjetnicima iz Hrvatske a koji nisu iz Zagreba Baca─i Sjenki ─çe pokriti dio tro┼ąkova putovanja.


--
Bacaci Sjenki/ Shadow Casters
Bosanska 10/II
10000 Zagreb, Croatia
Office: +385 1 464 02 62
Fax: +385 1 464 02 62 (461 61 23)
Mobile: +385 98 165 81 86/ +385 98 28 73 73
Web: http://shadowcasters.blogspot.com/
Skype: shadowcasters
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Äedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet SaÜa Bo×iŠ u Teatru &TD priprema MarinkoviŠevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make ľ Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: PogoreliŠ i Kitajenko u Lisinskom 23. o×ujka 2012. (p)
bullet ZagrebaŔka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazaliÜnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treŠi put u Zagrebu (p)
bullet ╚etiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - VodeŠi kino prikazivaŔ u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: KritiŔni dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izlo×ba '...Crte×i iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ÄENSKA PRAVA HOĂU, drama by Ada JukiŠ
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - ZagrebaŔka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'SveŠenikova djeca' Vinka BreÜana i 'Cure' Andreje Őtake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet SveŔano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of HervÚ Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija VodiŔa HMNU (p)
bullet Geenger Records tra×i suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAÄI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'UskrÜnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski ×anr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1639
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
NaÜe tekstove je moguŠe pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt