najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Objavljeni rezultati Javnog poziva za komplementarne djelatnosti (p)
press /HAVC,Friday 27 January 2012



Danas, 27. siječnja održana je konferencija za novinare povodom objave rezultata Javnog poziva za komplementarne djelatnosti Hrvatskog audiovizualnog centra. Rezultate javnih poziva na konferenciji su predstavili Marina Škrabalo i Nenad Polimac, savjetnici Umjetničkog vijeća za komplementarne djelatnosti, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i predsjedavajuća Hrvatskog audiovizualnog vijeća Vera Robić - Škarica.
Lista prioriteta za sufinanciranje programa prijavljenih na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti – rok 10. studenoga 2011. usvojena je danas na 24. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća.

U program komplementarnih djelatnosti spadaju programi zaštite audiovizualne baštine uključujući kinotečnu djelatnost, filmski festivali i druge audiovizualne manifestacije, djelatnosti razvijanja audiovizualne kulture, programi promocije i prodaje hrvatskih audiovizualnih djela, proučavanje i kritičko vrednovanje audiovizualnih djelatnosti, izdavaštvo u području audiovizualnih djelatnosti, programi stručnog usavršavanja i programi audiovizualnih udruga i organizacija.

Na osnovi Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2012. godini, objavljenog 12. listopada 2011., Hrvatski audiovizualni centar je tijekom javnog natječaja službeno zaprimio 283 prijave za poticanje komplementarnih djelatnosti uključujući i prijave izvan osnovnog roka te krive prijave. Savjetnici Umjetničkog vijeća za komplementarne djelatnosti u sastavu Nenad Polimac, Boris Poljak i Marina Škrabalo izdvojili su 158 prijava kao nositelje poticajnih i vrijednih programa koji će bilo na državnoj ili lokalnoj razini omogućiti kontinuitet prisutnosti audiovizualnog segmenta djelovanja, uz ukupnu financijsku potporu HAVC-a u predloženom iznosu od 11.749.610,00 kuna.

Jedna od glavnih tema konferencije bilo je pitanje Hrvatske kinoteke koja je najveći korisnik budžeta za komplementarne djelatnosti, ali čije sufinanciranje programa restauracije filmova ne pomaže temeljitom rješavanju organizacijskog problema ove ustanove od iznimnog značaja za hrvatsku kulturu. Vrijeme je za temeljito mijenjanje odnosa Ministarstva kulture prema osnovnoj djelatnosti ove institucije, a to je čuvanje hrvatske filmske baštine, i to tako što će osnovni financijski izvor te djelatnosti biti osigurana kao posebna stavka u okviru državnog proračuna za zaštitu kulturnih dobara, stoji u Obrazloženju rezultata Javnog poziva savjetnika Umjetničkog vijeća.

Nenad Polimac je na konferenciji naglasio kako se najveća povećanja izdataka u odnosu na prošlogodišnje rezultate odnose na filmske festivale, i to na ovogodišnje dugometražno i pritom jubilarno izdanje Animafesta, međunarodno najrelevantnijeg filmskog festivala koji se održava u Hrvatskoj svake dvije godine, te tim slijedom ove godine zahtijeva dodatnih pola milijuna kuna.

U skladu sa zaključcima Hrvatskog audiovizualnog vijeća savjetnici su u ovogodišnjem prijedlogu financiranja festivala pokušali ujednačiti razine financiranja filmskih festivala vodeći se osnovnom, zasad još radnom kategorizacijom njihove programske opsežnosti i procijenjenim nacionalnim odnosno regionalnim značajem. Marina Škrabalo ukazala je tijekom konferencije na negativni trend sufinanciranja od strane lokalnih vlasti i od strane sponzora uslijed nastavka ekonomske krize što se vidi u znatnom porastu broja prijava proograma i projekata od lokalnog značaja.

Marina Škrabalo ukazala je tijekom konferencije na negativni trend sufinanciranja od strane lokalnih vlasti i od strane sponzora uslijed nastavka ekonomske krize što se vidi u znatnom porastu broja prijava proograma i projekata od lokalnog značaja.

http://www.havc.hr/userfiles/file/javni_poziv_komplementarne_2701_2012_PDF.pdf
http://www.havc.hr/userfiles/file/obrazlozenje_savjetnika_umjetnickog_vijeca_2701_2011_PDF.pdf


http://www.havc.hr/index_h_box.php
http://www.facebook.com/HrvatskiAudiovizualniCentar
http://www.youtube.com/infoHAVC
http://twitter.com/infoHAVC
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt