najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Sarajevo će biti domaćin ekskluzivnog cjelotjednog prikazivanja filma 'U zemlji krvi i meda' (p)
press / Blitz,Thursday 22 December 2011

U zemlji krvi i meda - IMDb

FILM ANGELINE JOLIE „U ZEMLJI KRVI I MEDA“


Sarajevo će biti domaćin ekskluzivnog cjelotjednog prikazivanja filma „U zemlji krvi i meda“ koji je scenaristički i redateljski prvijenac Angeline Jolie, nakon čega će se film 16. veljače 2012. godine početi prikazivati širom zemlje.

Film „U zemlji krvi i meda“, kojim Angelina Jolie debitira kao scenaristica i redateljica, prikazivat će se ekskluzivno tjedan dana, od 22. do 28. prosinca 2011. godine u sarajevskom Multiplex Cinema City-u. Ovakvo prvo prikazivanje bit će ekskluzivna prilika da gledatelji u Bosni pogledaju film u kinima. Američki gledatelji u New Yorku i Los Angelesu morat će pričekati dan dulje, jer se tamo film počinje prikazivati 23. prosinca 2011. godine. U kinima širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije film će se početi prikazivati 16. veljače 2012. godine. "Premijera filma U zemlji krvi i meda u veljači znači mi više od bilo koje premijere uz koju sam vezana. Moja obitelj i ja radujemo se što ćemo u veljači odletjeti u Bosnu i podijeliti taj trenutak s izvanrednom glumačkom ekipom filma." izjavila je gospođa Jolie vezano uz premijeru filma.



Priča filma „U zemlji krvi i meda“ odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom 1990.-ih godina, a film je sniman u Bosni i Mađarskoj. Scenaristica i redateljica Angelina Jolie uloge je dodijelila lokalnim glumcima iz Bosne, Srbije i Hrvatske te aktivno poticala njihove sugestije i uključenost u razvoj filma, budući da su mnogi od njih i sami bili pogođeni tim ratom. "Životna iskustva glumaca na terenu tijekom rata u Bosni uvelike su utjecala na činjenice prikazane u filmu i na njegov konačni oblik." naglasila je Jolie. Iako je također snimljena i engleska verzija filma, u verziji koja će se prikazivati u Sjedinjenim Državama i Sarajevu glumci govore svojim materinjim jezikom, bosanskim / hrvatskim / srpskim (BHS).

Film „U zemlji krvi i meda“ donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je Bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja. Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija. Film „U zemlji krvi i meda“ prikazuje nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat naplaćuje pojedincima, kao i posljedice nedostatka političke volje za intervencijom u društvo u sukobu.

Hollywood Foreign Press Association (koji se sastoji od novinara iz svih dijelova svijeta) nominirao je 15. prosinca film „U zemlji krvi i meda“ za Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku. U službenoj izjavi Angelina Jolie je rekla: "Ovo je plod stvarne suradnje i vječni sam dužnik našoj glumačkoj i filmskoj ekipi koja je proživjela vlastite osobne tragedije tijekom rata u Bosni i dala mi autentično viđenje tog sukoba." Film je također nedavno dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer’s Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća ili doprinosi doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Nakon ekskluzivnog cjelotjednog prikazivanja, film 'U zemlji krvi i meda' službeno će se u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji početi prikazivati 16. veljače 2012. godine.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt