najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Izložba Andreje Kulunčić u Napulju (p)
press / ,Monday 19 December 2011



Andreja Kulunčić:
Jesi li optimist glede budućnosti? / Sei ottimista sul futuro?

Kustosi: Radmila Iva Janković, MSU Zagreb
Adriana Rispoli | Eugenio Viola, Museo Madre Napulj
19.12.11 - 06.02.12

U muzeju suvremene umjetnosti Donna Regina M.A.D.R.E. u Napulju u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti Zagreb, od 19. prosinca do 6. veljače predstavit će se Andreja Kulunčić izložbom pod nazivom: Jesi li optimist glede budućnosti? Jednostavnim, nenametljivim metodama - „zamkama“, na koje lako pristajemo, budući da se doimaju poznatima i bliskima iz medijske svakodnevice, umjetnica apelira na preusmjeravanje pozornosti od pogleda oko nas, natrag, prema nama samima, promijenjenim pogledom koji će aktivirati osjećaj odgovornosti prema drugima. Uz jedan od njezinih najpoznatijih multidisciplinarnih radova Distributivna pravda (2001/2012.) i prvi dokumentarni video Rekonstrukcija (2007.) Andreja Kulunčić se predstavlja i participativnim projektom index.donne. Projekt koji je 2007. godine doživio uspjeh u Splitu, kada je prvi put izveden u sklopu izložbe “Žena na raskrižju ideologija“ (kustosica: Ana Perajica) bit će realiziran za vrijeme trajanja izložbe, u interakciji sa stanovnicama Napulja. Ponovljen u Napulju, taj participativni work in progress koji se ostvaruje u javnim prostorima grada i njegove periferije, pružit će mogućnost daljnjim analizama pozicije žene u suvremenom društvu, kao i usporedbe sličnosti i razlika položaja žena dvaju mediteranskih gradova. Namjera ovog projekta u kojemu se umjetnica priklanja virusnim strategijama, budući da koristi popularne mainstream obrasce kako bi došla do ciljane publike, jest prije svega poticaj ženama da osvijeste i definiraju svoje individualne pozicije u obiteljskom i širem, društvenom kontekstu tek minule berluskonizacije u kojemu se često raspravljalo o ugroženom dignitetu žene.

http://www.museomadre.it/mostre_show.cfm?id=119

Izložba je ostvarena potporom Ministarstva kulture RH.




U sklopu projekta suradnje između muzeja MADRE u Napulju i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, od 23. studenog do 3. prosinca 2011. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu gostovao je napuljski umjetnik Francesco Jodice.


Andreja Kulunčić (1968.) u svojim radovima propituje različite aspekte društvenih odnosa i društvene prakse, zanimajući se za društveno angažirane teme, suočavanje s različitim profilima publike i suradnju na kolektivnim projektima u kojima se od publike zahtijeva aktivna suradnja i "dovršavanje" djela. Neke od tema kojima se Andreja Kulunčić bavi jesu odnosi umjetnosti, ekonomije, tranzicije, feminizma i rasizma.

Sudjelovala je na značajnim međunarodnim izložbama poput documenta 11 (Kassel), Manifesta 4 (Frankfurt/Main), 8.Istanbulski Bijenale (Istanbul), PS1, (New York), Whitney muzej američke umjetnosti (New York), Walker Art Centre (Minneapolis), Liverpulski Bijenale (Liverpool), i drugdje. Sudjelovala je na umjetničkim residenci programima u MUAC&SOMA (Mexico City), Art in General ( New York), Walker Art Centar (Minneapolis), Artspace (Sydney), 10. Trijenalu Indije (New Delhi, Jaipur), i drugdje.

Živi u Zagrebu gdje predaje na Akademiji likovnih umjetnosti.

E-mail: andreja.kuluncic@zg.t-com.hr / Web-site: http://www.andreja.org/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt