najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Duran Duran, Beč, 23.01.2012. by Daniel Pritišanac
Daniel Pritišanac,Friday 27 January 2012



All you need is Duran


U ponedjeljak 23.1.2012, Engleska grupa Duran Duran počastila je Beč koncertom, kojim promovira svoj trinaesti studijski album „All you need is now“ koji je izašao prije nešto više od godinu dana. Album je producirao Grammy-jem nagrađivani Mark Ronson koji je napravio sjajan posao i albumu dao moderan zvuk osamdesetih. Grupa je kroz godine izdala mnogobrojne hitove te mijenjala postave. Jedini koji su u grupi od skoro samog početka pa do danas su pjevač grupe Simon Le Bon i klavijaturist Nick Rhodes. Uz njih u trenutnoj postavi su basist John Taylor i bubnjar Roger Taylor. Na ovoj turneju uz Duran Duran su gitarist Dominic Brown, na udaraljkama i saksofonu Simon Willescroft, te na pratećem vokalu Anna Ross. Turneja je krenula još u veljači prošle godine i koncert za Beć je trebao dogoditi u srpnju, međutim pjevač grupe Simon Le Bon imao je problema sa glasom te je morao pauzirati par mjeseci tako da su datumi morali biti pomaknuti.

Koncert je održan u Gasometru kojeg bi mogao usporediti sa Tvornicom. Po mom mišljenju super prostor za ovakav koncert, jer sa bilo kojeg mjesta imaš dobar pogled na pozornicu i nisi predaleko. Još jedna stvar koja mi se sviđa je ta da se u Austriji u zatvorenim prostorima nema pušenja, Ali ne kao u Tvornici „nema pušenja“, nego stvarno nema pušenja. Na kraju ti je čudno poslije koncerta što ne smrdiš po dimu.



Makar je po prognozi Beč bio na pozitivnih 5 stupnjeva, malo smo se smrzli čekajući u redu da uđemo. Na kartama je pisalo da ulaz počinje u 19 sati, a Austrijanci su kao i prošli put tek oko 18 sati počeli slagati pregrade na ulazu tako da smo se svi morali pomicati unazad. Unutra su nas pustili tek oko 19:15 i bilo je dobro ponovno osjetiti nožne prste. Dok smo čekali na početak koncerta svuda oko nas se je čuo hrvatski jezik, kao i jezici naših bližih ili daljih susjeda, Srba, Slovaka, Talijana, kao da nismo u Austriji.

Bez predgrupe Duran je počeo svirati oko 20:40. Koncert su otvorili sa laganicom „Before the rain“ koja se nalazi na njihovom zadnjem albumu. Nije baš početak kakav bih očekivao ali pjesma očito njima nešto znači, pa dobro. Nastavljaju u bržem ritmu sa „Planet earth“, „View to a kill“, „All you need is now“, „Blame the machines“ i „Reflex“ ispreplićući stare pjesme stvari sa novima. Malo usporavaju sa „Come undone“ ali zatim ponovno ubrzavaju sa dvije pjesme sa novog albuma, „Safe“ i „Girl panic“, čiji je atraktivni spot snimljen sa poznatim modelima, ali i zabranjen za puštanje na MTV-ju a samo oni znaju zašto. Nakon pjesme „Notorious“ koncert kao da je presječen predivnim instrumentalom „Tiger tiger“.

Koncert se nastavlja sa hitovima „White lines“, „Ordinary world“ i „Hungry like a wolf“. Prvi dio završava sa „Sunrise“ i „Wild boys“. Nakon kratke pauze grupa se vrača na bis od dvije pjesme, „Girls on film“ i „Rio“ kojom koncert i završava. Svjetla se pale i to je to. Nakon ovako dobrog koncerta smrzavanje prije koncerta palo je u zaborav. Odluka je pala da pričekamo Duran vani nakon koncerta. Izašli su nakon pola sata i podijelili potpise. Time je ova večer bila zaokružena.


SET LIST: DURAN DURAN AT THE GASOMETER, VIENNA, AUSTRIA

BEFORE THE RAIN
PLANET EARTH
A VIEW TO A KILL
ALL YOU NEED IS NOW
BLAME THE MACHINES
REFLEX
COME UNDONE
SAFE
GIRL PANIC
NOTORIOUS
TIGER TIGER
WHITE LINES
ORDINARY WORLD
HUNGRY LIKE THE WOLF
SUNRISE
WILD BOYS
[Encore}
GIRLS ON FILM
RIO

http://www.duranduran.com/

Tekst i foto by Daniel Pritišanac
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt