najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Etno punkeri VIZA 1. veljače 2012. u klubu Attack (p)
press / ,Wednesday 25 January 2012



SRIJEDA 1.2.2012 - KLUB ATTACK! - ETNO PUNK ROCK

Čast nam je najaviti koncert grko-armenske etno punk rock skupine VIZA iz Los Angelesa za čiju karijeru brine Serjical Strike Management, koji vodi Serj Tankian iz System Of A Down, te spadaju u najkvalitetnije sastave unutar tzv. etno punk žanra rame uz rame s Gogol Bordello i Kultur Shock.

VIZA (Los Angeles)
http://experienceviza.com



Viza se infiltrirala na globalnu glazbenu scenu eksplozivnim zvukom internacionalnog rocka, a 1. veljače po prvi put dolaze u Zagreb, u klub Attack!. Njihovom glazbom dominiraju udari i vriskovi iz istočne Europe i pustinja Srednjeg Istoka. Koncert počinje u 21.30h, a cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji / 60 kuna na ulazu.

Skupina je sastavljena od devet međunarodnih glazbenika okupljenih u Los Angelesu koja integrira duduk, udaraljke i oud sa žestinom rock glazbe. Pjevač K'noup, neustrašivi vođa Vize, vlada pozornicom uz pomoć karizme i stamine. Pod imenom Visa, bend je izdao dva EP-ja i dva albuma, te jedan nagrađivani glazbeni video. Na “De Facto” i “Eros” albumima, glazba je prožeta elementima arapske, armenske i grčke tradicije te vješto pomiješana s elementima rocka i dancea. Na albumu “Made in Chernobyl”, ruski i istočnoeuropski utjecaji su najizraženiji. Bend se bavi i društvenim pitanjima te pokušava podići svijest o užasnim epizodama iz ljudske povijesti.

Za karijeru benda brine Serjical Strike Management koji vodi Serj Tankian iz System Of A Down čiji se zvuk, kao i osebujan stil Gogol Bordello ponajviše osjeća kao glavni uzor radu ove skupine glazbenika. Rasprodani koncerti u SAD-u i Kanadi natjerali su Vizu da 2010-te krenu u Europu i to kao predgrupa Serju Tankianu na "Imperfect Harmonies" turneji koja ih je odvela u Yerevan, Atenu, Hamburg, Cologne, Pariz, Zurich i Bolognu. Publiku su osvojili svojom oštrom izvedbom i oduševljenim kritikama iskusnih fanova u svakom gradu.
Nedugo potom ponovo stižu u Europu, nastupaju na Rockwave festivalu u Grčkoj i kao headlineri održavaju koncert u Parizu. Viza 2011. snima četvrti album u Zappinom UMRK studiju u Los Angelesu. Ploča naziva “Carnivalia” izašla je u listopadu, a promoviraju je ovom turnejom kada će nas u Klubu Attack! posjetiti 1.veljače, dan nakon nastupa u prestižnom budimpeštanskom klubu A38.


Članovi benda:

K'noup - vokal, akustična gitara s 12 žica
Rođen u Kastoriji na sjeveru Grčke, K'noup je mastermind iza glazbe i tekstova. Orkestrira bend bez greške, dijelom je zlikovac, dijelom renesansni romantik. Osnivač je Neurobox, metal benda sa Dimmu Borgirovskim sklonostima. Nakon događaja 9/11 preselio se iz New Yorka u Los Angeles. Na grčkom Knoup znači komarac.

Jivan Gasparyan Jr. – duduk, zurna
Unuk svjetski poznatog svirača duduka, Djivana Gasparyana, Jivan je, uz formalnu glazbenu naobrazbu, učio svirati duduk od najboljih. Jivan nastupa s mnogim glazbenicima i bendovima, ali ostaje vjeran Vizi. Fascinira ga izazov miješanja duduka i Vizine glazbe. Svoju kreativnost potkrepljuje proučavanjem i slušanjem drugih instrumenata. Jivan iz dana u dan dokazuje da je vrhunski glazbenik što se najbolje čuje u njegovim improvizacijskim vještinama.

Orbel Babayan - električna gitara, tar, saz
Orbel je odrastao u kući punoj glazbenika. Svira gitaru i tar i ide na turneje sa svjetski poznatim perzijskim pjevačem Andyjem. Impresionirala ga je posebnost Vizine glazbe i jedinstveni aranžmani. Vizinoj glazbi doprinosi različitim instrumentalnim melodijama. Orbel je nastupao s Rama Duke-om na Warped Tour-u 2007.

Shant Bismejian – električna gitara, bouzouki
Shant je prvi put uzeo gitaru u ruke sa 6 godina. Odrastao je slušajući djeda i oca kako sviraju oud, drevni arapski žičani instrument. Nakon nekoliko jam sessiona s K'noupom, znao je da svojom svirkom može doprinijeti Vizi te postao integralni dio Vizinog kreativnog procesa. Glazbeni talent također izražava u svom drugom bendu Ed.

Andrew Kzirian – oud
S godinama iskustva na živoj kalifornijskoj glazbenoj sceni, Andrew je na oudu nastupao u širokom spektru glazbenih žanrova, od rocka i metala do srednjoistočnog folka i klasične glazbe. Andrew nastoji doprinijeti Vizinoj kreativnoj energiji kroz upotrebu ouda, osiguravajući pronicljive improvizacije i dinamiku. Andrew je također i vješt odvjetnik te aktivist za ljudska prava.

Alex Khatcherian – bass
Svi se slažu da je Alex uvijek nasmijan. Na koncertu System of a Down 2001. shvatio je da želi svirati pred velikim brojem ljudi. Alex je bio član Neuroboxa i nakon njih je prirodno napredovao s Vizom. Iako ima puno posla studirajući biologiju na kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari, svaki tjedan putuje u Los Angeles na probe s bendom. Također pjeva u Edu, svom punk bendu. Kad ne uči ili ne svira bas, igra poker s prijateljima.

Suguru Onaka - klavijature, harmonika
Rođen u Okinawi, majka ga je od šeste do dvanaeste godine tjerala da svira klavir. Suguru je počeo svirati gitaru i bubnjeve, ali je oduvijek bio bolji na klavijaturama. Nakon sviranja u srednjoškolskim bendovima, dvije je godine išao u glazbenu školu i zatim se pridružio Neuroboxu pa Vizi. Veliki je fan bejzbola - Dodgersa, Angelsa ili bilo kojeg drugog tima s japanskim igračem. Pod utjecajem je teškog rocka, jazza, i klasičnih glazbenika poput Paganinija i Wagnera.

Chris Daniel – perkusije
Sa svojih 20 godina, Chris je najmlađi i najnoviji član benda. Bubnjeve svira od svoje sedme godine. Dvije večeri prije velikog Vizinog koncerta, Chrisa su zamolili da svira ručne udaraljke iako je imao samo šest mjeseci iskustva. Nastup mu je bio toliko fenomenalan da je postao puls benda.

Hiram Rosario – bubnjevi
Hiram dolazi iz New yorka, svirao je beat box/hip hop na ulicama i bubnjao reperima. Susreo je K'noupa dok se bavio ugostiteljstvom i odmah je osjetio kemiju. Dave Grohl iz Nirvane Hiramova je najveća inspiracija. Kad ne svira bubnjeve, vodi pokretnu knjižaru. Njegov osebujan smisao za humor utječu na njegovu kreativnost u Vizi.


LINKOVI:
http://www.youtube.com/watch?v=IB7s3YlbU9U
http://www.youtube.com/watch?v=6P1ZX4HTtzs
http://www.youtube.com/watch?v=jNegFNd3C6g


Ulaznice po cijeni od 50 kuna potražite u glazbenoj knjižari Rockmark (Petra Berislavića 13) i Punkt 13 (Ilica 14, Lovački Rog) street ware shopu, a na dan koncerta cijena će biti 60 kuna.

Za više informacija slobodno se obratite na stanislav@menart.hr


KLUB ATTACK!, Pierottijeva 11 (AKC Medika) - http://www.attack.hr/

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt