najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Crveni ciklus: Rumunjski dirigent Ignat Mihnea & Pijanist i skladatelj Bruno Vlahek u Lisinskom (p)
press / ZF,Monday 27 February 2012

Zagrebačka filharmonija

02.03.2011. petak
KD Vatroslava Lisinskog u 19:30 sati
IGNAT MIHNEA dirigent
BRUNO VLAHEK klavir

MEŠTRI & TALENTI


U petak, 02.03.2012. u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije, očekuju Vas mladi i uspješni rumunjski dirigent Ignat Mihnea i dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika 2010. Bruno Vlahek u programu pravih glazbenih meštara Čajkovskog, Rahmanjinova, Enescua te 1. Simfonije Srećka Bradića, djela koje je napisano na narudžbu Zagrebačke filharmonije i na ovom će koncertu imati svoju prvu izvedbu.

Dirigent Ignat Mihnea studirao je klavir, a zatim skladanje i orkestralno dirigiranje na Nacionalnom sveučilištu za glazbu u Bukureštu diplomirajući s najboljim uspjehom. Dirigirao je Nacionalnim simfonijskim orkestarom Irske, Nacionalnim orkestrom Radio Rumunjske, Simfonijskim orkestrom Bilbao i praktično svim filharmonijskim orkestrima iz Rumunjske. Trenutno završava svoju sedmu sezonu kao glazbeni direktor Filharmonijskog orkestra Sveučilišta Alicante u Španjolskoj.



Pijanist i skladatelj Bruno Vlahek jedan je od najistaknutijih i najsvestranijih hrvatskih glazbenika nove generacije. Koncertirao je u prestižnim dvoranama kao što su Palau de la Música u Barceloni, Akademija Liszt Ferenc u Budimpešti, Auditorio Nacional u Madridu, Gasteig u Münchenu, Mozarteum Salzburg, Tel Aviv Museum of Art te u mnogim drugim glazbenim centrima i na festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Osorske glazbene večeri, Festival Busoni i dr.) u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Izraelu, Norveškoj, Crnoj Gori, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji. Nagrađen je na natječajima za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a notni zapisi njegovih skladbi izdani su dosad u Velikoj Britaniji i SAD-u. Imajući na umu da mu je tek 26 godina, svestranost koju pokazuje u svom glazbenom djelovanju (pijanist i skladatelj) uistinu je impozantna.

Upravo zato ovakve prigode Zagrebačka filharmonija smatra pravom prilikom da, na način na koji to najbolje zna i umije, potiče mlade potencijale neupitnog talenta „izrasle“ na hrvatskom tlu da se izgrađuju i potvrđuju na ponos hrvatske glazbe i kulture.

"Bezbroj glazbenih doživljaja" i uzbudljivo glazbeno putovanje očekuju nas uz Filharmoničare i sjajnog maestra Ignata Mihnea i pijanista Brunu Vlaheka. Ne propustite!
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt