najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

U tinelu: Sandra Križić Roban i Ivana Meštrov, utorak 06.03. 2012. u 19 dati, DAZ (p)
press / ,Monday 05 March 2012



Društvo arhitekata Zagreba

Poziva na druženje i razgovor u tinelu gdje će se razmjenjivati iskustva i razmišljanja O javnom prostoru, urbanoj kulturu, skulpturi i o tome što je spomenik.

06.03.2012. u tinelu razgovaraju Sandra Križić Roban i Ivana Meštrov, razgovor moderira Davorka Perić, autorica programa.

Do danas su održana 4 razgovora U tinelu između Azre Suljić i Bogdana Budimirova, Radovana Delallea i Saše Šimprage, Nevena Kovačevića i Hrvoja Hrabaka, Vere Grimmer i Ane Dane Beroš.

* tinel - dalmatinski izraz za gostinjsku sobu, soba za goste, DAZ, Trg bana Jelačića 3/1, Zagreb

06.03.2012. u 19 sati, DAZ, Trg bana J. Jelačića 3/1
URBANA PLASTIKA Vera Grimmer i Ana Dana Beroš

Program U tinelu je uvršten u Program stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 2 boda.



O javnom prostoru, urbanoj kulturu, skulpturi, o tome što je spomenik U tinelu će razgovarati povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke Sandra Križić Roban i Ivana Meštrov. Kako nastaju i nestaju spomenici, u kojoj mjeri javni prostor kreiraju ljudi koji ga koriste, koliko je trajnost spomenika samo trenutna slika stanja i da li može suvremena likovna kritika privremenu urbanu intervenciju postaviti na pijedestal javne slike grada... Na primjerima kustoske prakse i istraživanja naših gošći potražimo viđenje javne skulpture danas.

Urbana plastika, o kojoj razgovaramo U tinelu dio je programa Sezone urbanizma.
Kao uvod u razgovor U tinelu pročitajte intervju s Alemom Korkutom ( http://www.d-a-z.hr/hr/vijesti/dragi-aleme%2c-...,1239.html )koji se također osvrće na ulogu spomenika u javnom gradskom prostoru.


Sandra Križić Roban

Sandra Križić Roban doktorirala je povijest umjetnosti. Zaposlena je na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu, gdje trenutno surađuje na programu Hrvatska u europskom prostoru 20. stoljeća – projektu Modernost, modernizam i postmodernizam u hrvatskoj umjetnosti 20. stoljeća, kao viša znanstvena suradnica. Istražuje suvremenu umjetnost u Hrvatskoj i Europi, fotografiju u Hrvatskoj i Europi od 1950. do danas, te modernu i suvremenu arhitekturu.

Glavna i odgovorna urednica časopisa Život umjetnosti od 2000. godine. Dobitnica Nagrade Hrvatske sekcije AICA za likovnu kritiku (2006.). Zajedno s Nenadom Robanom vodila program Galerije Križić Roban (1999.–2007.).

Objavila je knjigu Na drugi pogled. Pozicije suvremene hrvatske fotografije (IPU&UPI-2M, 2010.) i priredila nekoliko izložbi o suvremenoj fotografiji od kojih je posljednja Nulta točka značenja. Nefunkcionalna, neprikazivačka, elementarna, eksperimentalna i konceptualna fotografija u Hrvatskoj (2011.) ostvarena u suradnji s Irenom Gessner i Ivanom Hanaček.

[www.d-a-z.hr]

Ivana Meštrov

Magistrirala je suvremenu povijest umjetnosti na pariškom sveučilištu Paris 1 - Panthéon Sorbonne 2004.godine, a tijekom studija završila je i kustosko-istraživački program Ecole du Magasin (2002-2003.) u umjetničkom centru Le Magasin, Grenoble.
Od studenoga 2009. radi kao asistentica - znanstvena novakinja na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu (Metode povijesti umjetnosti, Tumačenja modernizma/ nositeljica kolegija: dr.sc. Ljiljana Kolešnik; Povijest i teorija dizajna/ nositeljica kolegija:dr.sc. Dina Ožić-Bašić).

Od veljače 2007. do siječnja 2009. voditeljica je programa kulture u Kulturnom centru Dubrava, Zagreb. Tijekom 2006. i 2007.godine radi u Udruženju hrvatskih arhitekata (UHA) na pripremi 41. Zagrebačkog salona arhitekture, uz Silvu Kalčić i Darka Fritza te stručni odbor UHA, kao i na programu Performing the space, arhitektura i film, u suradnji s Davorkom Perić. U tom istom razdoblju koordinira i međunarodni projekt Matra: Novi svjetionici hrvatskog Jadrana. Od travnja 2005. do travnja 2006. godine bila je vanjska suradnica Muzeja suvremene umjetnosti, Zagreb. Asistirala je na izložbi Insert, retrospektivi hrvatske videoumjetnosti (kustosi: Branko Franceschi, Silva Kalčić, Antonia Majača, Tihomir Milovac).

Redovito ostvaruje samostalne kustoske projekte i suradnje.

Od 2009. g. članica je udruge za suvremene umjetničke prakse Slobodne veze/Loose Associations, koja je proizašla iz ciklusa predavanja i projekcija Slobodne veze, suvremene umjetničke prakse na međunarodnoj sceni danas (MM centar SCa u Zagrebu). 2011. su u suradnji s moskovskom kustosicom Elenom Yaichnikovom organizirale izložbu Bilo jednom u sadašnjosti, pogled na suvremenu umjetnost Rusije (Galerija SC).

U kustoskom tandemu s Mihaelom Richter kustosica je Eduzgrafa, edukacijskog segmenta skorog Zgraf 11.

Piše likovne kritike za emisiju Triptih 3. programa Hrvatskog radija, a često surađuje s dvotjednikom Zarez.

http://old.d-a-z.hr/ostalo/predavanja/performing_the_
http://old.d-a-z.hr/ostalo/predavanja/performing_the_space.htm
http://hdka.hr/2011/11/4439/


O programu U tinelu:

Tinel okuplja starije i mlađe generacije arhitekata, koji vode dragocjene razgovore o temama iz područja arhitekture i kulture, nekulture i dr. Razgovor ne prekida moderator već se dozvoljavaju određena udaljavanja od teme i ulazak u anegdote i vezane priče. Posebnu dragocjenost nalazimo u prenesenim iskustvima starije generacije arhitekata koje bilježimo i objavljujemo na našem web portalu. U razgovorima namjera nam je u opuštenoj atmosferi koja dozvoljava slobodan i nesputan tijek misli razgovarati u dobrom društvu.

Kroz ove neformalne razgovore arhitekata namjera nam je osvijetliti veze arhitekture i drugih kulturnih djelatnosti, odnosno skrenuti pažnju na involviranost arhitekata u društvena i kulturna pitanja izvan arhitektonskog miljea. Među generacijski razgovori omogućuju kontakt neophodan za razmjenu ideja među različitim generacijama arhitekata i drugih struka. Gosti U Tinelu su pozvani u parovima u kojima svaki od sugovornika ima iskustva sa zadanom temom razgovora i jedan i drugi govori o zadanoj temi, a razlika je u godinama, iskustvu i perspektivi gledanja.

Program U tinelu je uvršten u Program stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 2 boda.

Saznajte više o programu U tinelu:
Programi DAZ - U tinelu ( http://www.d-a-z.hr/hr/ciklusi-programa/u-tinelu,20.html )

Autorica programa: Davorka Perić
Dizajn plakata: Jelena Perić
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt