najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Crveni ciklus: Austrijski dirigent Martin Sieghart u Lisinskom 20.01.2012. (p)
press / ZF,Monday 16 January 2012



NA NJEMAČKI NAČIN
Crveni ciklus – petak, 20.01.2012., KD Vatroslava Lisinskog u 19:30 sati.

„Martin Sieghart dirigira Wagnerovu uvertiru operi Tannhäuser čvrsto stisnutih šaka, klešući najmanje, najfinije zvukove rogova i niže duboke drvene puhače tijekom otvaranja Zbor hodočasnika.“
- Times, London




U vatrenim tonovima obojanom Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije, u petak, 20.01.2012., gostuje ugledni austrijski dirigent Martin Sieghart. Karijera maestra Siegharta uistinu je impozantna - u svojim je profesionalnim glazbenim počecima studirao glasovir, orgulje i dirigiranje, a zatim je prešao na violončelo, koji je konačno postao i njegov glavni instrument. Nakon godina nastupanja kao solo čelist u Bečkom simfonijskom orkestru i sviranja komorne glazbe u raznim ansamblima, 1986. završio je karijeru u orkestru i postao neovisni dirigent. Bio je gost dirigent brojnih orkestara, uključujući: Londonski filharmonijski orkestar, Bečki simfonijski orkestar, RAI Roma, Japanski filharmonijski orkestar, NDR simfonijski orkestar, Residentie Orkester Den Haag, Bečki radijski simfonijski orkestar, Slovenski filharmonijski orkestar, WDR simfonijski orkestar, Mozarteum Orkestar Salzburg, Tchaikovsky simfonijski orkestar, Njemački simfonijski orkestar Berlin i Tokijski simfonijski orkestar.

Uz Zagrebačku filharmoniju nastupa u večeri "na njemački način". Zagrebačka će filharmonija pod dirigentskom palicom Martina Siegharta ove ugodne glazbene večeri izvesti skladbe najpoznatijih njemačkih skladatelja: Felixa Mendelssohna - Hebridi, uvertira, op. 26, Johannesa Brahmsa - Varijacije na Haydnovu temu, op. 56a kao i Beethovenovu 8. simfonija u F-duru, op. 93


Budite stoga 20.01. u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije - Maestro Sieghart i Zagrebački filharmoničari Vas očekuju!

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt