najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Ciklus klasične glazbe u Vip clubu: Nadareni mladi interpreti izvode duete (p)
press / VIP CLUB,Thursday 05 January 2012Drugi koncert iz ciklusa klasične glazbe u Vip clubu održat će se u srijedu, 11. siječnja 2012., s početkom u 21 sat. Izvodeći djela Schuberta, Prokofjeva i Mahlera, zagrebačkoj publici će se predstaviti nadareni mladi interpreti, a nastupit će tri dueta u sastavu: Teodora Sucala Matei (violina) i Ana Lucić (klavir), Ana Batinica (flauta) i Zrinka Ivančić (klavir) te Ivana Srbljan (mezzosopran) i Karlo Hubak (klavir). Ulaznice su u prodaji u Vip clubu po cijeni od 30 kn, dok je za studente ulaz slobodan (uz predočenje x-ice).

Vip club će ovom prilikom predstaviti tri mlade solistice iza kojih je već niz nastupa na domaćim i međunarodnim pozornicama, osvojenih natjecanja i nagrada te solističkih nastupa sa simfonijskim orkestrima. Tako će duete, uz pratnju na klaviru, izvoditi Teodora Sucala Matei - najmlađa solistica večeri, osvajačica brojnih državnih, regionalnih i međunarodnih nagrada, zatim Ana Batinica - redovita gošća raznih hrvatskih ansambala i orkestara, koja je kao solist nastupala i sa Zagrebačkom filharmonijom, te Ivana Srbljan, koju Vip club ima čast ugostiti samo nekoliko tjedana nakon njene široko zapažene interpretacije glavne uloge u operi “Carmen” G. Bizeta, u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu.
Program koncerta

Franz Schubert: Sonatina u g-molu, Op.137, br. 3 (1816)
Teodora Sucala Matei (violina), Ana Lucić (klavir)
Sergej Prokofjev: Sonata za flautu i klavir, Op. 94 (1942)
Ana Batinica (flauta), Zrinka Ivančić (klavir)
Gustav Mahler: 5 Rückertlieder (1901-2)
Ivana Srbljan (mezzosopran), Karlo Hubak (klavir)


Program Vip cluba

Nakon više od dvije godine trajanja radova, na atraktivnoj lokaciji u podrumu Gradske kavane na glavnom Trgu, otvoren je novi Vip club. Na samom početku kreće s dvije vrste programa - u večernjim satima, od 20 do 23 sata, na rasporedu je koncertni program, dok nakon 23 sata kreće noćni, klupski program. Pet dana u tjednu, od utorka do subote, na večernjem programu kluba naći će se koncerti različitih glazbenih stilova, od jazza, fada i klasične glazbe do rock, indie, alternativne i elektronske glazbe, a noć za noć redat će se klupski programi DJ-a i njihovih gostiju. Osmišljen kao mjesto održavanja različitih vrsta događanja, Vip club će kontinuirano predstavljanti široki spektar kulturnih i zabavnih programskih sadržaja. Iako mu se koncept prvenstveno bazira na koncertima i clubbingu, klub će se u budućnosti posvetiti i kulturnim događanjima kao što su promocije, predavanja i manje kazališne predstave te će zaživjeti i preko dana u formi caffe bara, čime zagrebačka društvena i kulturna scena dobiva novo mjesto, ne samo večernjeg i noćnog, već i dnevnog okupljanja.


Radno vrijeme: Otvoreno od utorka do subote od 20h do 5h. Nedjelja i ponedjeljak su neradni dani.
Rezervacije ulaznica i stolova: info@vip-club.hr
Više informacija: http://vip-club.hr/


Teodora Sucala Matei rođena je u Rumunjskoj, a svoje glazbeno obrazovanje započinje u Hrvatskoj. Trenutno je stundentica prve godine Muzičke akademije u Zagrebu u razredu prof. Leonida Sorokowa i ass. Marca Graziana. Pohađala je seminare iz violine kod poznatih glazbenih pedagoga diljem svijeta, a sudjelovala je i na nekoliko regionalnih, državnih i međunarodnih natjecanja na kojima je ostvarila zapažene rezultate i osvojila brojne nagrade. Svirala je kao pridružen član orkestra u HNK u Osijeku, Zadarskom komornom orkestru te je nastupala kao solist sa ZOKOROM.

Ana Lucić (1988.) studentica je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa prof. Vladimira Krpana). Dodatno se usavršavala kod brojnih pedagoga i pijanista (C. Lee, F. Gianello, A. Dindo, K.-H. Kammerling, J. F. Antonioli). Članica je klavirsko-udaraljkaškog kvarteta KLANG, s kojim je nastupala u sklopu brojnih projekata. Nastupa i u triju te kao solist i u klavirskom duu s Vlatkom Peko. Redovito nastupa u studentskom ciklusu ''Virtuoso'' u Hrvatskom glazbenog zavodu, ciklusu ''Mladi za mlade'' u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog i na koncertima HR projekta, a surađuje i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada za 2011. godinu, a osvojila je i nekoliko nagrada na regionalnim natjecanjima. Stipendistica je Sveučilišta u Zagrebu.

Ana Batinica (1989.) studira flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa prof. Renate Penezić). Aktivno se usavršavala i nastupala na majstorskim tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu kod eminentnih profesora poput Andras Adorjana, Andree Lieberknecht, Carla Jansa, Janos Balinta, Gudrun Hinze, Andrea Olive, Hansgeorg Schmeisera, Natalie Rozat... Redovito sudjeluje u javnim projektima Muzičke akademije. Dobitnica je posebne Rektorove nagrade 2008. za izvedbu Donizettijeve opere „Ljubavni napitak“ i 2010. za „Ivan Grozni“ Sergeja Prokofjewa. Dobitnica je i Dekanove nagrade za akad. godinu 2010./2011. Posljednje tri godine djeluje kao stalni suradnik orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a surađuje i sa Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Cantus ansamblom, Simfonijskim orkestrom HRT-a te ansamblom HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Prošle godine kao solist je izvela „Koncert za flautu i orkestar“ Jacques Iberta s orkestrom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Aluna Francisa te Mozartov „Koncert za flautu i harfu u C-duru“ sa Zagrebačkim orkestrom mladih.

Zrinka Ivančić diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Damira Sekošana, a magistrirala u klasi prof. Vladimira Krpana. Trenutno pohađa poslijediplomski studij u Italiji u klasi prof. Franca Scale. Radi kao umjetnički suradnik Muzičke akademije u Zagrebu. Aktivno je sudjelovala na seminarima uglednih pijanista i pedagoga: V. Krpana, N. Starkmanna, A. Romanova, V. Pavarana, S. Kovacevicha, Cy. Stanczyka, L. Baranaya, K. Kemmerlinga, C. Bernera, E.le Sagea, E. Indjica, J.F. Antoniolia, F. Scale i P. Eichera. Održala je niz recitala u Hrvatskoj i inozemstvu, nastupala je kao solist uz pratnju istaknutih filharmonija, orkestara i ansambla. Dobitnica je niza prvih nagrada na hrvatskim državnim, ali i međunarodnim natjecanjima. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilista u Zagrebu. Snimala je za Hrvatski radio, za Croatia records, te u nekoliko navrata sudjelovala u glazbenim programima Hrvatske televizije.

Ivana Srbljan rođena je 1980. godine, a trenutno studira pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa prof. Vlatke Oršanić). Izdvajaju se njeni nastupi s orkestorom i zborom Muzičke akademije (ciklusi pjesama Wesendonk lieder R.Wagnera i Rückert lieder G. Mahlera, opera Carmen G. Bizeta i opera Čarobna Frula W. A. Mozarta, Stabat Mater K. Szymanowskog te oratorij Ivan Grozni S. Prokofijeva) te s orkestrom Orfelin iz Novog Sada (Matthäus Passion J.S.Bacha) i drugi. Od kazališnih nastupa se izdvajaju predstave: Mećava GDK Gavella, Romeo i Julija '68 kazališta Ulysses, Čarobna frula HNK. Snima glazbu za film Kenjac A. Nuića, predstavu Kaligula T. Pandura, i dr. Surađuje sa Zagrebačkim orkestrom mladih, Zagrebačkim opernim studijom , HR projektom, nastupa u ciklusima „Mladi za mlade“ i „Virtuoso“.

Karlo Hubak (1988.) apsolvirao je studij klavira (izvođački odjel) u klasi Ksenije Kos na Muzičkoj akademiji Zagreb. Nastupao je na brojnim koncertima i festivalima (Miletićevi dani Sisak, Muzički biennale Zagreb, Hvarsko ljeto, Glazbene svečanosti hrvatske mladeži Varaždin, Ciklus Virtuoso, Dan dvorane Lisinski), a u Zagrebu je od 2009. priredio tri samostalna pijanistička recitala u dvoranama Hrvatskoga glazbenog zavoda, te sa suradnicama koncert komorne muzike Roberta Schumanna u Zlatnoj dvorani Povijesnog instituta. Aktivno je sudjelovao na seminarima i radionicama uglednih muzičara (Dora Schwarzberg, K. H. Kämmerling, E. Indjic). Višekratno je snimao za potrebe Hrvatske radiotelevizije. Kao kazališni muzičar (korepetitor i dirigent) surađivao je s Teatrom Ulysses Brijuni, te uglednim umjetnicima (Lenka Udovički, N. Osborne, S. Zurovac).
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt