najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Poziv za prijave za glavni natjecateljski program osmog 25 FPS-a (p)
press / 25 FPS,Thursday 15 December 2011

25 FPS

Otvoren je javni poziv za prijave za natjecateljski program osmog izdanja Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS koji će se održati od 25. do 30. rujna 2012. u zagrebačkom Studentskom centru.

Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS već sedam godina zaredom svaki rujan donosi najsvježije eksperimentalne radove i klasike avangarde na veliko platno zagrebačkog Studentskog centra. Festival koji je prepoznala i domaća i međunarodna publika trudi se promovirati inovativni filmski izraz, stilsku, medijsku i jezičnu raznorodnost, izražajne autorske koncepte i radove koji se oslanjaju na tradiciju eksperimentalnofilmskog roda.



25 FPS upravo je otvorio prijave za glavni natjecateljski program – koje će biti otvorene sve do 1. svibnja - i željno iščekuje nove radove domaćih eksperimentalista, avangardista, alternativaca, filmskih i video inovatora, točnije: eksperimentalne filmove i videoradove završene nakon 2010. godine u trajanju do 60 minuta. Rezultati selekcije bit će objavljeni 1. srpnja 2012, a online prijavnica se može pronaći na festivalskoj internetskoj stranici.

Ovogodišnje su najveće novine širenje minutaže za glavni natjecateljski program na čak 60 minuta i postavljanje vlastite online prijavnice kojom se film može prijaviti i bez fizičkog nosača - preko linka.

25 fps označava broj sličica u sekundi (frames per second) prema europskom PAL sustavu (video), za razliku od filma koji ih ima 24, odnosno videosustava NTSC koji ih ima 30. To naravno ne znači da festival prikazuje samo europske videoradove – 25 FPS veliki je ljubitelj filma – to samo znači da festivalsko ime sadrži komadić vremena i prostora u kojem je izrastao. A nastao je iz televizijske emisije Videodrom, koja je od 2002. do 2004. jednom na mjesec na Prvom programu HTV-a prikazivala eksperimentalne filmove i videoradove.

25 FPS jedini je eksperimentalnofilmski festival na svijetu koji je sišao s TV-ekrana na veliko platno. Na istom ga mjestu – na velikom platnu Studentskog centra - možemo očekivati i 2012. godine, i to od 25. do 30. rujna.


Kontakt // 25 FPS, Nova Ves 18, ZG, www.25fps.hr
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt