najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Poziv na XII. Pepelnicu umjetnika u Galeriji Klovićevi dvori (p)
press / ,Monday 20 February 2012



Srdačno vas pozivamo na
XII. PEPELNICU UMJETNIKA
javnu raspravu
„Ateistički“ bogotražitelji u filmskoj umjetnosti
u srijedu, 22. veljače 2012. u 19 sati
u Galeriji Klovićevi dvori

Sudjeluju:
Petar Krelja, redatelj i filmski kritičar
Marijana Jakovljević, filmski kritičar
Ognjen Sviličić, redatelj i scenarist
Voditelj: Frano prcela, O.P.

Inicijativa dijaloga teologije i umjetnosti „Pepelnica umjetnika“ nastavlja svoje tradicionalne javne rasprave. Na znakovit kršćanski dan početka korizmenog vremena (Pepelnica) taj forum otvorene rasprave želi upozoriti na nužnost dijaloga teologije i umjetnosti. Ovo je 12. po redu Pepelnica umjetnika koja promiče dijalog teologije i umjetnosti obuhvaćajući razne vidove umjetničkog izričaja: slikarstvo, književnost, glazbu, kazalište i arhitekturu a sada je na red došla i sedma umjetnost – film. Vjerujemo da će Vas intrigantni gosti potaknuti da ih poslušate, ali i živo sudjelujete u ovoj već tradicionalnoj, uvijek iznimno posjećenoj tribini Galerije Klovićevi dvori.


Pepelnica umjetnika, 2001.-2011.
Voditelj: Frano Prcela, O.P.

 PEPELNICA UMJETNIKA – 2001.
Tema: Svečana akademija prigodom dodjele „Vukovarskog križa“
sv. Oca Ivana Pavla II. dominikancima
Vrijeme i mjesto: 28. veljače 2001., dominikanski samostan, Dubrovnik (u crkvi)
Sudionici: - msgr. dr. Želimir Puljić, biskup dubrovački (predavanje: „Pismo Pape Ivana Pavla II. umjetnicima“)
- msgr. Giulio Einaudi, nuncij u RH (uručivanje „Vukovarskog križa“ i pisma darovnice)
- Ratko Vince (prikaz: O nastanku projekta „Vukovarski križ“)
- dr. Tonko Karaman (stručni osvrt na „Vukovarski križ“)
- Frano Prcela, O.P., moderator (predavanje: „Pepelnica“ i umjetnost)

 II. PEPELNICA UMJETNIKA – 2002.
Tema: Rasprava o dijalogu teologije i umjetnosti
Vrijeme i mjesto: 13. veljače 2002., dominikanski samostan, Zagreb (Kontakova 1)
Sudionici: - Dimitrije Popović (slikar)
- dr. Ivan Šaško (teolog)
Moderatori: Vesna Kusin (povjesničarka umjetnosti) i Frano Prcela, O.P. (teolog)
Prigodna izložba u dvorani bl. Augustina Kažotića: „Anatomija Krista“ Dimitrija Popovića. (Razgovor objavljen u knjizi: Frano Prcela, Vesna Kusin, Sumnja kao krepost. Dijalog teologije i
umjetnosti. Razgovor teologa Ivana Šaška i slikara Dimitrija Popovića. Dominikanska naklada Istina, Nova obzorja 2, Zagreb, 2003., str. 110.)

 III. PEPELNICA UMJETNIKA – 2003.
Tema: Rasprava o suvremenoj sakralnoj arhitekturi
Vrijeme i mjesto: 5. ožujka 2003., dominikanski samostan, Zagreb (Ivanićgradska bb, u crkvi)
Sudionici: - dr. Boris Magaš (arhitekt i projektant crkve bl. Augustina Kažotića)
- dr. Radovan Ivančević (povjesničar umjetnosti)
- dr. Željko Tanjić (teolog)
Moderatori: Vesna Kusin (povjesničarka umjetnosti) i Frano Prcela, O.P. (teolog)

 IV. PEPELNICA UMJETNIKA – 2004.
Tema: O glazbi i teologiji, crkvenoj i profanoj glazbi
Vrijeme i mjesto: 25. veljače 2004., dominikanski samostan, Zagreb (Kontakova 1)
Sudionici: - Jasenko Houra (glazbenik, „Prljavo kazalište“)
- prof. Frano Parać (Muzička akademija)
- Branko Miloš (autor knjige „Druga strana rock’n’rolla“)
- prof. Miroslav Martinjak (Institut za crkvenu glazbu)
Moderatori: Vesna Kusin (povjesničarka umjetnosti) i Frano Prcela, O.P. (teolog)

 V. PEPELNICA UMJETNIKA – 2005.
Tema: Kamo ide suvremena sakralna arhitektura u Hrvatskoj?
Vrijeme i mjesto: 9. veljače 2005., dominikanski samostan, Zagreb (Ivanićgradska bb)
Sudionici: - dr. Sandra Križić Roban (povjesničarka umjetnosti)
- dr. Boris Magaš (arhitekt)
- Nikola Bašić (arhitekt)
- dr. Željko Tanjić (teolog)
Moderatori: Vesna Kusin (povjesničarka umjetnosti) i Frano Prcela, O.P. (teolog)

 VI. PEPELNICA UMJETNIKA – 2006.
Tema: Umjetnički izričaj između slobode i odgovornosti
Vrijeme i mjesto: 1. ožujka 2006., Galerija Klovićevi dvori, Zagreb
Sudionici: - Joško Marušić, karikaturist
- dr. Tonko Maroević, književni i likovni kritičar
- Rene Medvešek, glumac i redatelj
Moderatori: Vesna Kusin (povjesničarka umjetnosti) i Frano Prcela, O.P. (teolog)
Pripremljeno u suorganizaciji Galerije Klovićevi dvori gdje se istodobno održavala izložba: „Novija sakralna umjetnost“.

 VII. PEPELNICA UMJETNIKA – 2007.
Tema: Umjetnost između dopadljivosti i smisla života
Vrijeme i mjesto: 21. veljače 2007., Galerija Klovićevi dvori, Zagreb
Sudionici: - Đuro Seder, slikar
- Berislav Šipuš, skladatelj
- Antun Vrdoljak, režiser
Moderator: Frano Prcela, O.P. (teolog)
Pripremljeno u suorganizaciji Galerije Klovićevi dvori gdje se istodobno održavala izložba: „Lica Beskonačnoga“ Đure Sedera

 VIII. PEPELNICA UMJETNIKA – 2008.
Tema: Budućnost umjetnosti?!
Vrijeme i mjesto: 6. veljače 2008., u 19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Zagreb
Sudionici: - Miljenko Jergović, književnik
- Ruben Radica, skladatelj
- Anton Šuljić, pjesnik i teolog
Moderator: Frano Prcela, O.P. (teolog)
U suorganizaciji Galerije Klovićevi dvori gdje se istodobno održavaju izložbe: Dominikanci u Hrvatskoj i „Marc Chagall“ – priča nad pričama.

 IX. PEPELNICA UMJETNIKA – 2009.
Tema: Umjetnost kao novi teološki govor!
Vrijeme i mjesto: 25. veljače 2009., u 19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Zagreb
Sudionici: - Krešimir Dolenčić, redatelj
- Nedjeljko Fabrio, književnik
Moderator: Frano Prcela, O.P. (teolog)
U suorganizaciji Galerije Klovićevi dvori.

 X. PEPELNICA UMJETNIKA – 2010.
Tema: Koja je uloga umjetnosti?
Vrijeme i mjesto: 17. veljače 2010., u 19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Zagreb
Sudionici: - Ante Vučković, teolog
- Krešimir Šimić, kroatist
- Branimir Pofuk, glazbeni kritičar
Moderator: Frano Prcela, O.P. (teolog)
U suorganizaciji Galerije Klovićevi dvori.

 XI. PEPELNICA UMJETNIKA – 2011.
Tema: Književnost između umijeća i umjetnosti – „Ne živi čovjek samo od riječi…“
Vrijeme i mjesto: 9. ožujka 2011., u 19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Zagreb
Sudionici: - Andrea Zlatar, spisateljica
- Miro Gavran, književnik
- Anton Tamarut, teolog
Moderator: Frano Prcela, O.P. (teolog)
U suorganizaciji Galerije Klovićevi dvori
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet 3. Festival hrvatskog animiranog filma: 29 animiranih filmova u konkurenciji 3. FHAF-a! (p)
bullet Blitz CineStar želi svim gledateljima približiti domaći film i podržati hrvatsku kinematografiju (p)
bullet VIDEONALE 14 - Call for Entries (p)
bullet 5. Sisački eko film festival - SEFF (p)
bullet Predstava 'Picasso' u pulskom INK-u (p)
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet Pula 2012: Otvoren natjecaj za pulski doFuraj svoj film (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet RAF 2012: Otvorena 11. Revija amaterskog filma (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Filmski programi u kinu Tuškanac: Frankofonija (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 822
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt