najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Održani koncerti Zagrebačke filharmonije za Muzičku akademiju u Zagrebu (p)
press/ ZF,Sunday 29 January 2012

Zagrebačka filharmonija

KONCERTI ZAGREBAČKE FILHARMONIJE
ZA MUZIČKU AKADEMIJU U ZAGREBU
24.01.2012. utorak | 27.01.2012. petak
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

VATRENI TALENTI UZ ZAGREBAČKU FILHARMONIJU


Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu nastavlja misiju prepoznavanja, praćenja i poticanja naših mladih glazbenih talenata. Ove sezone u čak dvije prigode - 24. i 27. siječnja - na koncertima za "vatrenu mladost uz Zagrebačku filharmoniju". Još jednom se pokazala sva vrijednost i potrebitost ovakvih projekata koji mladim talentiranim ljudima pružaju mogućnost predstavljanja pred velikim auditorijem. No nastupi uz Zagrebačku filharmoniju i više su od toga: afirmacija kvalitete i vrijedan podatak u karijeri svakog mladog glazbenika.

Prilika je to koja se pruža samo najboljima, a da imamo doista nadarene mlade ljude, i u ovoj prigodi spremno je potvrdilo čak 8 sjajnih "glazbenih lavova i lavica"!



U Prvoj večeri ciklusa „ Vatrena mladost“ Zagrebačkoj publici predstavili su se: Igor Tatarević koji je dirigirao 6. simfonijom u Es-duru Karla Friedricha Abela, pijanist Marijan Đuzel 5. koncertom za klavir i orkestar u Es-duru Ludwiga van Beethovena, violončelistica Alja Mandič koncertom za violončelo i orkestar u a-molu Roberta Schumanna te Filip Merčep na marimbi i Špela Mastnak na vibrafonu sa Toccatom za marimbu i vibrafon Andersa Koppela.

Jedna večer nije bila dovoljna da se predstave svi mladi talenti s naše Muzičke akademije pa su tako u drugoj večeri ciklusa svoj „prvi pljesak“ u Zagrebačkoj filharmoniji dobili: Tomislav Oliver praizvedbom svoje kompozicije Intime za simfonijski orkestar, saksofonist Lovro Merčep Fantazijom za sopran saksofon i komorni orkestar Heitor Villa-Lobosa, Ivana Šenk na klaviru Koncertom za klavir i orkestar u G-duru Maurice Ravela te violinistica Tara Horvat Koncertom za violinu i orkestar u D-duru Petra Iljiča Čajkovskog. Oba koncerta svojom je dirigentskom palicom vodio mladi i perspektivni Tomislav Fačini.


Najnoviji glazbeni doživljaji očekuju nas 10.02. kada nastupa MAKSIM MRVICA - MAKSIMalno UZBUDLJIVO! Ne propustite!
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt