najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Sarajevo će biti domaćin ekskluzivnog cjelotjednog prikazivanja filma 'U zemlji krvi i meda' (p)
press / Blitz,Thursday 22 December 2011

U zemlji krvi i meda - IMDb

FILM ANGELINE JOLIE „U ZEMLJI KRVI I MEDA“


Sarajevo će biti domaćin ekskluzivnog cjelotjednog prikazivanja filma „U zemlji krvi i meda“ koji je scenaristički i redateljski prvijenac Angeline Jolie, nakon čega će se film 16. veljače 2012. godine početi prikazivati širom zemlje.

Film „U zemlji krvi i meda“, kojim Angelina Jolie debitira kao scenaristica i redateljica, prikazivat će se ekskluzivno tjedan dana, od 22. do 28. prosinca 2011. godine u sarajevskom Multiplex Cinema City-u. Ovakvo prvo prikazivanje bit će ekskluzivna prilika da gledatelji u Bosni pogledaju film u kinima. Američki gledatelji u New Yorku i Los Angelesu morat će pričekati dan dulje, jer se tamo film počinje prikazivati 23. prosinca 2011. godine. U kinima širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije film će se početi prikazivati 16. veljače 2012. godine. "Premijera filma U zemlji krvi i meda u veljači znači mi više od bilo koje premijere uz koju sam vezana. Moja obitelj i ja radujemo se što ćemo u veljači odletjeti u Bosnu i podijeliti taj trenutak s izvanrednom glumačkom ekipom filma." izjavila je gospođa Jolie vezano uz premijeru filma.



Priča filma „U zemlji krvi i meda“ odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom 1990.-ih godina, a film je sniman u Bosni i Mađarskoj. Scenaristica i redateljica Angelina Jolie uloge je dodijelila lokalnim glumcima iz Bosne, Srbije i Hrvatske te aktivno poticala njihove sugestije i uključenost u razvoj filma, budući da su mnogi od njih i sami bili pogođeni tim ratom. "Životna iskustva glumaca na terenu tijekom rata u Bosni uvelike su utjecala na činjenice prikazane u filmu i na njegov konačni oblik." naglasila je Jolie. Iako je također snimljena i engleska verzija filma, u verziji koja će se prikazivati u Sjedinjenim Državama i Sarajevu glumci govore svojim materinjim jezikom, bosanskim / hrvatskim / srpskim (BHS).

Film „U zemlji krvi i meda“ donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je Bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja. Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija. Film „U zemlji krvi i meda“ prikazuje nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat naplaćuje pojedincima, kao i posljedice nedostatka političke volje za intervencijom u društvo u sukobu.

Hollywood Foreign Press Association (koji se sastoji od novinara iz svih dijelova svijeta) nominirao je 15. prosinca film „U zemlji krvi i meda“ za Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku. U službenoj izjavi Angelina Jolie je rekla: "Ovo je plod stvarne suradnje i vječni sam dužnik našoj glumačkoj i filmskoj ekipi koja je proživjela vlastite osobne tragedije tijekom rata u Bosni i dala mi autentično viđenje tog sukoba." Film je također nedavno dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer’s Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća ili doprinosi doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Nakon ekskluzivnog cjelotjednog prikazivanja, film 'U zemlji krvi i meda' službeno će se u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji početi prikazivati 16. veljače 2012. godine.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt