najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Sedam godina Trip to Ziona w/ Tsunami Wazahari @ Močvara, subota 3.3.2012. (p)
press / trip to zion,Tuesday 21 February 2012



SEDAM GODINA TRIP TO ZION KOLEKTIVA

Subota 3. ožujak, 2012. @ KLUB MOČVARA, Zagreb
From dub to dubstep
Party time: 22.00 -5.00
Cijena ulaznice: 30 kn do ponoći/ 40 kn nakon

Ožujak u znaku rođendana Trip to Zion kolektiva!

Nakon sedam godina stvaranja i lutanja po zagrebačkim klubovima, Trip to Zion kolektiv se vraća u kolijevku svog postojanja, u klub Močvaru! U subotu 3. ožujka njihovo slavlje će obilježiti gostovanje legendarnih francuskih dubbera Tsunami Wazahari! Za njihov nastup će vas zagrijati uzdanice hrvatske reggae/dub scene Riddim ‘n’ Culture i Homegrown Sound. Ovu klupsku večer će začiniti i ekipa iz DUBstep Kluba - Lo Peaks iz Bamwise-a i suosnivač Trip to Zion kolektiva Jan Becele. Ne zaboravite, tulum vrijedan pamćenja vas očekuje u subotu 3. ožujka, 2012.!!



TSUNAMI WAZAHARI (FRESH POULP REC./AL DENTE REC. / Francuska)
Francuski dub sastav Tsunami Wazahari aktivni su ovom obliku od 2002. godine kada se Tsunami Wazahariju pridružio basist Rico da Halvarez. Njihov karakterističan zvuk obojen je toplim dub rootsom s elektroničkim trikovima njihove sirene spravljene u kućnoj izradi koja zaokružuje njihov orginalni zvuk. Nastupali su po cijelom svijetu od Meksika, Bruxellesa, Parisa i dijelili pozornicu s mnogim etabliranim izvođačima kao što su Vibronics koje ste imali prilike nedavno gledati u Zagrebu, potom su tu još i Uzinadub, Gorillaz, Andy C, Benga, Rusko, High Tone, Webcam HI FI … U Zagrebu vas očekuje trostruka Tsunami Wazahari poslastica:

Fresh Poulp Souk System (Poulp Selekta)
Tsunami Wazahari Live show (dub live show)
Molusk dj Set (dubstep dj set)

Diskografija:
*Hanuman Hi-Fi (Fresh Poulp Records, 2010)
*Nippon Takeover 12inch vinyl ( Al Dente Dubplates,2010)
*Nippon Takeover (Al Dente Records, 2009)
*Ganesh Hi-Fi (Fresh Poulp Records, 2008)
*Click Clack EP (Al Dente Records, 2008)
*Fat Leg Dub EP (Al Dente Records, 2008)
*Prophet of the Fat Sound CD Album (Al Dente Records, 2007)
*Outta Breaks Remix Serie LP (Al Dente Records, 2006)
*Disciple of the Fat Sound EP (Al Dente Records, 2006)
*Infracommander EP ( Al Dente Records, 2006)
*Outta Breaks LP (Al Dente Records, 2006)


Linkovi:
Tsunami Wazahari - Hanuman Hi Fi - Dub To Lie
http://www.youtube.com/watch?v=DmKpsy36EpY
Tsunami Wazahari - Chakra Rules
http://www.youtube.com/watch?v=mpp6XiVq8gI
Tsunami Wazahari - Live & Direct Dubwise - Monka Powa (Hardstepper Mix)
http://www.youtube.com/watch?v=iPpZ5BrTl1w
Tsunami Wazahari - Elephant Airline
http://www.youtube.com/watch?v=hRasyRQ-w4I
Tsunami Wazahari Facebook fan page
http://www.facebook.com/Tsunami.Wazahari.Dub?sk=info

REA TAS (Far Out / King Shango sound)
Proteklih pet godina aktivno se bavi organizacijom klupskih događanja i kulturnih evenata, predsjednica je udruge za promicanje audio vizualne kulture FISTT, organizatorica i osnivačica etabliranog FISTT ART FESTa, međunarodnog festivala kreativnosti. Godine 2007. priključuje se King Shango soundsystemu, produkcijskom timu i DJ kolektivu je osnovan 2004. na relaciji Zagreb- Pula. Interes i ljubav i prema nešto drukčijem zvuku, poput chill, lounge, psybient, downtempo, trance i world/ethno glazbe, prisutan je od samih početaka, pa u 2010. godini Theo i Rea, zagrebački dio King Shango sounda pokreću i novi projekt pod nazivom “Chillum - the FAR OUT sessions“. Od tada, sve do danas, FarOut crew je aktivan i u zemlji i šire, u formi mjesečnih partya u zagrebačkom klubu Masters, te na raznim festivalima poput Life Celebrationa i Future Nature-a. Rea Tas će otvoriti sedmi rođendan Trip to Zion kolektiva sa svojom zvučnom terapijom i zajedno nas zagrijati za nastup francuskih gostiju!

HOMEGROWN SOUND (Zg)
Mladi sound iz Zagreba koji je svoje prve nastupe odradio u Mastersu na svima dobro poznatom programu Bass Masters. Rasplesat će vas veselim jamajačkim ritmovima, a zatim protresti dubokim bass linijama UK i francuskog duba. Uz redovito sudjelovanje u Mastersu utorkom, trenutno se bavi organizacijom reggae i dub večeri u sklopu Akc Medike.

RIDDIM 'N' CULTURE SOUND (Zg)
Sastoji se od promotivno-logističkog kadra koji se bavi organizacijom koncerata i promocijom izvođača u Ksetu, te skupine selektora i selektorica koji u duhu jamajačke kulture promoviraju gore navedene glazbene žanrove. Riddim 'n' Culture potpisuju se ispod dovođenja Scientista, Zenzile-a, Dub Spencera & Trance Hilla, Jazzsteppe, Metastaza u Zagreb, a gostovanje u Močvari će predstavljati široku lepezu glazbenih stilova.

BAMSTER aka LO PEAKS (Bamwise/ DUBstep Klub)
Osim što svira bas u Bamwiseu, odličnom elektro-trens-dub bendu pred kojem su tek dani najveće slave, rezident je i zajedno s Menigom i Jan Beceleom, pokretač DubStepKlub programa u AKC Medika, a ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da je ton majstor. Njegovi dubstep setovi, kao i vlastita produkcija, su kombinacije dubwise-reggaewise emocije s opasnim i prljavim dubstep rifovima.

SAPLEO (Trip to Zion)
Ovaj svestrani mladić nova je mlada nada Trip to Zion kolektiva s istančanim smislom za fin i čist, a istodobno dubok i prljav zvuk. Dosad je imao priliku nastupati na posljednja dva rođendana Chill shopa, a ekipa iz Trip to Ziona će ga rado ugostiti i na svom! Za ovu prigodu ovaj kolekcionar glazbe će s vama podijeliti dubstep set i imati priliku zatvoriti užareni plesni podij u Močvari 3. ožujka, 2012.!
http://soundcloud.com/sapleo/1-2012

JAN BECELE (Trip to Zion/ DUBstep Klub)
Jan Becele prisutan je na zagrebačkoj glazbenoj sceni već niz godina, i to ne samo u ulozi DJ-a, već i VJ-a, kao i organizator brojnih glazbenih događanja. Od malena zaljubljenik u glazbu, počinje dj-ati još u srednjoj školi, tada usmjeren na hip-hop i reggae izričaj. Početkom 2000-ih s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system, fokusiran na reggae i dub produkciju; 2003. u Močvari pokreće klupski program Groove Sanctuary, a 2005. jedan je od osnivača inicijative Trip To Zion u sklopu koje neumorno djeluje zadnjih sedam godina. Od njega za ovu prigodu očekujte nemilosrdnu dubstep pržilicu!


Događanje podržavaju:
Radio Student 100,5 MHz
Zion Radio (ponedjeljkom 16.30- 18.00)
http://www.radiostudent.hr/
Klub Močvara
http://www.mochvara.hr/
10th Seasplash festival, Fort Punta Christo, Pula
19.-22.7.2012.
http://www.seasplash.net/4/homepg/homepage.php?page=home
Kingston online shop
http://www.kingston.hr/
Reggae hr
http://www.reggae.hr/
Terapija net
http://www.terapija.net/
Mixer hr
http://mixer.hr/
Transmeet TV
http://www.transmeet.tv/
Soundguardian
http://www.soundguardian.com/
Idem Van
http://www.idemvan.hr/
Boodla
http://boodla.com

Trip to Zion sedmi rođendan kroz mjesec užujak:

TRIPPING TROLLS
Klub Močvara, petak 16. ožujak, 2012.

RockLive & Trip to Zion predstavljaju:
DUB INCORPORATION
Klub Močvara, subota 31. ožujak, 2012.
http://www.dubinc.org/

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt