najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Sara Hribar zavrsila snimanje omnibusa 'Zagrebačke priče 2 - Ljubav' (p)
press / ,Monday 12 March 2012U Zagrebu je upravo završeno snimanje jednog od segmenata cjelovečernjeg igranog omnibusa Zagrebačke priče 2- Ljubav,u produkciji Propeler filma, a po scenariju i u režiji Sare Hribar. Radni naslov filma je " Al' tata ti me voliš". Premijera filma predviđena je u srpnju na festivalu u Puli.

Glavne uloge filma nose Stjepan Perić i Dijana Vidušin, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Nika Trenc Sato, Jadranka Đokić, Marija Tadić, Frano Mašković, Ivan Glowatzky, Mislav Čavajda, Borko Perić, Romina Vitasović i drugi. Osim odraslih glumaca, dio uloga nose i izuzetno daroviti dječji glumci koji su traženi tokom mjeseci audicija.

Riječ je o romantičnoj drami o mladom ljubavnom paru koji se manje ili više uspješno nosi sa nametnutim klišejima o bračnom životu, i zadatim okvirima u kojim ga društvo zamišlja.

Radnja filma se odvija u jednome danu, i noći, te prikazuje široki dijapazon situacija i osjećaja u netipičnim- tipičnim situacijama, a sve to uz mnogo unutarnje autoironije autora i likova prema ljubavnom statusu braka.Režiju i scenarij filma potpisuje mlada 25godišnja Sara Hribar. Sari Hribar je zaista tek 25, što stidljivo priznaje tek kada inzistirate na odgovoru koji skriva u osobnoj iskaznici- i ne voli kada se uspjeh mjeri, množi, dijeli ili bilo kako uspoređuje sa brojem doseglih životnih godina. Pritisak je tim veći, kaže.

" To nam ne treba. Državno financirani film, makar i minimalno kao u ovom slučaju već " zaduženih" Zagrebačkih priča, je na neki način toliko rijetka pojava da ga treba gledati kao na endemski cvijet... Zaista se događa da mnogo toga, što bi trebalo biti- ne bude snimljeno, a moralo bi... Postoje genijalni i divni redatelji, scenaristii i glumci koji su sve to zaslužili i zadužilii pra-davno i pre-više.... Ali statistike ne treba uzimati k srcu, čak ni kada govore u našu korist. " – govori Hribar.

Treba li se voditi prethodnim uspjesima ili mišlju o kapitalizaciji dosadašnjeg nezavisnog i low budget rada?

" Ako ideš u film iz pozicije da je sad ili nikad... čudno ti se piše. S vremenom shvatiš da se stvari, priče, ideje, scenariji, suradnje, i svi naredni projekti izgrađuju sa odnosima, godinama, situacijama, prijavama na natječaje- i uspjesima i neuspjesima... Treba pronaći smisao čak i u dugogodišnjim nastojanjima, pa makar i naoko bezuspješnim. Pet puta ne prođeš- pa prođeš... Treba biti i fatalist. Filmovi imaju svoj tajming. "

Marija Tadić, Jadranka Đokić, Frano Mašković, Ivan Glowatzky, kao i protagonisti filma - Dijana Vidušin i Stjepan Perić- Sarini su dugogodišnji suradnici, te već potvrđeni nosioci glavnih uloga u prethodnim filmovima. " Libertango", " Pusti me da spavam", " Pričaj mi o ljubavi", " U jednoj zimskoj noći"- svi su redom potvrđeni i nagrađeni za ostvareni rad, što u javnosti, što u kritici. što po broju nagrada. Sada, nakon više godina gerilskog i komornog međusobnog rada, konačno su dobili priliku okupiti se u zajedničkom projektu, te ujediniti snage u jedinstvenom filmu, koji barem po postavkama ekipe, " sluti na dobro".

" Neiskustvo, debitantstvo, mladost- ne bi smjeli biti kredit za nekvalitetu ili glupost. Zaista samo jednom prvi puta dobiješ službenu priliku- i to je to. Nema suzdržavanja ili fige u džepu. Radiš svaki put do kraja, i to je najbolja stvar koju naučiš iz gerilske produkcije i minimalnih uvjeta, a ja zaista donedavno nisam znala za drugo. Treba zadržati pozitivan stav i maksimalnu odanost projektu. Ne postoje kategorizacije. Kratki ili dugi film? Siromašan ili bogat? To se nas kao autora ne tiče, i tu ne bismo smjeli raditi razliku. " tvrdi Hribar iza koje je niz hvaljenih projekata.

Unatoč nekolicini uspješnih srednjemetražnih filmova, nagrada i priznanja koja nosi iza sebe, Hribar smatra da je iskusna koliko tematika i priprema filma dopušta. Na ovom filmu provela je dvije godine pripreme od prvih natječaja pa do samog snimanja, kao i nekoliko mjeseci intenzivnih glumačkih proba- i to vrlo neobičnih za domaće pojmove.

" Imali smo neobičan, iznimno posvećen, i intenzivan glumačko- režijski pristup radu- koji će dobiti ili čak i izgubiti na svojem značaju tek kad vidimo konačni rezultat, pa ćemo tek tada moći i analizirati i reći nešto više ukoliko će biti potrebe. Uvijek postoji mogućnost da nismo bili u pravu. No, zaista sam imala priliku, i to ne po prvi puta u svom dosadašnjem životu da radim sa svojim najdražim suradnicima. Ne bih puno tražila dalje, da se mene pita. Opet, sreća je što imamo poveliko i bogato hrvatsko glumište, pa uvijek postoje nove mogućnosti. No u ovom slučaju se poklopilo da je baš to- to, i nije moglo drugačije! "

Sjajni, mladi glumci su imali i ovog puta povjerenja u viziju Sare Hribar.

" Radila sam, i radim sa svojim najdražim ljudima na cijelom svijetu. Glumci, producenti, snimatelji,montažeri... To što su oni ujedno i predivni umjetnici samo je olakotna okolnost i šlag na torti."

STJEPAN PERIĆ:
'Bilo mi je zadovoljstvo igrati sa Dijanom Vidušin i biti vođen vizijom Sare Hribar. Mislim da smo napravili sjajne pripreme nakon kojih je snimanje bilo čista zabava.'
'Prvi put na hrvatskom filmu igram oca i to iskustvo mi se jako dopalo, proradili su mi očinski instinkti.'
'Atmosfera na setu je bila sjajna, svi su disali za zajedničku stvar te smo unatoč objektivno teškom rasporedu zbog tog zajedništva i ljubavi prema projektu snimali lako, brzo, promišljeno i sa radošću, koja mislim da je ključ uspješnog bavljenja bilo kojim poslom.'

DIJANA VIDUŠIN:
" Kad mi je Sara Hribar ponudila ulogu u ovom filmu bila sam sretna sto cu ponovno raditi s njom i sto cu biti dio Zagrebackih priča.Ovo je ljubavni film, a to je tema koja je nepresusna i inspirativna kroz sve emocije, otkrivene i skrivene koje čine život i lijepim i teškim, slatko-gorkim. Čini mi se da je i vrlo aktualna tema po pitanju braka danas.Veselim se filmu, kao sto sam se i veselila dolaziti na set. "

MARIJA TADIĆ:
"Ovaj film je i nastavak i početak jednog divnog prijateljstva. Radili smo već toliko puta, a svaki puta je novo i poletno kao na prvom, a napeto i uzbudljivo kao da je na zadnjem. Mislim da je to tajna formula koja se kuhala svih ovih godina, što u suradnji, što u intenzivnim prijateljstvima sa članovima ovog kolektiva. Neobično je raditi tako kvalitetno i svježe sa ljudima koji su ti tako bliski. Veselim se filmu, a još više nastavku ove suradnje jer je očito da smo se našli kao skupina pojedinaca koji zajedno čine jednu kompaktnu cijelinu, i daju osjećaj nade u budućnost. Neskromno rečeno- ne samo našu. "
Mjeseci pripreme, nebrojene probe, prijašnji radovi... Velike brojke koje otvaraju i velika očekivanja?

SARA HRIBAR
"Brojke ništa ne garantiraju, niti obećavaju, no pojačavaju osjećaj jednog divnog, počunog i samodostatnog iskustva putovanja. Znam da se ponavljam, no jeste li vidjeli s kim sam putovala ?
Putovanje" je počelo 2006 sa " Pusti me da spavam", a nakon toga smo se samo nadograđivali i nalazili kroz nove projekte."
"Ovaj film ne bi imao smisla kad ga ne bih kreativno podijelila s ljudima koji su me zaista i doveli u poziciju da uopće mogu sanjati o filmu. Pravom i velikom. Ovo je, nadam se, tek početak. Cilj je još daleko daleko u budućnosti i puno je etapa pred nama. No lijepo je da smo zaplovili u tom smjeru i baš s ovom posadom!"
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt