najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

'Carta Incognita' grafičko-multimedijalna monografska izložba u HDLU-a(p)
press /HDLU,Wednesday 29 February 2012



HAMO ČAVRK
“Carta Incognita”
grafičko-multimedijalna monografska izložba

03.02. - 04.03.2012.
otvorenje izložbe u petak, 03.02.2012. u 19 sati.

HDLU / Galerije Bačva, Prsten i PM
Trg žrtava fašizma bb
10000 Zagreb

……………………………………
Izložbu pogledajte:
radnim danom od 11-19 sati
vikendom od 10-14 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno
……………………………………




Izložba akademskoga kipara i grafičara Hame Čavrka zaposjest će sve izložbene prostore Doma HDLU-a: galerije Prsten, Prošireni mediji i Bačva, te prikazati kompleksan i uz konkretan prostor vezan (site specific) multimedijalni projekt Carta Incognita čije su sastavnice klasične grafike dubokog, ali i digitalnog tiska, te ujedno video projekcije i umjetničke instalacije.

Izložba Carta Incognita predstavlja atraktivan vrhunac višegodišnjeg bavljenja istoimenim ciklusom koji je obilježio proteklo desetljeće umjetničkoga rada Hame Čavrka.

U ulaznom dijelu galerije Prsten bit će izloženo više desetaka akvatinti, dimenzija 110 x 80 cm ovješenih sa stropa. U preostalom, potpuno zamračenom, dijelu galerije Prsten slijede prostorije s video-projekcijom; prostornom instalacijom; umjetničkim objektima i audio-radom. U galeriji Proširenih medija razmješta se deset light-boxova s digitalnim isprintom dok je galerija Bačva - koja je natkrivena bijelim platnom i osvijetljena snažnom rasvjetom - posvećena meditaciji.

Osim što nudi uvid u vrhunske rezultate grafičkoga medija, posjetitelji će izložbu Carta incognita moći doživjeti kao znak nekih drugih i drugačijih razina iskustava koja se oslanjaju na asocijativnost stvorenih predodžaba; tako dimenzije zemljovida koje se u virtualnoj projekciji šire prema makrokozmičkim proporcijama, bez problema mogu voditi i u suprotnom smjeru. Izložba je potvrda autorove samosvojne i neovisne umjetničke egzistencije te ispunja iščekivanjem, odnosno obećanjem novih uzbudljivih otkrivanja nepoznatih zemalja i njihovih ‘karata’.

Hamo Čavrk (Sarajevo, 1950.) diplomirao je na Likovnoj akademiji u Sarajevu, suradnik je u Majstorskoj radionici Antuna Augustinčića u Zagrebu 1977-79., magistrirao je grafiku na Akademiji likovne umjetnosti u Ljubljani 2007. od kada predaje na Katedri za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti u RIjeci. Kao veoma produktivan i aktivan grafičar Hamo Čavrk je do sada održao brojne samostalne i skupne izložbe, a dobitnik je više nagrada za svoj stvaralački rad.

Nikola Albaneže
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt