najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Anti-Valentinovo - Sonny Vincent (USA) gost Malehookersima, 10.02.2012, Močvara (p)
press / ,Thursday 19 January 2012



srijeda, 18. siječnja 2012
SONNY VINCENT gost MALEHOOKERSIMA na koncertu u MOČVARI 10.02.

***

Američka punk rock legenda SONNY VINCENT nastupit če kao gost MALEHOOKERSIMA na velikom koncertu za 15. godišnjicu benda i proslavu ANTI-VALENTINOVA u petak u zagrebačkoj Močvari 10.02.2012.

Prva najavljena predgrupa:
PIŠTOLJ NA GUMENE METKE

MALEHOOKERS su na svojem facebook profilu objavili imena prvih gostiju koji će im se pridružiti na pozornici Močvare. Najviše pažnje privuklo je gostovanje legende američke punk rock scene SONNYA VINCENTA, koji je u Močvari nastupio sa svojim bendom prije točno godinu dana.



O burnom životu ovog glazbenika (Sonny Vincent je već prije svoje punoljetnosti živio žestoki r’n'r, žešći nego većina u cijelom svom životu), divljoj naravi, incidentima koji su se nizali u njegovoj mladosti, suradnji s velikim imenima (Maureen “Moe” Tucker (Velvet Underground), Scott Asheton (The Stooges, Iggy Pop, Sonic’s Rendezvous Band), Richard Hell (Television, Johnny Thunder and The Heartbreakers, Richard Hell & The Voidoids), Wayne Kramer (MC5), Captain Sensible (The Damned), Scott Morgan, Walter Lure (Heartbreakers), Brian James (Damned, Lords of the New Church), Thurston Moore (Sonic Youth))… svemu što je dovelo do stjecanja kultnog statusa među ljubiteljima američkog punk-rocka, ali i glazbenicima općenito – mnogo se slušalo i pisalo.


A kako će Malehookersi zazvučati 'direktno' povezani sa svojim punk rock korijenima?
Glasno i žestoko kako to samo ova kombinacija može proizvesti.


Prema za sada dostupnim informacijama Sonnya je, nakon što je preslušao sve albume Malehookersa, oduševio zvuk i sirova snaga, te je sam izabrao i predložio pjesmu koju će zajedno odsvirati 10.02. u Močvari. Oko nastupa se uopće nije dvoumio, a i proslava ANTI-VALENTINOVA mu je 'dobro sjela'. Malehookersi će ovom prilikom odsvirati i nekoliko njegovih pjesama. Sonny u Zagreb stiže dva dana prije svirke kako bi se što bolje pripremili za ovaj nastup koji će definitivno obilježiti nastavak karijere Malehookersa.


Najavljena je i prva predgrupa. Izbor je pao na sve popularniji bend iz Siska
PIŠTOLJ NA GUMENE METKE
koji polako ali sigurno stječu status klupske koncertne atrakcije.

Bliski zvuku koji će vladati Močvarom i proslavom ANTI-VALENTINOVA dodat će još par decibela cijeloj priči.


Lista gostiju nije zaključena!

http://www.malehookers.hr/
http://www.facebook.com/pages/Malehookers/182158825207


MALEHOOKERS: Biografija

Malehookers su zagrebačka rock and roll grupa ljudi koja je nastala 1996. godine. Izričaj banda je nastao pod jakim utjecajem bendova kao što su AC/DC, Sex Pistols, Rolling Stones i Stooges što se i osjeti u prljavštini njihove svirke i poruci koju prenose. Nakon sudjelovanja na nekoliko festivala 1996. godine, bend ulazi u studio i snima prvi album na engleskom koji izlazi u ljeto 1997. godine pod nazivom 'MALEHOOKERS' u izdanju tadašnjeg Jabukatona.

Album je pokupio odlične kritike. S tog ''mini'' cd-a na kojem je bilo šest pjesama izdana su dva singla za koje su rađeni i video spotovi. Prvi je 'Out of Control', a drugi 'Dead Horses'. Te godine je band nastupao i na 'Fiju Briju' festivalu. Iste godine je i snimljena obrada pjesme 'Čudna šuma' , poznatije i kao ''Čuvajte nas, pazite nas'' na kojoj Malehookers suradjuju sa dvojcem 'Bože Sačuvaj', Davorom Gopcem, Goranom Baretom, Davorinom Bogovićem, Dubravkom Ivanišem Ripperom, Milom Kekinom i Alenom Marinom. Pjesma postaje hit i službena himna 'Crnog Mačka'. Malehookers je prvi puta izvode uživo sa Davorinom Bogovićem na prvom Crnom Mačku koji se održao u Čakovcu 1998. godine u drugom mjesecu.

Iste te godine Malehookers izdaju svoj drugi album 'RUKE GORE, OVO JE PLJAČKA' koji izlazi za Croatiu Records. Zadnje pojavljivanje benda u živo je na drugom ''Crnom Mačku'' 1999. godine u Rijeci. Band prestaje s radom u proljeće 1999. godine umoran od ekscesa koji su ga pratili gdje god bi se pojavio…

Sredinom 2008. godine frontman i glavni autor grupe Jerry Alan Gabor ponovo reanimira bend, ali ovog puta u drugom sastavu. Bend ulazi u studio kod Janka Mlinarića Trulog i snima nove materijale za novi album koji se zove 'MUŠKI SVIJET'. Materijali za album su rađeni na analognoj opremi a nijedan instrument na kojem je svirano nije bio mlađi od 1974. godišta! Inzistiranje na vintage zvuku je rezultiralo sjajnom produkcijom ovog albuma koja se može mjeriti sa svjetskim rock and roll uratcima.

Tematika albuma je ljubav prema alkoholu i sebičnim ženama i nesigurnost divljeg života koji je članovima banda priuštio mnogobrojne emotivne slomove koje su oni umješno prebacili u tekstove i glazbu na albumu. Album je izašao u izdanju Menarta u 11. mjesecu 2009. godine i pobrao je mahom odlične kritike. Najavio ga je singl ''Zagrebačko zlo'' za koju je napravljen i video spot u režiji Coste Ipse (s kojim su HRT-ovoj emisiji 'Vip Music Club LP-u' bili su tri tjedna na prvom mjestu!). Nakon toga su uslijedili i hit singlovi 'Bolje da ovdje ostanemo sami' (spot je dva tjedna boravio na na 2. mjestu 'Vip Music Club LP-a'!) i 'Najgora' koji su odlično prošli na brojnim radijskim top ljestvicama.. Band je dobio ponude za strano tržište te je napravio glazbu za kratki igrani film redatelja Saše Dodika - 'Takav ti je život'... U listopadu 2010. godine kreću na promo turneju koja obuhvaća gradove: Rijeka, Sisak, Zagreb, Split, Dubrovnik, Čakovec, Osijek...

U listopadu 2010. godine kreću na promo turneju koja obuhvaća gradove: Rijeka, Sisak, Zagreb, Split, Dubrovnik, Čakovec, Osijek... 2011. godine dobivaju priliku da budu predgrupa velikanima poput Slayera & Megadetha i Godfathersima na koncertima u Zagrebu te Whitesnakeu i Judas Priestu na koncertu u Beogradu…

Kroz grupu je promarširalo dosta ljudi no najbitnije dvije postave su ona iz 1998. godine a čine je:
Jerry Alan Gabor – vokal
Ygor– gitare
Gullagher – bass
Itzo Easy – bubanj

I današnja postava:
Jerry Alan Gabor – vokal
Veky – gitare
Zvocks – bass
Damir - bubanj

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt