najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Radionica Dereka Holzera: Neandertalska elektronika - Soundbox (p)
press / Kultura promjene,Monday 27 February 2012



Radionica Dereka Holzera: Neandertalska elektronika – Soundbox
Kabinet malih glazbenih čudesa Dereka Holzera dolazi u Zagreb!


Naučite kako napraviti zvučne kutije i svoj mini hakirani sound system na radionici 'Neandertalska elektronika - Soundbox' koja će se održati u okviru programa I'MM_ Media laba Kulture promjene 3. i 4.ožujka u Klubu Studentskog centra u Zagrebu. Osim radionice, pozivamo vas i na koncert analogne DIY elektronike u izvedbi Dereka Holzera 4. ožujka, 2012. u 21 sat u MM centru. Ulaz na koncert je besplatan!
No, da se vratimo na radionicu; za vaš vlastiti Soundbox dovoljni su vam zvučnik, kontakt mikrofon, baterija, malo struje iz baterije, input-output igranje i puno entuzijazma. Laptop i elektronsko sučelje ostavljamo za neke druge paralelne galaksije i ulazimo s druge strane ogledala gdje se ni Alisa ni zec ne bi postidjeli vašeg umijeća.
Prvo pogledajte što ćete raditi na radionici s Derekom:
http://macumbista.net/?page_id=497
http://macumbista.net/?page_id=1897



Datum i mjesto: 3. i 4. 3. 2012., od 12 do 19 sati u Klubu SC, Savska 25.
Broj polaznika: 12
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, hakeri, DIY entuzijasti, ljudi svih dobi spremni na učenje, budući da za pohađanje radionice nije potrebno predznanje.
Kotizacija: 150kn članovi I'MM_ laba, učenici, studenti, srednjoškolci / 200kn ostali

Prijave za sudjelovanje primaju se do do četvrtka, 1.3.2012. u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.

Oprema i alati su osigurani, osim što polaznici sa sobom trebaju donijeti:
1) 1 kutiju dimenzija 10x10x3cm min, (što veće to bolje) od tankog drveta ili vrlo jakog kartona. Plastične kutije mogu se također koristiti, međutim to vam nikako ne preporučamo jer je njihova akustika vrlo loša. Također možete donijeti kutije za cigare, male kofere, kutije za nakit koje imaju dovoljno mjesta da ih po želji ukrasite. Jedna strana kutije ne smije biti deblja od 5 mm kako biste mogli na nju staviti potenciometre, prekidače i sl.
2) Zvučnik, koji možete kupiti u svakom dućanu elektroničke opreme, a još bolje ako donesete radio ili kazetofon i izvadite zvučnik, koji naravno treba raditi. Svakako vodite računa da zvučnik koji ćete koristiti može stati u vašu kutiju. Bilo bi dobro da donesete zvučnik široke snage ozvučenja, a izbjegavate bass zvučnike, ili zvučnike visoke frekvencije.
3) Zvučni objekti: donesite koliko god želite igračaka i predmeta koji stvaraju zanimljive zvukove, jer ih namjeravamo koristiti sa zvučnicima i mikrofonima. Svaki će vam predmet koji proizvodi neki zvuk ili šum biti od koristi za vašu novu karijeru u sound art-u. Slobodno donesite kosti, ljuske, male štapovi, zvona, žice, opruge i sl. Svaki materijal koji stvara rezonanciju vaš je novi prijatelj nakon ove radionice. Također, možete sa sobom donijeti fotografije, tekstil, kožu, papir i sl. za pokrivanje i ukrašavanje vašeg Soundboxa.
4) Donesite obavezno i 1 bateriju od 9 Volti kako bi soundbox uspjeli pokrenuti!

Derek Holzer američki je umjetnik s rezidencijom u Berlinu, bavi se uradi-sam (DIY) analognom elektronikom, sound artom, field recordingom i elektro-akustičnom glazbom. Holzer je cijenjeni novomedijski umjetnik s mnoštvom održanih radionica iza sebe diljem kontinenata: Pure Data, analogni sintisajzeri, arhitektonski zvuk i eksperimentalna DIY glazba. Suradnik je KHM (Kunsthochschule für Medien Köln), Škole za nove medije, Muzičkog konzervatorija u Aarhusu, Danska, V2 Instituta za nestabilne medije u Amsterdamu.

I'MM_ je novo-osnovani Media lab u Zagrebu kao dio programa Kulture promjene pri SC-u // smješten je u likovnoj radionici unutar kompleksa kultne MM dvorane // nastaje kao rezultat uspješne radionice 'Artduino predstavlja Arduino'.
I'MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab - radiona, b) otvorene vikend radionice s domaćim i internacionalnim instruktorima / hakerima / umjetnicima, c) media lab (teorija i kustoske prakse, predavanja međunarodnih predavača u području novih medija)

Detaljnije na Facebook stranici: http://www.facebook.com/pages/IMM_/212853258734971?sk=info ili http://immmedialab.wordpress.com/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt