najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Izložba Igora Kuduza 'Četiri godišnja doba' U Fotogaleriji Lang (p)
press / Fotogalerija Lang,Wednesday 29 February 2012



IGOR KUDUZ / ČETIRI GODIŠNJA DOBA
4.3.2012. – 25.3.2012.

U nedjelju, 4. ožujka 2012. godine u podne u Fotogaleriji LANG u Samoboru se otvara izložba
Igora Kuduza Četiri godišnja doba. Izložba traje do 25. ožujka 2012. godine.

Fotogalerija LANG je otvorena subotom i nedjeljom od 11–13 te od 16–19 sati ili po dogovoru na
tel: 091 7300485.


Serija polaroida Igora Kuduza Četiri godišnja doba započeta je 2008. godine kao slučajni pokušaj bilježenja
ekstatičkog doživljaja prirode. Snimanje panoramnih krajolika na polaroide 6,2 x 9,9 cm za kućnu upotrebu
traje i danas tako će izložba u Foto galeriji Lang biti tek izvadak iz živog i nezavršenog umjetničkog
procesa. Autor ove radove objašnjava kao plod izazova smještanja nečega vrlo velikog, širokog i bremenitog
atmosferom u sasvim ograničeni pravokutnik polaroidnog snimka.




Igor Kuduz se u svim svojim radovima bavi ispitivanjima procesa doživljavanja i bilježenja doživljenog.
Pokušava specifičnim postupcima razotkriti odnos prema prirodnom i socijalnom prostoru našeg postojanja
te taj naš odnos učiniti vidljivim u svojim radovima. Njegovi su radovi uvijek priča o zauzimanju pozicije ili u
najmanju ruku o razotkrivanju koda. O ovim polaroidima autor kaže da su se stiskanjem u maleno polje sve
osobine trenutne ljepote krajolika izgubile, da nema tu više ni planova, ni fokusa ni likova a ipak je atmosfera
ostala. Atmosfera u nevelikom polju ničega…
Marina Viculin

Djelatnost Fotogalerije Lang pomažu:
Grad Samobor
Zagrebačka županija
Ministarstvo kulture RH
otvorena je subotom i nedjeljom
11–13 i 16–19 sati.
Ostale dane po dogovoru na tel: 091 7300485

Igor Kuduz je rođen u Zagrebu 1967. godine, a 1995. godine diplomirao je na grafičkom odjelu Akademije
likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svom radu većinom koristi fotografiju. Devedesetih godina koristi uvećane
presnimke iz časopisa u foto-objektima i instalacijama. 2000ih radi serije polaroida i fetiš fotografija. Od
1995. vodi uspješan studio za vizualne komunikacije specijaliziran u oblikovanju knjiga i korporativnom
dizajnu. Realizirao nekoliko kustoskih koncepcija. Godine 2008. upisao postdiplomski studij vizualnih
komunikacija i tipografije na Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani, Slovenija. Član Stručnog
savjeta Hrvatskog fotosaveza.
Asistentica: Dubravka Gasparini


Slijedeća izložba:
Dubravko Grakalić Prolaznici
Otvorenje u nedjelju 01. travnja 2012. u podne.


HR - 10430 SAMOBOR - LANGOVA 15
T ++385 1 336 28 84
http://www.fotogalerija-lang.com/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt