najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Održani koncerti Zagrebačke filharmonije za Muzičku akademiju u Zagrebu (p)
press/ ZF,Sunday 29 January 2012

Zagrebačka filharmonija

KONCERTI ZAGREBAČKE FILHARMONIJE
ZA MUZIČKU AKADEMIJU U ZAGREBU
24.01.2012. utorak | 27.01.2012. petak
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

VATRENI TALENTI UZ ZAGREBAČKU FILHARMONIJU


Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu nastavlja misiju prepoznavanja, praćenja i poticanja naših mladih glazbenih talenata. Ove sezone u čak dvije prigode - 24. i 27. siječnja - na koncertima za "vatrenu mladost uz Zagrebačku filharmoniju". Još jednom se pokazala sva vrijednost i potrebitost ovakvih projekata koji mladim talentiranim ljudima pružaju mogućnost predstavljanja pred velikim auditorijem. No nastupi uz Zagrebačku filharmoniju i više su od toga: afirmacija kvalitete i vrijedan podatak u karijeri svakog mladog glazbenika.

Prilika je to koja se pruža samo najboljima, a da imamo doista nadarene mlade ljude, i u ovoj prigodi spremno je potvrdilo čak 8 sjajnih "glazbenih lavova i lavica"!



U Prvoj večeri ciklusa „ Vatrena mladost“ Zagrebačkoj publici predstavili su se: Igor Tatarević koji je dirigirao 6. simfonijom u Es-duru Karla Friedricha Abela, pijanist Marijan Đuzel 5. koncertom za klavir i orkestar u Es-duru Ludwiga van Beethovena, violončelistica Alja Mandič koncertom za violončelo i orkestar u a-molu Roberta Schumanna te Filip Merčep na marimbi i Špela Mastnak na vibrafonu sa Toccatom za marimbu i vibrafon Andersa Koppela.

Jedna večer nije bila dovoljna da se predstave svi mladi talenti s naše Muzičke akademije pa su tako u drugoj večeri ciklusa svoj „prvi pljesak“ u Zagrebačkoj filharmoniji dobili: Tomislav Oliver praizvedbom svoje kompozicije Intime za simfonijski orkestar, saksofonist Lovro Merčep Fantazijom za sopran saksofon i komorni orkestar Heitor Villa-Lobosa, Ivana Šenk na klaviru Koncertom za klavir i orkestar u G-duru Maurice Ravela te violinistica Tara Horvat Koncertom za violinu i orkestar u D-duru Petra Iljiča Čajkovskog. Oba koncerta svojom je dirigentskom palicom vodio mladi i perspektivni Tomislav Fačini.


Najnoviji glazbeni doživljaji očekuju nas 10.02. kada nastupa MAKSIM MRVICA - MAKSIMalno UZBUDLJIVO! Ne propustite!
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt