najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
press / ,Monday 12 March 2012



KINESKI NACIONALNI CIRKUS
“PUT SVILE”
Akrobacije uz glazbu čovječanstva
25. travnja 2012. godine/Dvorana Dražena Petrovića/ 20h


Povijest kineske umjetnosti je stara više od 2000 godina! U usporedbi s tim, povijest Kineskog Nacionalnog Cirkusa je relativno kratka jer je prošlo tek 22 godine otkad ga je Andre Heller proslavio u Europi. U početku je kineska umjetnost služila da bi impresionirala Boga, zatim cara, dok danas umjetnost kineskog cirkusa služi da bi impresionirala publiku. Više od 8 milijuna zadovoljnih posjetitelja iz cijele Europe, koji su do sada uživali u ovom veličanstvenom kineskom showu, potvrda su izvrsnosti i uspješnosti Kineskog cirkusa.
Godinu za godinom Kineski cirkus stvara sve spektakularniju pozornicu i donosi novu priču kako bi publici ponudili uzbudljive i zapanjujuće poglede u malo poznatu kinesku kulturu. Nemoguće je zamisliti europsku zabavnu scenu bez njegovih akrobatskih bajki, koje su postale svjetski zaštitni znak. Često su se fokusirali na povijesne ličnosti, kao u predstavi GENGHIS KHAN i njegova divlja horda ili POSLJEDNJI CAR. Kao kontrast, predstava MULAN utjelovljuje moć djevojke, a MARCO POLO zavodi publiku prekrasnim misterioznim putovanjem kroz Srednje Kraljevstvo, dok je visoko štovani BUDDHA više posvećen spiritualnom.



Ovoga puta KINESKI NACIONALNI CIRKUS dolazi s novom, fenomenalnom predstavom "Put Svile - Akrobacije uz glazbu čovječanstva". Ova predstava vodi publiku starim putem svile i kroz neviđene akrobacije nudi nove perspektive nepoznate kulture i tradicije dalekog istoka. Predstava pokazuje fascinantne kulturne razlike, ali i povezanost među ljudima duž Puta svile kroz mješavinu čudesnih akrobacija, strasti i humora.

Sam put svile je zaista fascinantan, čini se upravo nemogućim da su ljudi prije više od 2.000 godina u doba kad nije bilo mobitela, kompjutera niti ikakvih prijevoznih sredstava osim konja i magaraca, razmjenjivali robu i kulturu između dalekog istoka i Europe. Kad su zaboravili put kojim se treba ići, ili kada su morali naći drugi put jer se u mnogim dijelovima ratovalo, krenuli su na novi, nepoznati put da bi donijeli svoju svilu (tad je svila bila glavna trgovačka roba, a naravno nosili su i razne druge stvari) na naša područja.

Predstava vodi gledatelja na putovanje od Dalekog Istoka do naših prostora (u jednom trenutku koristi i glazbu Vlatka Stefanovskog!), i nudi novi pogled i perspektivu nepoznatih tradicija dalekog istoka, pokazujući fascinantnu kulturnu različitost, ali i duboku povezanost svih ljudi bez obzira na boju kože, religijsku ili nacionalnu pripadnost.
Njihova filozofija je – kad se nešto čini nemogućim, čovjek uvijek nađe način da to učini mogućim.

Nakon više od dva desetljeća u Europi, KINESKI NACIONALNI CIRKUS prvi puta u svojoj karijeri predstavlja svoje zemljopisne, povijesne i intelektualne korijene kroz nove i spektakularne točke koje izvode fenomenalni umjetnici nevjerojatnih artističkih vještina koje zapanjuju. Kroz dvosatnu predstavu „Put svile“ donosi neponovljive točke koje vam na prvi pogled izgledaju neizvedive. Jednostavno rečeno – ostavljaju vas bez daha.

Kineski Nacionalni Cirkus je najveći kineski kulturni izvozni proizvod, svi umjetnici su na plaći Vlade Narodne Republike Kine. Od svake točke gledatelju zastaje dah i zaista nema osobe koja neće nakon predstave ostati fascinirana onime što „samo“ ljudsko tijelo može postići. Ne propustite!


Cijena ulaznica:
TRIBINE - 170KN
TELESKOPI - 200KN
PARTER II- 200KN
PARTER I- 230KN
PARTER V.I.P. - 260KN
Pretprodajna mjesta;
Ticketpro sustav prodaje (www.ticketpro.hr), Rockmark, Dancing Bear, Fan Shop Cibona, Dirty Old Shop, Transport Footwear dućani (Importanne, City Centar, Garden Mall, Gajeva 10)
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt