najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Balet 'Mala sirena' u Multipleksima CineStar (p)
press / CineStar,Wednesday 11 January 2012



17. siječnja 2012. u 20:00 sati
Multipleksi CineStar prikazuju balet:
MALA SIRENA
Lera Aurebach/ John Neumeier

SAN FRANCISCO BALLET
Balet
Trajanje: 124 min

Izvođači: Yuan Yuan Tan, Lloyd Riggins, Tiit Helimets, Sarah van Patten
Dirigent: Martin West
Glazba: Lera Auerbach
Koreograf: John Neumeier




Ravnatelj hamburškog baleta te glavni koreograf baleta Mala sirena, John Neumeier maestralno spaja ples, dramatičnu priču i spektakl u nevjerojatnu interpretaciju priče Hans Christian Andersena. Koreografija, scenografija i kostimi koje je osmislio sam Neumeier otkrivaju veliku ljubav između čovjeka i plesa te dubinu mašte koreografa. Sama plesna točka vrlo je kompleksna te zahtjeva izuzetnu spremnost, sposobnost i uvježbanost plesača koji spretno ulaze na vrlo emotivan teren kako bi dočarali potpunu poruku baleta. Neumeier je izabrao ovo djelo kako bi prikazao sasvim poseban koncept ljubavi o kojem piše Andersen. “Sirenina ljubav, toliko je jaka, može prevladati sve prepreke te joj omogućava da barem na trenutke živi u drugom svjetu koji nije njezin, iako je to za nju samu na trenutke vrlo destruktivno i bolno. U isto vrijeme, priča nam šalje poruku da bez obzira na snagu ljubavi koje osjećamo, istu količinu ne možemo očekivati zauzvrat.”

Bogata i impozantna karijera Johna Neumeiera, u kojoj je stvorio i režirao 140 baleta govori o iznimno velikom redatelju i koreografu. Balet Mala sirena vrhunac je njegove karijere što su pokazale i izuzetne kritike gledatelja i kritičara koji su balet ocijenili kao nezaboravan i očaravajući.


U cijelom ciklusu “Spektakli u CineStaru” prikazati će se još ukupno 11 opera i 2 baleta, a raspored događanja je sljedeći:

Mala sirena, San Francisco Ballet, 17.01.2012. (balet)

Pepeljuga, Royal Opera House London, 24.01.2012.

Romeo i Julija, Salzburg Festival, 14.02.2012.

Triptih, Royal Opera House London, 28.02.2012.

La Bohéme, UŽIVO iz Teatro Liceu Barelona, 13.03.2012.

Romeo i Julija, UŽIVO iz Royal Opera House London, 22.03.2012. (balet)

André Chénier, Bregenz Festival, 27.03.2012.

Tristan i Izolda, Teatro alla Scala Milano, 03.04.2012.

Rigoletto, UŽIVO iz Royal Opera House of London, 17.04.2012.

Anna Bolena, National Opera House Vienna, 01.05.2012.

Cyrano de Bergerac, UŽIVO iz Teatro Real Madrid, 10.05.2012.

Vragolasta djevojka, UŽIVO iz Royal Opera House London, 16.05.2012. (balet)

I Vespri Siciliani, Teatro Regio di Torino, 12.06.2012.

La Traviata, Teatro alla Scala Milano, 26.06.2012.


Sve Spektakle možete pratiti na slijedećim CineStar lokacijama:
CineStar Zagreb (Branimir centar), CineStar Novi Zagreb (Avenue Mall), CineStar Osijek, CineStar Rijeka, CineStar Split, CineStar Zadar, CineStar Šibenik
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt