najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Promocija zbornika 'Spaces of Identity in the Performing Sphere' u zagrebačkoj ADU-i (p)
press / Ambasada Gavioli,Friday 13 January 2012

Fraktura

Promocija zbornika
Spaces of Identity in the Performing Sphere
urednika
Sibile Petlevski i Gorana Pavlića
u izdanju Frakture i Akademije dramske umjetnosti
u četvrtak 19. siječnja 2012. u 12 sati
u Velikoj dvorani Akademije dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5, Zagreb

O knjizi će govoriti: dekan Enes Midžić, red. prof., dr. sc. Sibila Petlevski, red. prof., Goran Pavlić i Seid Serdarević

Zbornik Spaces of Identity in the Performing Sphere (Prostori identiteta u sferi izvedbenog), koji su uredili spisateljica i sveučilišna profesorica Sibila Petlevski te znanstveni asistent Goran Pavlić, sadržava sedamnaest radova vezanih uz novu teatrologiju, multidisciplinarni pristup i fenomen izvedbenosti. Zbornik čine radovi izloženi na istoimenoj konferenciji održanoj od 11. do 14. veljače 2010. u Zagrebu.




Sibila Petlevski
Spaces of Identity in the Performing Sphere
Publicistika
Cijena: 249,00 kn
Cijena s popustom: 224,10 kn
Broj stranica: 304
Uvez: meki
Godina izdanja: 2011
Visina: 210 mm
ISBN: 978-953-266-311-2
Pročitaj poglavlje!

Zbornik Spaces of Identity in the Performing Sphere (Prostori identiteta u sferi izvedbenog), koji su uredili spisateljica i sveučilišna profesorica Sibila Petlevski te znanstveni asistent Goran Pavlić, sadržava sedamnaest radova vezanih uz novu teatrologiju, multidisciplinarni pristup i fenomen izvedbenosti.
Zbornik čine radovi izloženi na istoimenoj konferenciji održanoj od 11. do 14. veljače 2010. u Zagrebu.
Glavni cilj ovog projekta bio je uspostava temelja interdisciplinarnog polja istraživanja kojim bi se shvatio fenomen diskurzivne subjektivnosti izvedbenih umjetnosti. Za razliku od dosadašnjih pristupa, koji su uglavnom bili usmjereni samo na jedan aspekt te problematike, autori su koherentnim i sustavnim pristupom pokušali konceptualizirati do sada nedovoljno istražena pitanja iz područja izvedbene teorije i izvedbenih umjetnosti.
Autori su: Sibila Petlevski, Darko Lukić, Kim Skjoldager-Nielsen, Ivan Lozica, Aleksej Kišjuhas, Leonida Kovač, Nadežda Čačinovič, Miloš Lazin, Goran Gretić, Hrvoje Jurić, Željko Uvanović, Lucia Leman, Monika Bregović, Blaženka Perica, Boris Čučković, Matjaž Potrč i Goran Pavlić.
Zbornik je objavljen na engleskom jeziku.


Sibila Petlevski

Sibila Petlevski, prozna spisateljica, pjesnikinja, dramatičarka, izvedbena umjetnica, znanstvenica, sveučilišna profesorica, urednica i prevoditeljica rođena u Zagrebu. Doktorica filoloških znanosti, redovita profesorica na Aka­­demiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Čla­­­nica L’Académie Mallarmé i l’Académie Européenne de Poésie. Dobitnica godišnje nagrade “Vladimir Nazor”, nagrade Poeteka međunarodnog festivala pozije (2005.) i nagrade “Petar Brečić” za doprinos teorijskoj dramatur­gi­ji. Nje­na drama Eisgeneral nagrađena je u europskoj selekciji Berliner Festspiele TT Stückemarkt (2005.). Nacionalno i internacionalno antologizirana au­­torica. Urednica u do­maćim i stranim časopisima. Poezija i proza prevedene su joj na desetak svjetskih jezika. Nastupala na svim značajnijim međunarodnim književnim skupovima. Piše na hrvatskom i engleskom jeziku. Predsjednica Hrvatskog PEN centra (2001.-2005.). Članica međunarodnog upravnog odbora Internacionalnoga PEN-a (2002.-2007.). Uz beletrističke objavila je i više znanstvenih knjiga. Poezija: Kristali (1988.); Skok s mjesta (1990.); Sto aleksandrijskih epigrama (1993.); Babylon (2000.); Hea­vy Sleepers (2000.); Libitina (2002.); Spojena lica (2006.); Spojena lica/Spoeni lica/Joined Faces (2009.). Pro­za: 
Francuska suita (1996.); Koreografija patnje (2002.); Noćni trening (2006.); Moj Antonio Diavolo (2007.); Vrijeme laži - Tabu I. (2009.). Dra­ma: 
Ledeni general (Eisgeneral) (2005.); Cagliostro Forever, libreto; (2007.); Rimbaud’s House (Rimbaudova kuća) (2007.).
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt