najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Balkan Beat Box 17. travnja 2012. u Zagrebu (p)
press / Menart,Sunday 26 February 2012



PRVI PUT U HRVATSKOJ
BALKAN BEAT BOX
17.04.2012.
KLUB AQUARIUS, ZAGREB

Bend koji ne prestaje oduševljavati klupsku i festivalsku publiku diljem svijeta, konačno stiže u Zagreb! Balkan Beat Box nisu najveća svjetska atrakcija, nisu prodali milijune nosača zvuka i nisu osvojili Grammy. Njihovi tekstovi su bez cenzure, glazba bez ograničenja i zbog toga se urnebesno zabavljaju, prije svega oni sami, a time i njihova publika. U Zagrebu će nam predstaviti svoj četvrti album pod nazivom GIVE te pokazati svoj doživljaj fuzije gypsy punka, reggaea, electra i dancehalla. To će biti jedan od najluđih world music utoraka u 2012. godini jer su Balkan Beat Box izvrsni peformeri, a takav se koncert ne propušta zbog straha od jutra poslije.



Balkan Beat Box nije samo jedan od bendova u nizu koji će ovog proljeća razdrmati zagrebačku glazbenu scenu. Oni su bend čiji stihovi oštro kritiziraju vlastodršce, njihovi ritmovi pokreću najokorjelije neplesače, a scenska energija kojom zrače djeluje kao bomba pozitivnog raspoloženja, tako prijekopotrebna u ovim čudnim i recesijskim vremenima.
Osnivači grupe Tamir Muskat i Ori Kaplan u grupu su došli s izvrsnim referencama; Tamir je bio član Firewater i Big Lazy, a Ori Kaplan slavnog Gogol Bordella. Upoznali su se u New Yorku i tamo više od desetljeća bili okosnica istočnoeuropske underground scene. Nakon prvog albuma (Balkan Beat Box 2005.) pridružio im se Izraelac Tomer Yosef, nekoć član Zion Traina, pjevač koji je ubrzo nakon dolaska u bend postao neizostavnim dijelom grupe.

Njihovu glazbu karakterizira jedinstveni stil; svojevrsna fuzija mediteranskog i bliskoistočnog zvuka, hip hopa, balkanske trube, duba i reggaea, a sve skupa začinjeno je jakim plesnim beatovima. Na taj su način stvorili novi izričaj iz korijena tradicionalnog world music zvuka, inspirirani među ostalim jamajkanskim dubom ali i glazbom Orkestra Bobana Markovića, Manu Chaoa i mnogih drugih.

Balkan Beat Box je ukratko jednostavnost bez glamura, iskrenost bez teatralnosti i 6 članova benda koji žive za glazbu.

Live Tour 2012 postavu čine:
Tamir Muskat – Bubnjevi +vokal
Ori Kaplan – Saksofon + vokal
Tomer Yosef – Udaraljke + sampler+Vokal / M.C.
Itamar Ziegler – Bas+vokal
Ron Bunker – Gitara + vocal
Peter Hess – Saksofon / Klarinet

Informacije o ulaznicama bit će objavljene tijekom sljedećeg tjedna.
http://www.youtube.com/watch?v=ZYvg8RetDeg
http://www.youtube.com/watch?v=HPjDgGnioAM

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt