najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Prvi koncert iz ciklusa klasične glazbe: Zagreb Trio (p)
press / VIP CLUB,Wednesday 28 December 2011Prvi koncert iz ciklusa klasične glazbe: ZAGREB TRIO


Prvi koncert iz ciklusa klasične glazbe u Vip clubu održat će se u petak, 30. prosinca, a nastupit će Zagreb Trio u sastavu Danijel Detoni (klavir), Martin Draušnik (violina) i Pavle Zajcev (violončelo). Izvodit će djela Ludwiga van Beethovena i Mauricea Ravela. Koncert će početi u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Zagreb Trio osnovan je prošle godine (2010.), a od tada nastupaju diljem Hrvatske i održavaju uspješne koncerte na nizu festivala kao što su Trieste prima i Osorske glazbene večeri. Kao Trio usvršavaju se na seminaru u Weikersheimu, u Njemačkoj, pod mentorstvom članova poznatog Vogler kvarteta, Gerharda Schulza (Berg kvartet), Heimea Müllera (Artemis kvartet) i pijanista Matthiasa Kirschnereita. U sastavu Zagreb Trija nalaze se redom priznati mladi glazbenici Detoni, Draušnik i Zajcev, školovani u Hrvatskoj i inozemstvu pod mentorstvom eminentnih umjetnika te višestruko nagrađivani za svoj rad. Također se mogu pohvaliti i velikim brojem nastupa u Hrvatskoj i šire, kao i suradnjama s cijenjenim simfonijskim orkestrima i dirigentima. Ovim koncertom Zagreb Trio otvara ciklus klasične glazbe u Vip clubu, a izvodit će djela Ludwiga van Beethovena: 2. trio u G-duru za klavir, violinu i vilončelo, op.1, br. 2 (1793/94) i Mauricea Ravela: Trio u a-molu za klavir, violinu i violončelo (1914.)

Danijel Detoni diplomirao je i magistrirao glasovir na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti (razred Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa), a četvrtu je godinu studirao na glavnom pariškom Konzervatoriju u razredu Itamara Golana. Svoja je znanja stjecao i u radu s renomiranim umjetnicima kao što su Pnina Salzman, Emanuel Krasovsky, Hamsa Al-Wadi, Pál Éder, Felix Gottlieb i Dénes Várjon. Kao solist i komorni glazbenik nastupao je na velikom broju festivala u Hrvatskoj i inozemstvu među kojima se izdvajaju Muzički biennale Zagreb, Musica Danubiana (Ljubljana), Dubrovačke ljetne igre, Transeuropéennes (Rouen), Schleswig-Holstein (Hamburg), ReMusica (Priština), Carniarmonie (Udine), Trieste prima (Trst) i drugi. Svirao je uz poznate simfonijske orkestre Hrvatske i Slovenske radiotelevizije, Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Beogradsku filharmoniju, Pekinški simfonijski orkestar, Budimpeštanske gudače… Surađivao je s uglednim dirigentima kao što su Pavle Dešpalj, Nikša Bareza, Tonči Bilić, Mladen Tarbuk, Ivan Repušić, Tomislav Fačini, Oliver von Dohnányi, Lior Shambadal, Tan Lihua, Patrick Fournillier, Zoltán Rácz, Vesna Šouc, Carlo Tenan i Claude Brendel.Godine 2008. objavio je prvi nosač zvuka s odabranim glasovirskim skladbama svog oca Dubravka Detonija. Iste godine Hrvatska glazbena mladež proglasila ga je najboljim mladim glazbenikom 2008. godine. Od 2009. podučava na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. (Više informacija na http://www.danijeldetoni.com)Martin Draušnik je nakon diplome na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa Maje Dešpalj-Begović) nastavio školovanje za violinistu na Hochschule für Musiku Freiburgu (klasa Latice Honde-Rosenberg) i Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Stuttgartu, u klasi jednog od najpoznatijih njemačkih violinista, Ingolfa Turbana. Također je završio studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa Aleksandra Miloševa). Za vrijeme studija u Njemačkoj, svirao je u Simfonijskom orkestru Jugozapadnog njemačkog radija iz Baden-Badena i Freiburga s kojim je nastupao po svim važnijim europskim gradovima i dvoranama. Draušnik je jedan od osnivača gudačkog kvarteta Porin s kojim je osvojio brojne nagrade. Nastupao je u Hrvatskoj, Austriji, Italiji i Njemačkoj, a kao solist je svirao uz Zagrebačku filharmoniju i Ansambl Cantus. Od 2006. koncertni je majstor komornog ansambla I Virtuosi di Paganini pod umjetničkim vodstvom Ingolfa Turbana, a od 2011. i Zagrebačke filharmonije. Kao koncertmajstor nastupa i sa Varaždinskim, Zadarskim komornim orkestrom te Ansamblom Cantus. U listopadu 2010. postaje asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Violončelist Pavle Zajcev završio je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi Valtera Dešpalja i poslijediplomski studij na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi Ivana Monighettija. Održao je brojne recitale, a kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Hrvatski komorni orkestar i Varaždinski komorni orkestar. Ostvario je snimke za Hrvatski radio od kojih je Koncert za violončelo Pavla Dešpalja osvojio Porina 2001. godine. Od 1997. do 2002. godine svirao je u Zagrebačkom klavirskom triju s kojim je zabilježio pobjede na natjecanjima i osvajao nagrade te pohađao majstorske tečajeve kod gudačkih kvarteta Borodin, Juilliard i Emerson, kao i kod Isaaca Sterna i Leona Fleishera. Od 2003. do 2010. godine Pavle Zajcev solo je violončelist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, a od 2005. docent je za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na inicijativu Hrvatske glazbene mladeži u ljeto 2011. preuzima umjetničko vodstvo novo osnovanog Komornog gudačkog orkestra. Iste godine upisuje i studij dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi mo. Uroša Lajovica.


Program Vip cluba

Nakon više od dvije godine trajanja radova, na atraktivnoj lokaciji u podrumu Gradske kavane na glavnom Trgu, otvoren je novi Vip club. Na samom početku kreće s dvije vrste programa - u večernjim satima, od 20 do 23 sata, na rasporedu je koncertni program, dok nakon 23 sata kreće noćni, klupski program. Pet dana u tjednu, od utorka do subote, na večernjem programu kluba naći će se koncerti različitih glazbenih stilova, od jazza, fada i klasične glazbe do rock, indie, alternativne i elektronske glazbe, a noć za noć redat će se klupski programi DJ-a i njihovih gostiju.

Osmišljen kao mjesto održavanja različitih vrsta događanja, Vip club će kontinuirano predstavljanti široki spektar kulturnih i zabavnih programskih sadržaja. Iako mu se koncept prvenstveno bazira na koncertima i clubbingu, klub će se u budućnosti posvetiti i kulturnim događanjima kao što su promocije, predavanja i manje kazališne predstave te će zaživjeti i preko dana u formi caffe bara, čime zagrebačka društvena i kulturna scena dobiva novo mjesto, ne samo večernjeg i noćnog, već i dnevnog okupljanja.

Program za prosinac je u nastavku.

KLUPSKI PROGRAM / PROSINAC 2011.
Utorak::27/12/11
23h VAGABONDS IN POWER w/ DJs MARIO KOVAČ & SANJIN ĐUKIĆ
Srijeda::28/12/11
23h CINEMATIC GROOVE w/ DJ BOROVICH
Četvrtak::29/12/11
23h KONTRAPUNKT w/ DJ EDDY RAMICH
Petak::30/12/11
23h MASH UP w/ DJs REA, ITCH, MAJA, FREEZ & CHILL
Subota::31/12/11
Doček Nove 2012. godine

CIJENE ULAZNICA
Ulaz na sva događanja (osim dočeka Nove Godine) je SLOBODAN.

RADNO VRIJEME
Otvoreno od utorka do subote od 20h do 5h.
Nedjelja i ponedjeljak su neradni dani.

DOČEK NOVE 2012.
Cijene ulaznica 100 i 200 kn. Kontakt broj za sve informacije: 091 768 5004

Više informacija: http://vip-club.hr/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt