najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Pobjednik 9. Zagreb Film Festivala dox 'Na rubu Rusije' u hrvatskim kinima (p)
press / Restarted,Sunday 27 November 2011

Dokukino Croatia

NOVO U KINIMA: NA RUBU RUSIJE, Michal Marczak , Poljska, 2010., 72’
originalni naslov: Koniec Rosji (At the edge of Russia)

KAKO OBRANITI ZEMLJU OD NEVIDLJIVOG NEPRIJATELJA?


U četvrtak, 01.12.2011. projekcijama u Dokukinu Croatia počinje kino distribucija filma koji je osvojio niz međunarodnih nagrada, bio nominiran za najbolje europski film 2010., te odnio glavnu nagradu 9. Zagreb Film Festivala u dokumentarnoj konkurenciji/ Jedna od zadnjih postojećih predstraža ruske vojske, viđena očima devetnaestogodišnjeg regruta. Usred golemog zaleđenog ništavila - šačica starijih vojnika i njihov mladi asistent //

Od četvrtka, 01.12.2011. na platnu zagrebačkog kina za dokumentarce imate priliku pogledati film koji je osvojio niz međunarodnih nagrada na dokumentarnim festivalima kao što su Hot Docs i Jihlava, bio nominiran za najbolje europski film 2010., te sredinom listopada postao i našim domaćim miljenikom te odnio glavnu nagradu Zagreb Film Festivala u dokumentarnoj konkurenciji.



Jedna od zadnjih postojećih predstraža ruske vojske, viđena očima devetnaestogodišnjeg regruta. Usred golemog zaleđenog ništavila, više od tisuću kilometara udaljenog od najbližeg drveta, šačica starijih vojnika i njihov mladi asistent ostavljeni su da se nose sami sa sobom, s veličanstvenom prirodom i očito zastarjelim političkim idejama koje ih tjeraju dalje, dok se bore s nevidljivim neprijateljima na granici.
Aleksej treba zadobiti poštovanje svojih postarijih nadređenih kroz manje-više apsurdne i besmislene rituale i svakodnevne rutine. Ovaj film ne kritizira, nego nam pruža ljudsku priču izoliranih ljudi koji traže utočište od nezgrapnog kaosa civilnog života unutar samonametnutog reda i discipline vojske. Nezaboravni likovi, čije su tajne i demoni iz civilnog života označeni posebnom ruskom mješavinom melankolije i muške hrabrosti.

Nakon zagrebačkog Dokukinu Croatia, fim ćete moći vidjeti i u ostalim kinima u Hrvatskoj.

Nagrade i festivali:
ZAGREB FILM FESTIVAL 2011.-Zlatna kolica za dokumentarni film
HOT DOCS 2011 –HBO Emerging Artist Award
VISIONS DU RÉEL 2011 - Etat d'Esprit – posebno priznanje
INTERNATIONAL DOC FF, JihlavA 2011. – Silver Eye za najbolji dugometražni dokumentarac
„FLAHERTIANA“ IFF –FIPRESCI award
PLANETE DOC REVIEW 2010 Magic Hour Award – glavna nagrada
Nominacija za najbolji europski dokumentarni film 2010.


O redatelju:
Michał Marczak rođen je u Varšavi 1982., školovao se u Poljskoj (Andrzej Wajda Master School of Film Directing i Faculty of Multimedia), SAD-u (Film Directing and multimedia, California Institute of Arts, LA) i Kanadi. 'Na rubu Rusije' njegov je prvi dugometražni dokumentarac. Prije toga snimao je za nekoliko poljskih dokumentarista te režirao kratke filmove i glazbene spotove za koje je nagrađivan. Trenutno priprema dva dokumentarca i svoj prvi dugometražni igrani film.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gokvLLnQnEw

Recenzije: ’Ljudska komedija koja se događa unutar tih tjesnih baraka, vrijedna je poput onih koje možemo pronaći u Herzoga.’ Tom Elrod, Slant magazine 'Metaforični portret srušenog carstva čiji su marljivi ljudi još zaokupljeni traženjem značenja u beskrajnom bijelom.’ Samara Chadwick, Hot Docs 'Pobjednička satira o nacionalizmu i granicama, upakirana kao skroman portret nekolicine muškaraca na ledenoj ivici civilizacije.’ True/False Film Fest
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt