najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Objavljeni rezultati Javnog poziva za komplementarne djelatnosti (p)
press /HAVC,Friday 27 January 2012



Danas, 27. siječnja održana je konferencija za novinare povodom objave rezultata Javnog poziva za komplementarne djelatnosti Hrvatskog audiovizualnog centra. Rezultate javnih poziva na konferenciji su predstavili Marina Škrabalo i Nenad Polimac, savjetnici Umjetničkog vijeća za komplementarne djelatnosti, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i predsjedavajuća Hrvatskog audiovizualnog vijeća Vera Robić - Škarica.
Lista prioriteta za sufinanciranje programa prijavljenih na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti – rok 10. studenoga 2011. usvojena je danas na 24. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća.

U program komplementarnih djelatnosti spadaju programi zaštite audiovizualne baštine uključujući kinotečnu djelatnost, filmski festivali i druge audiovizualne manifestacije, djelatnosti razvijanja audiovizualne kulture, programi promocije i prodaje hrvatskih audiovizualnih djela, proučavanje i kritičko vrednovanje audiovizualnih djelatnosti, izdavaštvo u području audiovizualnih djelatnosti, programi stručnog usavršavanja i programi audiovizualnih udruga i organizacija.

Na osnovi Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2012. godini, objavljenog 12. listopada 2011., Hrvatski audiovizualni centar je tijekom javnog natječaja službeno zaprimio 283 prijave za poticanje komplementarnih djelatnosti uključujući i prijave izvan osnovnog roka te krive prijave. Savjetnici Umjetničkog vijeća za komplementarne djelatnosti u sastavu Nenad Polimac, Boris Poljak i Marina Škrabalo izdvojili su 158 prijava kao nositelje poticajnih i vrijednih programa koji će bilo na državnoj ili lokalnoj razini omogućiti kontinuitet prisutnosti audiovizualnog segmenta djelovanja, uz ukupnu financijsku potporu HAVC-a u predloženom iznosu od 11.749.610,00 kuna.

Jedna od glavnih tema konferencije bilo je pitanje Hrvatske kinoteke koja je najveći korisnik budžeta za komplementarne djelatnosti, ali čije sufinanciranje programa restauracije filmova ne pomaže temeljitom rješavanju organizacijskog problema ove ustanove od iznimnog značaja za hrvatsku kulturu. Vrijeme je za temeljito mijenjanje odnosa Ministarstva kulture prema osnovnoj djelatnosti ove institucije, a to je čuvanje hrvatske filmske baštine, i to tako što će osnovni financijski izvor te djelatnosti biti osigurana kao posebna stavka u okviru državnog proračuna za zaštitu kulturnih dobara, stoji u Obrazloženju rezultata Javnog poziva savjetnika Umjetničkog vijeća.

Nenad Polimac je na konferenciji naglasio kako se najveća povećanja izdataka u odnosu na prošlogodišnje rezultate odnose na filmske festivale, i to na ovogodišnje dugometražno i pritom jubilarno izdanje Animafesta, međunarodno najrelevantnijeg filmskog festivala koji se održava u Hrvatskoj svake dvije godine, te tim slijedom ove godine zahtijeva dodatnih pola milijuna kuna.

U skladu sa zaključcima Hrvatskog audiovizualnog vijeća savjetnici su u ovogodišnjem prijedlogu financiranja festivala pokušali ujednačiti razine financiranja filmskih festivala vodeći se osnovnom, zasad još radnom kategorizacijom njihove programske opsežnosti i procijenjenim nacionalnim odnosno regionalnim značajem. Marina Škrabalo ukazala je tijekom konferencije na negativni trend sufinanciranja od strane lokalnih vlasti i od strane sponzora uslijed nastavka ekonomske krize što se vidi u znatnom porastu broja prijava proograma i projekata od lokalnog značaja.

Marina Škrabalo ukazala je tijekom konferencije na negativni trend sufinanciranja od strane lokalnih vlasti i od strane sponzora uslijed nastavka ekonomske krize što se vidi u znatnom porastu broja prijava proograma i projekata od lokalnog značaja.

http://www.havc.hr/userfiles/file/javni_poziv_komplementarne_2701_2012_PDF.pdf
http://www.havc.hr/userfiles/file/obrazlozenje_savjetnika_umjetnickog_vijeca_2701_2011_PDF.pdf


http://www.havc.hr/index_h_box.php
http://www.facebook.com/HrvatskiAudiovizualniCentar
http://www.youtube.com/infoHAVC
http://twitter.com/infoHAVC
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Predstavljanje slikovnice-pjesmarice Božica Jelušić 'Slikopisanka mala' (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet U tinelu: Sandra Križić Roban i Ivana Meštrov, utorak 06.03. 2012. u 19 dati, DAZ (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1641
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt