najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Muzički salon SC najavljuje program do kraja sezone (p)
press / ,Monday 12 March 2012Pod novim umjetničkim vodstvom mlade muzikologinje Davorke Begović Muzički salon nastavlja sa zanimljivim glazbenim programom koji uključuje ne samo koncerte, nego i glazbene radionice, rezidencije i glazbeno-scenske projekte. Eksperimentalni jazz, audiovizualni projekti, glazbene instalacije, future jazz, suvremena glazba, post rock, inovacije na području glazbenih instrumenata, istraživanja u zvuku, multiinstrumentalisti, dub, punk, rock, electro, ... sve su to pojmovi koji se vezuju uz predstojeći glazbeni program Kulture promjene SC-a. Pa krenimo redom...

Ožujak u Studentskom centru donosi nastup relativno novog eksperimentalnog folk jazz kvinteta The Unleashed Bop Force (http://www.myspace.com/tubforce) u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Na inicijativu jazz gitarista Vanje Kevrešana okupljena je petorica sjajnih glazbenika, mahom školovanih na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu: osim Vanje Kevrešana tu su bubnjar Anđelko Stupar, saksofonisti Vojkan Jocić i Grgur Savić te kontrabasist Petar Bazdanović, a u &TD-u će nastupiti 15. ožujka s početkom u 21,30h.

16. ožujka u veliku se dvoranu Teatra &TD vraća izniman video umjetnik Bruce McClure (http://www.body-pixel.com/2011/01/15/25fps-interview-with-bruce-mcclure/), koji je nastupio na 6. Internacionalnom festivalu eksperimentalnog filma i videa 25fps u rujnu 2010. godine, a ovoga puta nastup realiziramo u suradnji s Multimedijalnim institutom MaMa.Nakon radionice Henninga Frimanna i D. B. Indoša tijekom koje će polaznici od 19 do 24. ožujka graditi zvučnu skulpturu te zajednički raditi na improvizacijskoj nadogradnji strukturirane zvučne instalacije slijedi nastup americana benda Rebel Star (http://www.rebelstar-music.blogspot.com/p/music.html ) u specijalnom izdanju. Tri godine nakon premijernog nastupa u Teatru &TD, Rebel Star se vraćaju u Zagreb održati samostalan koncert na istom mjestu 24. ožujka. Milan Glavaški i Atila Prikler sada nastupaju kao duo koji na inventivan način spaja prastare gitare, klavijature i bubanj s modernom produkcijom i energičnom svirkom. Americana je i dalje osnova zvuka Rebel Stara, ali ovoga je puta začinjena jedinstvenom interpretacijom bluesa i folka.

U travnju na Live Electronic Actu Muzički će salon ugostiti dva domaća future/space/electro jazz kolektiva, a osim pojedinačnih setova bendovi Chui (http://youtu.be/uhTYFKDoaD4) i Capisconne Electro Unity (http://www.myspace.com/capisconne) odsvirat će i zajednički set, 12. travnja u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Krajem mjeseca počinje i prva rezidencija Muzičkog salona, a umjetnica koja dolazi na rezidenciju je mlada nizozemska skladateljica, glazbenica i likovna umjetnica Dyane Donck (http://www.dyanedonck.com/) koja će raditi na novim glazbenim i multimedijalnim materijalima s nekoliko hrvatskih također mladih izvođača. Tako ćemo 7. svibnja imati priliku slušati i gledati prvu prezentaciju rezidencije, također u polukružnoj dvorani &TD-a.

Svibanj će po broju programa definitivno biti „glazbeni“ mjesec u Studentskom centru. Prvi je koncert zakazan već za 02. svibnja, a novi glazbeni materijal zagreb jazz portraita u obradi skladatelja Dubravka Palanovića predstavit će zajednički acoustic project & zagreb jazz portrait (http://www.acoustic-project.webatu.com/). Nakon spomenute prezentacije rezidencije Dyane Donck, 12. svibnja slijedi koncert iznimnog kvarteta KLANG (http://kvartet-klang.blogspot.com/) kojeg čine mlade udaraljkašice Anita Primorac i Kaja Farszky, te pijanistice Ana Lucić i Vlatka Peko, a na programu će biti mahom djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Kvartet KLANG definitivno je među najperspektivnijim mladim ansamblima koji se bave suvremenom glazbom u Hrvatskoj, a svoju su virtuoznost i muzikalnost ove glazbenice pokazale na vrlo uspješnim koncertima u Bjelovaru, Osoru, Opatiji, Hrvatskom glazbenom zavodu, kao i pobjedom na međunarodnom natjecanju „Ferdo Livadić“ u Samoboru 2010. godine.

Nakon domaćih glazbenika Muzički salon će ugostiti američki eksperimentalni post rock bend The Ascent of Everest (14.05.) (http://www.myspace.com/theascentofeverest) te dva dana kasnije i inovatore glazbenih instrumenata s nedavno zabilježenim međunarodnim uspjehom: umjetnički dvojac Lightune.G (http://cargocollective.com/lightuneg) svojom je luminoakustičkom kompozicijom Lighterature Reading osvojio treću nagradu na međunarodnom natjecanju inovatora glazbenih instrumenata na Georgia Tech Centre for Music Technology u Atlanti. Lighterature Reading se temelji na konverziji svjetla iz svjetlosnih objekata u tonske slike korištenjem fotoelektričnog efekta u solarnim panelima, a osim večernjeg nastupa u velikoj dvorani Teatra &TD Lightune.G će nastupiti istoga dana i u podne na terasi Kluba SC, koristeći sunčevu svjetlost za generiranje zvučnog materijala.

Slijedi nastup francusko-švicarsko-slovenskog kvarteta i promocija CD-a kojeg su nedavno objavili za slovenski label l'innomable ( [linnomable.wordpress.com] ), specijaliziran za istraživanja u zvuku i eksperimentalne projekte, a kvartet čine Michel Doneda (saksofon), Tomaž Grom (kontrabas), Jonas Kocher (harmonika) i Tao V. Sambolec (laptop).

Za kraj svibnja u atrij Teatra &TD se nakon dvije godine vraća sjajan dub/reggae/post rock/punk trio iz Brooklyna Dub Trio (22.05. realizirano u suradnji s Dirty Old Empire) (http://dubtrio.com/) te eksperimentalni electro pop duo High Places (01.06.) (http://www.myspace.com/hellohighplaces).

And last, but not least, po prvi puta u Hrvatsku dolazi jedan od najznačajnijih svjetskih saksofonskih ansambala današnjice: Amstel Quartet! „The most colourful saxophone quartet in the world, that is the Amstel Quartet. ... Technical limitations do not exist and musical boundaries are only there to be crossed.“ (Paul Janssen). Nagrađivani saksofonisti Remco Jak, Olivier Sliepen, Bas Apswoude i Ties Mellema (http://www.amstelquartet.nl/) nastupit će 2. lipnja u velikoj dvorani Teatra &TD na zajedničkom koncertu s hrvatskim saksofonskim kvartetom New Sax Quartet (http://www.facebook.com/pages/New-Sax-Quartet/211861902225407?sk=info), s kojima će, osim pojedinačnih nastupa, praizvesti i kompoziciju Gordana Tudora za saksofonski oktet.

Glazbenu sezonu Kultura promjene neće zatvoriti već 01. lipnja, ali nekoliko će koncerata za sada ostati iznenađenje. A do tada sve informacije možete pratiti na www.sczg.unizg.hr te na facebook stranici Muzičkog salona http://www.facebook.com/pages/Muzi%C4%8Dki-salon-SC-Music-Showroom-SC/267281743310182.


http://www.sczg.unizg.hr/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt