najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Promocija nove knjige priča Ivane Šojat-Kuči 'Ruke Azazelove' 17.01-2012. u Osijeku (p)
press / Fraktura,Thursday 12 January 2012

Fraktura

Promocija nove knjige priča
Ruke Azazelove
višestruko nagrađivane spisateljice
Ivane Šojat-Kuči
u utorak 17. siječnja 2012. u 19 sati
Knjižara Nova, Trg Ante Starčevića 4, Osijek

O knjizi će govoriti: Ivana Šojat-Kuči, Mirta Bijuković Maršić i Seid Serdarević

Što izaziva najveći strah? Što stvara najdublju jezu? Što je ono čega se istinski bojimo? To su samo neka od pitanja koja će si postaviti čitatelj nove knjige priča Ivane Šojat-Kuči. Osam priča iz zbirke Ruke Azazelove propituje strahove izazvane pomno čuvanim tajnama, zakopanim sjećanjima, zaboravljenim događajima...

U Rukama Azazelovim ljudski životi i sudbine prošarani su dubokim traumama, bilo obiteljskim, bilo osobnim, a junaci ih ne uspijevaju prevladati. Iz njihova poraza rađaju se tragedija, jeza i užas, jer najstravičnije je stajati pred zidom sudbine s nemogućnošću da joj se izbjegne i od nje pobjegne. Majstorskim pripovijedanjem Ivana Šojat-Kuči prodire do onih tamnih zakutaka duše koji zazivaju duhove i utvare te u svakoj priči stvara punokrvne likove iz čijih stvarnih ili imaginarnih albuma izlaze čudovišta prethodnih generacija ili ona koja će ostaviti svojim potomcima. U zbirci priča Ruke Azazelove Ivana Šojat-Kuči u središtu tame razotkriva užase, snažno poput najvećega majstora suvremenoga horora Stephena Kinga.




Ivana Šojat-Kuči
Ruke Azazelove
PričeCijena: 129,00 kn
Cijena s popustom: 116,10 kn
Broj stranica: 160
Uvez: tvrdi s ovitkom
Godina izdanja: 2011
Visina: 205 mm
ISBN: 978-953-266-347-1
Pročitaj poglavlje!

Što izaziva najveći strah? Što stvara najdublju jezu? Što je ono čega se istinski bojimo? To su samo neka od pitanja koja će si postaviti čitatelj nove knjige priča Ivane Šojat-Kuči. Osam priča iz zbirke Ruke Azazelove propituje strahove izazvane pomno čuvanim tajnama, zakopanim sjećanjima, zaboravljenim događajima...
U Rukama Azazelovim ljudski životi i sudbine prošarani su dubokim traumama, bilo obiteljskim, bilo osobnim, a junaci ih ne uspijevaju prevladati. Iz njihova poraza rađaju se tragedija, jeza i užas, jer najstravičnije je stajati pred zidom sudbine s nemogućnošću da joj se izbjegne i od nje pobjegne. Majstorskim pripovijedanjem Ivana Šojat-Kuči prodire do onih tamnih zakutaka duše koji zazivaju duhove i utvare te u svakoj priči stvara punokrvne likove iz čijih stvarnih ili imaginarnih albuma izlaze čudovišta prethodnih generacija ili ona koja će ostaviti svojim potomcima. U zbirci priča Ruke Azazelove Ivana Šojat-Kuči u središtu tame razotkriva užase, snažno poput najvećega majstora suvremenoga horora Stephena Kinga.


Ivana Šojat-Kuči

Ivana Šojat-Kuči rođena je 1971. u Osijeku, gdje je za­vršila gimnaziju i dvije godine studija matematike i fizike na Pedagoškom fakultetu. Osam godina živjela je u Belgiji te tamo diplomirala francuski jezik. Objavila je roman Šamšiel, 2002., zbirke priča Kao pas, 2006. i Mjesečari, 2008., eseje I past će sve maske, 2006., te zbirke poezije Hiperbole, 2000., Uzne­senja, 2003., Utvare, 2005. i Sofija plaštevima mete samoću, 2009. Prevodi s francuskoga i engleskoga jezika. Između ostalih prevela je knjige Amélie Nothomb, Rolanda Barthesa, Raymonda Carvera, Gaoa Xingjiana, Pat Barker, Nuruddina Faraha, Alice Sebold, Moussa Nabatija, Luca Bessona i Paula Austera. Živi i radi u Osijeku.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt