najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Izložba Igora Kuduza 'Četiri godišnja doba' U Fotogaleriji Lang (p)
press / Fotogalerija Lang,Wednesday 29 February 2012



IGOR KUDUZ / ČETIRI GODIŠNJA DOBA
4.3.2012. – 25.3.2012.

U nedjelju, 4. ožujka 2012. godine u podne u Fotogaleriji LANG u Samoboru se otvara izložba
Igora Kuduza Četiri godišnja doba. Izložba traje do 25. ožujka 2012. godine.

Fotogalerija LANG je otvorena subotom i nedjeljom od 11–13 te od 16–19 sati ili po dogovoru na
tel: 091 7300485.


Serija polaroida Igora Kuduza Četiri godišnja doba započeta je 2008. godine kao slučajni pokušaj bilježenja
ekstatičkog doživljaja prirode. Snimanje panoramnih krajolika na polaroide 6,2 x 9,9 cm za kućnu upotrebu
traje i danas tako će izložba u Foto galeriji Lang biti tek izvadak iz živog i nezavršenog umjetničkog
procesa. Autor ove radove objašnjava kao plod izazova smještanja nečega vrlo velikog, širokog i bremenitog
atmosferom u sasvim ograničeni pravokutnik polaroidnog snimka.




Igor Kuduz se u svim svojim radovima bavi ispitivanjima procesa doživljavanja i bilježenja doživljenog.
Pokušava specifičnim postupcima razotkriti odnos prema prirodnom i socijalnom prostoru našeg postojanja
te taj naš odnos učiniti vidljivim u svojim radovima. Njegovi su radovi uvijek priča o zauzimanju pozicije ili u
najmanju ruku o razotkrivanju koda. O ovim polaroidima autor kaže da su se stiskanjem u maleno polje sve
osobine trenutne ljepote krajolika izgubile, da nema tu više ni planova, ni fokusa ni likova a ipak je atmosfera
ostala. Atmosfera u nevelikom polju ničega…
Marina Viculin

Djelatnost Fotogalerije Lang pomažu:
Grad Samobor
Zagrebačka županija
Ministarstvo kulture RH
otvorena je subotom i nedjeljom
11–13 i 16–19 sati.
Ostale dane po dogovoru na tel: 091 7300485

Igor Kuduz je rođen u Zagrebu 1967. godine, a 1995. godine diplomirao je na grafičkom odjelu Akademije
likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svom radu većinom koristi fotografiju. Devedesetih godina koristi uvećane
presnimke iz časopisa u foto-objektima i instalacijama. 2000ih radi serije polaroida i fetiš fotografija. Od
1995. vodi uspješan studio za vizualne komunikacije specijaliziran u oblikovanju knjiga i korporativnom
dizajnu. Realizirao nekoliko kustoskih koncepcija. Godine 2008. upisao postdiplomski studij vizualnih
komunikacija i tipografije na Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani, Slovenija. Član Stručnog
savjeta Hrvatskog fotosaveza.
Asistentica: Dubravka Gasparini


Slijedeća izložba:
Dubravko Grakalić Prolaznici
Otvorenje u nedjelju 01. travnja 2012. u podne.


HR - 10430 SAMOBOR - LANGOVA 15
T ++385 1 336 28 84
http://www.fotogalerija-lang.com/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1639
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt