najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Balkan Beat Box 17. travnja 2012. u Zagrebu (p)
press / Menart,Sunday 26 February 2012



PRVI PUT U HRVATSKOJ
BALKAN BEAT BOX
17.04.2012.
KLUB AQUARIUS, ZAGREB

Bend koji ne prestaje oduševljavati klupsku i festivalsku publiku diljem svijeta, konačno stiže u Zagreb! Balkan Beat Box nisu najveća svjetska atrakcija, nisu prodali milijune nosača zvuka i nisu osvojili Grammy. Njihovi tekstovi su bez cenzure, glazba bez ograničenja i zbog toga se urnebesno zabavljaju, prije svega oni sami, a time i njihova publika. U Zagrebu će nam predstaviti svoj četvrti album pod nazivom GIVE te pokazati svoj doživljaj fuzije gypsy punka, reggaea, electra i dancehalla. To će biti jedan od najluđih world music utoraka u 2012. godini jer su Balkan Beat Box izvrsni peformeri, a takav se koncert ne propušta zbog straha od jutra poslije.



Balkan Beat Box nije samo jedan od bendova u nizu koji će ovog proljeća razdrmati zagrebačku glazbenu scenu. Oni su bend čiji stihovi oštro kritiziraju vlastodršce, njihovi ritmovi pokreću najokorjelije neplesače, a scenska energija kojom zrače djeluje kao bomba pozitivnog raspoloženja, tako prijekopotrebna u ovim čudnim i recesijskim vremenima.
Osnivači grupe Tamir Muskat i Ori Kaplan u grupu su došli s izvrsnim referencama; Tamir je bio član Firewater i Big Lazy, a Ori Kaplan slavnog Gogol Bordella. Upoznali su se u New Yorku i tamo više od desetljeća bili okosnica istočnoeuropske underground scene. Nakon prvog albuma (Balkan Beat Box 2005.) pridružio im se Izraelac Tomer Yosef, nekoć član Zion Traina, pjevač koji je ubrzo nakon dolaska u bend postao neizostavnim dijelom grupe.

Njihovu glazbu karakterizira jedinstveni stil; svojevrsna fuzija mediteranskog i bliskoistočnog zvuka, hip hopa, balkanske trube, duba i reggaea, a sve skupa začinjeno je jakim plesnim beatovima. Na taj su način stvorili novi izričaj iz korijena tradicionalnog world music zvuka, inspirirani među ostalim jamajkanskim dubom ali i glazbom Orkestra Bobana Markovića, Manu Chaoa i mnogih drugih.

Balkan Beat Box je ukratko jednostavnost bez glamura, iskrenost bez teatralnosti i 6 članova benda koji žive za glazbu.

Live Tour 2012 postavu čine:
Tamir Muskat – Bubnjevi +vokal
Ori Kaplan – Saksofon + vokal
Tomer Yosef – Udaraljke + sampler+Vokal / M.C.
Itamar Ziegler – Bas+vokal
Ron Bunker – Gitara + vocal
Peter Hess – Saksofon / Klarinet

Informacije o ulaznicama bit će objavljene tijekom sljedećeg tjedna.
http://www.youtube.com/watch?v=ZYvg8RetDeg
http://www.youtube.com/watch?v=HPjDgGnioAM

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt