najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

[otvoreni poziv] TRAZE SE PRIJEDLOZI NOVIH EDICIJA U OKVIRU SITE-SPECIFIC PROJEKTA ZIDNE NOVINE (p)
press / Bacači sjenki,Wednesday 15 February 2012



[otvoreni poziv] BACAČI SJENKI/ SHADOW CASTERS: PRIJEDLOZI ZA KONCEPTE NOVIH EDICIJA U OKVIRU SITE-SPECIFIC PROJEKTA ZIDNE NOVINE, ZAGREB
rok za slanje: 10.3.2012.


BACAČI SJENKI: POZIV NA SURADNJU I IZLAGANJE

Pozivamo sve zainteresirane na predlaganje koncepta novih izdanja unutar site-specific projekta urbane memorije Zidne Novine. Jedna edicija podrazumijeva krovni koncept i temu za 8 kaslića na različitim lokacijama u centru Zagreba. Sadržina pojedinačnih kaslića varira unutar odabrane teme. Bacači sjenki predstavit će tri odabrana rada u urbanom okruženju grada Zagreba, unutar izloga/kaslića. Prijave se primaju do 10.3.2012. u ponoć.

O projektu Zidne Novine (http://zidnenovine.blogspot.com/):
Zidne Novine započete su 2007. u 7 izloga/kaslića nekadašnje Hrvatske Kinoteke kao komunikacijski kanal - prozor nevidljivog dijela projekta “Bilježenje grada/Bilježenje vremena” , da bi od 2010. prerasle u samostalni projekt.
Zidne Novine vidljivi su dio istraživanja o promišljanju grada, javnom i privatnom prostoru, urbanitetu, suživotu i identitetu.

Koncept projekta: Boris Bakal
Urednici, autori i suradnici prijašnjih edicija ZN: Barbara Blasin, Boris Bakal, Maja Blažek, Nikolina Butorac, Nikolas Defteros, Josip Horvat, Srećko Horvat, Iva Kovač, Maria Kyriakou, Bojan Mucko, Goran Novaković, Neven Petrović, Katarina Pejović, Tea Plepelić, Srećko Pulig, Željko Serdarević, Nives Sertić, Marita Stanić, Mare Šuljak, Vesna Vuković i Vanja Žanko.

Opis i detalji poziva za koncept i suradnju:
Ovaj poziv za stvaralački koncept zovemo suradnjom jer smatramo da je jedino tako doista moguće postići pravu sinergiju unutar projekta koji je prostorno i konceptualno određen na način kao što su Zidne Novine.
Iako je osnovna namjera ovog poziva da se izlaganje autorski izabranog sadržaja osmisli na najradikalniji, najsmioniji i najpromišljeniji način, voljeli bismo da autori u razmišljanje uključe moguće veze koje ti ormarići mogu imati sa svojim okolišem ili bilo čime na što još nismo ni pomislili. Dakle, iako je okvir zadat, svako kršenje “pravila” i “uputa” je dobrodošlo!

Tehnički podaci izloga/kaslića (adrese i dimenzije) mogu se skinuti u pdf formatu sa ovog LINKA.
Fotografije dosadašnjih izdanja možete pogledati OVDJE.


Ovdje je i Google map sa točnim lokacijama Zidnih Novina.

Poziv se, prije svega, odnosi na vizualne i intermedijalne umjetnike; dizajnere; fotografe; povijesničare umjetnosti; interdisciplinarne istraživače - ali i sve one čiji rad na nov i inovativni način ispunjava okvire natječaja što znači da se tehnički i konceptualno mora vezati za promišljanje o gradu, urbanitetu, suživotu, a srodan je sa stvaralačkom poetikom i kulturnom politikom Bacača Sjenki te projektom Zidnih Novina (Pogledati ove Web adrese: http://zidnenovine.blogspot.com/, http://shadowcasters.blogspot, http://expozicija.blogspot.com, http://biljezenjagrada.blog.hr/)


Odabir suradnika & suradnji odvijati će se u ovako:
1. Zainteresirani se mole da u navedenom roku pošalju:

- Opis i autorsku (ili grupe autora) koncepciju predloženog rješenja,
- Skice predloženih rješenja u jpg ili pdf formatu,
- Životopis
- Kontakt informacije te kratku izjavu o motiviranosti rada na projektu Zidne novine
na e-mail: bacaci_sjenki@gmail.com ili na adresu:
Bacači Sjenki, Bosanska 10, 10000 Zagreb (Hrvatska).


2. Bacači Sjenki će nakon odabira radova koji su prošli prvu selekciju (do 5 radova) kontaktirati autore i pozvati određeni broj prijavljenih na razgovor do 30 ožujka. Ukoliko osoba nije iz Zagreba i nije u mogućnosti doći, razgovor će se obaviti putem Skype-a (Internet konferencijskog sučelja).
 Tri prijedloga biti će odabrana za realizaciju u ovoj godini, a 2 za slijedeću, a predlagači će biti obaviješteni o odluci žirija do 10. travnja 2012.
Članovi žirija su: Ana Dana Beroš, Miljenka Buljević, Elvis Krstulović, Bojan Mucko i Leo Vukelić.

3. Tijek realizacije projekta:
U razgovoru i kontaktima sa autorima bit će napravljen plan realizacije djela. Autori će u periodu finalizacije projekta biti u Zagrebu i sami porinuti ediciju Zidnih novina.
U posebnim slučajevima, moguće je organizirati preliminarni “pregled terena” od nekoliko dana. Bacači Sjenki mogu ponuditi smještaj te pozivno pismo autorici ili autoru ne bi li od lokalnih donatora mogao/la naći sredstva za troškove puta. Umjetnicima iz Hrvatske a koji nisu iz Zagreba Bacači Sjenki će pokriti dio troškova putovanja.


Poziv je otvoren do 10.3.2012.

Za detaljnije informacije o Bacačima Sjenki, pogledajte:
http://shadowcasters.blogspot.com

http://zidnenovine.blogspot.com



Linkovi, projekti, suradnje:
Bacači Sjenki Info
Bilježenje grada/Bilježenje vremena
Projekt BGBV u medijima
Urboteka
Radni blog Zidnih Novina br. 4/2008
EX-POZICIJA


http://zidnenovine.blogspot.com/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt