najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Promocija zbornika 'Spaces of Identity in the Performing Sphere' u zagrebačkoj ADU-i (p)
press / Ambasada Gavioli,Friday 13 January 2012

Fraktura

Promocija zbornika
Spaces of Identity in the Performing Sphere
urednika
Sibile Petlevski i Gorana Pavlića
u izdanju Frakture i Akademije dramske umjetnosti
u četvrtak 19. siječnja 2012. u 12 sati
u Velikoj dvorani Akademije dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5, Zagreb

O knjizi će govoriti: dekan Enes Midžić, red. prof., dr. sc. Sibila Petlevski, red. prof., Goran Pavlić i Seid Serdarević

Zbornik Spaces of Identity in the Performing Sphere (Prostori identiteta u sferi izvedbenog), koji su uredili spisateljica i sveučilišna profesorica Sibila Petlevski te znanstveni asistent Goran Pavlić, sadržava sedamnaest radova vezanih uz novu teatrologiju, multidisciplinarni pristup i fenomen izvedbenosti. Zbornik čine radovi izloženi na istoimenoj konferenciji održanoj od 11. do 14. veljače 2010. u Zagrebu.




Sibila Petlevski
Spaces of Identity in the Performing Sphere
Publicistika
Cijena: 249,00 kn
Cijena s popustom: 224,10 kn
Broj stranica: 304
Uvez: meki
Godina izdanja: 2011
Visina: 210 mm
ISBN: 978-953-266-311-2
Pročitaj poglavlje!

Zbornik Spaces of Identity in the Performing Sphere (Prostori identiteta u sferi izvedbenog), koji su uredili spisateljica i sveučilišna profesorica Sibila Petlevski te znanstveni asistent Goran Pavlić, sadržava sedamnaest radova vezanih uz novu teatrologiju, multidisciplinarni pristup i fenomen izvedbenosti.
Zbornik čine radovi izloženi na istoimenoj konferenciji održanoj od 11. do 14. veljače 2010. u Zagrebu.
Glavni cilj ovog projekta bio je uspostava temelja interdisciplinarnog polja istraživanja kojim bi se shvatio fenomen diskurzivne subjektivnosti izvedbenih umjetnosti. Za razliku od dosadašnjih pristupa, koji su uglavnom bili usmjereni samo na jedan aspekt te problematike, autori su koherentnim i sustavnim pristupom pokušali konceptualizirati do sada nedovoljno istražena pitanja iz područja izvedbene teorije i izvedbenih umjetnosti.
Autori su: Sibila Petlevski, Darko Lukić, Kim Skjoldager-Nielsen, Ivan Lozica, Aleksej Kišjuhas, Leonida Kovač, Nadežda Čačinovič, Miloš Lazin, Goran Gretić, Hrvoje Jurić, Željko Uvanović, Lucia Leman, Monika Bregović, Blaženka Perica, Boris Čučković, Matjaž Potrč i Goran Pavlić.
Zbornik je objavljen na engleskom jeziku.


Sibila Petlevski

Sibila Petlevski, prozna spisateljica, pjesnikinja, dramatičarka, izvedbena umjetnica, znanstvenica, sveučilišna profesorica, urednica i prevoditeljica rođena u Zagrebu. Doktorica filoloških znanosti, redovita profesorica na Aka­­demiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Čla­­­nica L’Académie Mallarmé i l’Académie Européenne de Poésie. Dobitnica godišnje nagrade “Vladimir Nazor”, nagrade Poeteka međunarodnog festivala pozije (2005.) i nagrade “Petar Brečić” za doprinos teorijskoj dramatur­gi­ji. Nje­na drama Eisgeneral nagrađena je u europskoj selekciji Berliner Festspiele TT Stückemarkt (2005.). Nacionalno i internacionalno antologizirana au­­torica. Urednica u do­maćim i stranim časopisima. Poezija i proza prevedene su joj na desetak svjetskih jezika. Nastupala na svim značajnijim međunarodnim književnim skupovima. Piše na hrvatskom i engleskom jeziku. Predsjednica Hrvatskog PEN centra (2001.-2005.). Članica međunarodnog upravnog odbora Internacionalnoga PEN-a (2002.-2007.). Uz beletrističke objavila je i više znanstvenih knjiga. Poezija: Kristali (1988.); Skok s mjesta (1990.); Sto aleksandrijskih epigrama (1993.); Babylon (2000.); Hea­vy Sleepers (2000.); Libitina (2002.); Spojena lica (2006.); Spojena lica/Spoeni lica/Joined Faces (2009.). Pro­za: 
Francuska suita (1996.); Koreografija patnje (2002.); Noćni trening (2006.); Moj Antonio Diavolo (2007.); Vrijeme laži - Tabu I. (2009.). Dra­ma: 
Ledeni general (Eisgeneral) (2005.); Cagliostro Forever, libreto; (2007.); Rimbaud’s House (Rimbaudova kuća) (2007.).
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt