najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

'Vojvotkinja' otvara program Art-kina Grič (p)
press / Art kino Grič,Tuesday 03 January 2012

Vojvotkinja - IMDb

U srijedu, 4. siječnja 2012. u 19,00 sati premijerom Oscarom nagrađene britanske ljubavne drame 'Vojvotkinja' (The Duchess) redatelja Saula Dibba s Keirom Kneightley, Ralphom Fiennesom i Charlotte Rampling u glavnim ulogama otvara se program Art-kina Grič u Jurišićevoj 6. Kino Grič je kao repertoarno kino bilo zatvoreno 2005. godine, a od tada su se u njemu povremeno održavale filmske projekcije i druga kulturna događanja. Od 4. siječnja 2012. u njemu će se redovito prikazivati filmovi u dva večernja termina (19 i 21 sat) i to isključivo nehollywoodski repertoar s naslovima iz europske, svjetske i nezavisne američke kinematografije. U dvoranu se vraćaju originalni kino-stolci, a napravljen je i novi, izravni bočni ulaz u kino.

Programski voditelj je filmski kritičar i urednik Goran Ivanišević, a projekt Art-kina Grič vodi udruga Kulturni klub u suradnji s Kinematografima.



Film 'Vojvotkinja' donosi priču o mladoj aristokratkinji iz 18. stoljeća, pretkinji princeze Diane, koja ubrzo nakon udaje spoznaje da njezin stariji suprug od nje želi samo nasljednika. Osim Oscara za kostimografiju, film je osvojio i nagradu BAFTA za kostimografiju te bio nominiran za Zlatni globus (Ralph Fiennes) i Europsku filmsku nagradu po glasovima publike.


Raspored projekcija Art-kina Grič
od srijede, 4. siječnja do utorka, 10. siječnja 2012.
svaki dan u 19.00 i 21.00
Vojvotkinja (The Duchess), ljubavna drama, Velika Britanija, red. Saul Dibb,
ul. Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling

SADRŽAJ: Sedamnaestogodišnja Georgiana lijepa je, inteligentna i šarmantna aristokratkinja, oduševljena prosidbom starijeg vojvode od Devonshirea te se, po savjetu svoje obitelji koja od tog braka puno očekuje, za njega i udaje. Nažalost, vojvoda je suzdržan i tvrd čovjek zainteresiraniji za svoje pse negoli za upoznavanje vlastite supruge, od koje želi samo sina. Georgiana utjehu pronalazi u visokim društvenim krugovima u koje je ušla udajom, poglavito u društvu mladoga plemića Charlesa Greya…

O REDATELJU: Saul Dibb (1968, London, Velika Britanija), sin cijenjenog dokumentarista Michaela Dibba, poznat je po angažiranim filmovima – dokumentarcima 'Lopovi' (Lifters iz 2002. o nepopravljivim kleptomanima) i 'Laka lova' (Easy Money iz 2003. o problematično osobnom životu porno-glumice Violet Storm) te niskobudžetnoj kriminalističkoj drami 'Dječak Metak' (Bullet Boy, 2004), koja se bavi sve raširenijim nasiljem i opsjednutošću oružjem među mladim Londončanima. Dibb je režirao i televizijsku seriju 'Linija ljepote' (The Line of Beauty, 2006).

režija: Saul Dibb
scenarij: Jeffrey Hatcher, Anders Thomas Jensen, Saul Dibb prema knjizi Amande Foreman
kamera: Gyula Pados
montaža: Masahiro Hirakubo
scenografija: Michael Carlin
kostimografija: Michael O’Connor
glazba: Rachel Portman
u glavnim ulogama: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Dominic Cooper, Hayley Atwell, Simon McBurney
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt