najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Prvi koncert iz ciklusa klasične glazbe: Zagreb Trio (p)
press / VIP CLUB,Wednesday 28 December 2011Prvi koncert iz ciklusa klasične glazbe: ZAGREB TRIO


Prvi koncert iz ciklusa klasične glazbe u Vip clubu održat će se u petak, 30. prosinca, a nastupit će Zagreb Trio u sastavu Danijel Detoni (klavir), Martin Draušnik (violina) i Pavle Zajcev (violončelo). Izvodit će djela Ludwiga van Beethovena i Mauricea Ravela. Koncert će početi u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Zagreb Trio osnovan je prošle godine (2010.), a od tada nastupaju diljem Hrvatske i održavaju uspješne koncerte na nizu festivala kao što su Trieste prima i Osorske glazbene večeri. Kao Trio usvršavaju se na seminaru u Weikersheimu, u Njemačkoj, pod mentorstvom članova poznatog Vogler kvarteta, Gerharda Schulza (Berg kvartet), Heimea Müllera (Artemis kvartet) i pijanista Matthiasa Kirschnereita. U sastavu Zagreb Trija nalaze se redom priznati mladi glazbenici Detoni, Draušnik i Zajcev, školovani u Hrvatskoj i inozemstvu pod mentorstvom eminentnih umjetnika te višestruko nagrađivani za svoj rad. Također se mogu pohvaliti i velikim brojem nastupa u Hrvatskoj i šire, kao i suradnjama s cijenjenim simfonijskim orkestrima i dirigentima. Ovim koncertom Zagreb Trio otvara ciklus klasične glazbe u Vip clubu, a izvodit će djela Ludwiga van Beethovena: 2. trio u G-duru za klavir, violinu i vilončelo, op.1, br. 2 (1793/94) i Mauricea Ravela: Trio u a-molu za klavir, violinu i violončelo (1914.)

Danijel Detoni diplomirao je i magistrirao glasovir na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti (razred Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa), a četvrtu je godinu studirao na glavnom pariškom Konzervatoriju u razredu Itamara Golana. Svoja je znanja stjecao i u radu s renomiranim umjetnicima kao što su Pnina Salzman, Emanuel Krasovsky, Hamsa Al-Wadi, Pál Éder, Felix Gottlieb i Dénes Várjon. Kao solist i komorni glazbenik nastupao je na velikom broju festivala u Hrvatskoj i inozemstvu među kojima se izdvajaju Muzički biennale Zagreb, Musica Danubiana (Ljubljana), Dubrovačke ljetne igre, Transeuropéennes (Rouen), Schleswig-Holstein (Hamburg), ReMusica (Priština), Carniarmonie (Udine), Trieste prima (Trst) i drugi. Svirao je uz poznate simfonijske orkestre Hrvatske i Slovenske radiotelevizije, Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Beogradsku filharmoniju, Pekinški simfonijski orkestar, Budimpeštanske gudače… Surađivao je s uglednim dirigentima kao što su Pavle Dešpalj, Nikša Bareza, Tonči Bilić, Mladen Tarbuk, Ivan Repušić, Tomislav Fačini, Oliver von Dohnányi, Lior Shambadal, Tan Lihua, Patrick Fournillier, Zoltán Rácz, Vesna Šouc, Carlo Tenan i Claude Brendel.Godine 2008. objavio je prvi nosač zvuka s odabranim glasovirskim skladbama svog oca Dubravka Detonija. Iste godine Hrvatska glazbena mladež proglasila ga je najboljim mladim glazbenikom 2008. godine. Od 2009. podučava na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. (Više informacija na http://www.danijeldetoni.com)Martin Draušnik je nakon diplome na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa Maje Dešpalj-Begović) nastavio školovanje za violinistu na Hochschule für Musiku Freiburgu (klasa Latice Honde-Rosenberg) i Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Stuttgartu, u klasi jednog od najpoznatijih njemačkih violinista, Ingolfa Turbana. Također je završio studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa Aleksandra Miloševa). Za vrijeme studija u Njemačkoj, svirao je u Simfonijskom orkestru Jugozapadnog njemačkog radija iz Baden-Badena i Freiburga s kojim je nastupao po svim važnijim europskim gradovima i dvoranama. Draušnik je jedan od osnivača gudačkog kvarteta Porin s kojim je osvojio brojne nagrade. Nastupao je u Hrvatskoj, Austriji, Italiji i Njemačkoj, a kao solist je svirao uz Zagrebačku filharmoniju i Ansambl Cantus. Od 2006. koncertni je majstor komornog ansambla I Virtuosi di Paganini pod umjetničkim vodstvom Ingolfa Turbana, a od 2011. i Zagrebačke filharmonije. Kao koncertmajstor nastupa i sa Varaždinskim, Zadarskim komornim orkestrom te Ansamblom Cantus. U listopadu 2010. postaje asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Violončelist Pavle Zajcev završio je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi Valtera Dešpalja i poslijediplomski studij na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi Ivana Monighettija. Održao je brojne recitale, a kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Hrvatski komorni orkestar i Varaždinski komorni orkestar. Ostvario je snimke za Hrvatski radio od kojih je Koncert za violončelo Pavla Dešpalja osvojio Porina 2001. godine. Od 1997. do 2002. godine svirao je u Zagrebačkom klavirskom triju s kojim je zabilježio pobjede na natjecanjima i osvajao nagrade te pohađao majstorske tečajeve kod gudačkih kvarteta Borodin, Juilliard i Emerson, kao i kod Isaaca Sterna i Leona Fleishera. Od 2003. do 2010. godine Pavle Zajcev solo je violončelist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, a od 2005. docent je za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na inicijativu Hrvatske glazbene mladeži u ljeto 2011. preuzima umjetničko vodstvo novo osnovanog Komornog gudačkog orkestra. Iste godine upisuje i studij dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi mo. Uroša Lajovica.


Program Vip cluba

Nakon više od dvije godine trajanja radova, na atraktivnoj lokaciji u podrumu Gradske kavane na glavnom Trgu, otvoren je novi Vip club. Na samom početku kreće s dvije vrste programa - u večernjim satima, od 20 do 23 sata, na rasporedu je koncertni program, dok nakon 23 sata kreće noćni, klupski program. Pet dana u tjednu, od utorka do subote, na večernjem programu kluba naći će se koncerti različitih glazbenih stilova, od jazza, fada i klasične glazbe do rock, indie, alternativne i elektronske glazbe, a noć za noć redat će se klupski programi DJ-a i njihovih gostiju.

Osmišljen kao mjesto održavanja različitih vrsta događanja, Vip club će kontinuirano predstavljanti široki spektar kulturnih i zabavnih programskih sadržaja. Iako mu se koncept prvenstveno bazira na koncertima i clubbingu, klub će se u budućnosti posvetiti i kulturnim događanjima kao što su promocije, predavanja i manje kazališne predstave te će zaživjeti i preko dana u formi caffe bara, čime zagrebačka društvena i kulturna scena dobiva novo mjesto, ne samo večernjeg i noćnog, već i dnevnog okupljanja.

Program za prosinac je u nastavku.

KLUPSKI PROGRAM / PROSINAC 2011.
Utorak::27/12/11
23h VAGABONDS IN POWER w/ DJs MARIO KOVAČ & SANJIN ĐUKIĆ
Srijeda::28/12/11
23h CINEMATIC GROOVE w/ DJ BOROVICH
Četvrtak::29/12/11
23h KONTRAPUNKT w/ DJ EDDY RAMICH
Petak::30/12/11
23h MASH UP w/ DJs REA, ITCH, MAJA, FREEZ & CHILL
Subota::31/12/11
Doček Nove 2012. godine

CIJENE ULAZNICA
Ulaz na sva događanja (osim dočeka Nove Godine) je SLOBODAN.

RADNO VRIJEME
Otvoreno od utorka do subote od 20h do 5h.
Nedjelja i ponedjeljak su neradni dani.

DOČEK NOVE 2012.
Cijene ulaznica 100 i 200 kn. Kontakt broj za sve informacije: 091 768 5004

Više informacija: http://vip-club.hr/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1650
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt