najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

TALCO + BEETAN TONE, KSET, 9.12.2012 (p)
press / Dirty Old Booking,Thursday 08 December 2011



Dirty old booking s ponosom predstavlja..
Talco + BeetanTone, 9.12.2011., @ KSET

TALCO (IT)
U početku klasičan ska bend, Talco s vremenom razvija svoj zvuk - energičan ska-punk s folk elementima, pod snažnim utjecajem Patchanka ritmova (prema nazivu prvog albuma Mano Negra), i bendova kao što su The Clash, Ska-P i Modena City Ramblers. Njihova je svirka socijalni i politički aktivizam i poziv na (re)akciju i u tome su nemilosrdno žestoki. Od samih početaka jasno istupaju protiv fašizma, rasizma i svakog oblika diskriminacije i socijalne nepravde.



Dolaze iz Marghere, predgrađa Venecije poznatog po industriji petrokemije i tragičnom skandalu – 160 radnika umrlih od trovanja. U znak sjećanja na njih nastaje pjesma Tutti Assolti, a sviraju i na memorijalnom skupu na glavnom trgu. Vrlo je zapažen bio i njihov nastup na prosvjedu protiv Berlusconijeve vlade (o Berlusconiju govori pjesma Signor Presidente), kao i onaj na dan sjećanja na žrtve nacističkog režima. Oba su puta svirali na kamionu u vožnji praćeni povorkom. Napadaju i američku vanjsku politiku i rat u Iraku (pjesma L'Odore della Morte), na demonstracijama protiv kojeg također sudjeluju.

Bundesligaški klub St. Pauli, prvi od njemačkih klubova koji je osudio i zabranio nacistička obilježja na utakmicama, njihovu je istoimenu stvar proglasio himnom, a povodom proslave 100 godina postojanja, i Talco je nastupio pred rasprodanim stadionom.

Uživo su nabrijani i ne daju publici vremena za predah, na gažama nisu jedino kad snimaju album, rado su viđeni po skvotovima, prosvjedima, malim ali i kultnim klubovima i festivalima, svirali su s Mad Caddiesima, Agnostic Frontom, Punkreasom, Real McKenziesima, Obrint Pasom i dr. U KSET dolaze drugi put (ovaj put kao ''nadoknada'' zbog nemogućnosti nastupa na ovogodišnjem Dirty Old Festivalu), a gostovali su i u splitskoj Kocki i na Skavilleu.

Iza sebe imaju četiri studijska albuma, Tutti Assolti (2004), Combat Circus (2006), Mazel Tov (2008), La Cretina Commedia (2010) i uvršteni su na nekoliko kompilacija. Čitav posljednji album hommage je Peppinu Impastatu, brutalno ubijenom lijevom aktivistu, koji je život posvetio borbi protiv mafije, zalaganju za potlačene i brizi za kulturu mladih. (website)

BEETANTONE (HR)
Kao predgrupa nastupit će BeetanTone, šibensko-zagrebački ska bend koji je u tek četiri godine postojanja naredao više desetaka koncerata po klubovima i festivalima naše i susjednih nam zemalja, a da ih publika obožava dokazuje već dvaput rasprodan KSET. (website)


Ulaznice su u pretptodaji u Dirty Old Shopu, KSET-u i online po cijeni od 50 kn, a na dan koncerta, ako ih ostane, stajat će 60 kn.

Ulaz se otvara u 20:00h, a koncert počinje u 21:30h.

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt