najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

'Slava kurvi' u kinima (p)
press / Dokukino Croatia,Wednesday 04 January 2012

Slava kurvi - IMDb

NOVO U KINIMA: SLAVA KURVI / WHORES' GLORY, Michael Glawogger, Njemčka, Austrija, 110'


Od 26.01.2012. u kinima pogledajte dokumentarni spektakl Michaela Glawoggera 'Slava kurvi'/ Posljednji dio Glawoggerove trilogije o globalizaciji/ Filmski triptih o prostituciji na tri strane svijeta sa zvučnom pozadinom PJ Harvey i CocoRosie/ U zagrebačkom Dokukinu Croatia, pulskom kinu Valli, riječkom Art kinu Croatia, splitskoj kinoteci Zlatna vrata, vukovarskoj Ružičkinoj kući i ostalim kinima //

Nakon prepune kino dvorane na hrvatskoj premijeri u programu Human Rights Film Festivala, od 26.01.2012. na velika platna dolazi posljednji dio Glawoggerove trilogije o globalizaciji (Megacities, 1998. i Workingman's Death, 2005.) 'Slava kurvi' - filmski triptih o najstarijem zanatu na svijetu koji se fokusira na tri države, tri jezika i tri religije.

Bez senzacionalizma, lažne patetike i osuđivanja, te uz nevjerojatno blizak pristup protagonistima (kako prostitutkama tako i klijentima), Glawogger je snimio film o ženama, prostitutkama i seksualnim radnicama u Tajlandu, Bangladešu i Meksiku. U svijetu u kojem je najintimniji ljudski čin roba, ove žene su psihički i fizički iskusile sve što se može dogoditi između muškarca i žene. Za ta su iskustva oduvijek dobijale novac, no nikada im nije donio osobito materijalno bogatstvo. Slava kurvi kompleksna je priča koja ne osuđuje i ne proziva nego istražuje uvjete rada i sve što je potrebno da bi se u njima preživjelo. Soundtrack koju potpusuju PJ Harvey i CocoRosie, čini se, funkcionira kao neizgovoreni Glawoggerov komentar.



'Mnogo je filmova koji se usput ili kao središnjom temom bave prostitucijom, no ako postoji film koji se može smatrati nezaobilaznom filmskom “biblijom” prostitucije, onda je taj film ovog tjedna mogla vidjeti publika na filmskom festivalu u Veneciji'.
Jurica Pavičić

Film je u Restart distribuciji, a pogledajte ga od 26.01.2012. u zagrebačkom Dokukinu Croatia i pulskom kinu Valli, 27.01. u vukovarskoj Ružičkinoj kući , od 28.01. u riječkom Art kinu Croatia te u splitskoj kinoteci Zlatna vrata, a tijekom veljače i u ostalim kinima u Hrvatskoj.


Recenzije:

„...istodobno fascinantan i problematičan, lucidan i egzotičan..“
The Film Stage

„Dokumentarac austrijskog redatelja Michaela Glawoggera o tri bordela na različitim stranama svijeta osvještava a pri tome ne eksploatira“
The Hollywood Reporter

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=6dR2pS4-Ly0&feature=youtu.be


O redatelju:
Michael Glawogger je redatelj, scenarist i snimatelj igranih i dokumentarnih filmova. Afirmirao se u rodnoj Austriji sredinom devedesetih, da bi svjetski ugled stekao 1998. dugometražnim, poliptih dokumentarcem “Megacities” u kojem uspoređuje iskustvo življenja u milijunskim gradovima različitih kultura i kontinenata. Tijekom dvijetisućutih snima i nekoliko zapaženih igranih filmova od kojih je jedan - “Slumming”. Međutim, potpunu slavu stječe drugim od svojih “globalnih dokumentarnih omnibusa”, filmom “Workingman’s Death” koji prikazuje sudbinu manualnog rada u današnjem, dobrim dijelom postindustrijskom svijetu.

Nagrade:
Venice Film Festival – Special Orizzonti Jury Award - nagrada žirija
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt