najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Bijenale kvadrilaterale 4, Četvrtak, 24.11.2011. u 18 sati, MMSU (p)
Ada,Wednesday 23 November 2011



Bijenale kvadrilaterale 4._PARALELNI PROGRAM_predavanje MILAN BOŽIĆ, VLASTA DELIMAR, SUZANA MARJANIĆ, ČETVRTAK , 24.11.2011. u 18 sati, MMSU




ČETVRTAK / 24.11.2011. / MMSU

18 sati
MILAN BOŽIĆ i VLASTA DELIMAR (Zagreb), predstavljanje projekta Apsolutni umjetnik (sjećanje i osjećaj), Antonio Gotovac Lauer

18:45
SUZANA MARJANIĆ (Zagreb), predavanje i razgovor: Protest art - art komentari i izvedba protesta


Paralelni program BQ4 nastavljamo s performerima, umjetničkim tandemom, Vlastom Delimar & Milanom Božićem, te sa znanstvenicom, urednicom i novinarkom, Suzanom Marjanić koja prati performersku scenu u Hrvatskoj i šire.

Vlasta Delimar i Milan Božić započinju zajednički raditi i izvoditi performanse 1999., a također vode međunarodni festival suvremene umjetnosti i performansa, Moja zemlja, Štaglinec. Njihovo izlaganje unutar BQ4 Apsolutni umjetnik (sjećanje i osjećaj) posvećeno je Antoniju Gotovcu Laueru, te predstavlja niz zajedničkih performansa i akcija započetih 2009., a nastavljanih i nakon Gotovčeve smrti. Još uvijek otvoren projekt, zamišljen je kao sjećanje i odavanje počasti na djelovanje jednog suvremenika koji je imao veliki utjecaj na vizualnu, filmsku i performersku scenu.

Suzana Marjanić istražuje interese za mitske teme u usmenoj književnosti, kulturnu zoologiju i antropologiju kazališta/performansa te radi u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu.

Njezino predavanje Protest art: art komentari i izvedba protesta, bavi se nedavnim izvedbama protesta građanskoga neposluha, kao i izvedbenim komentarima u okviru domaće akcionističke i performerske scene. Zadržava se na njihovoj protestnoj težini, povezanosti društvenih promjena, građanskih inicijativa i umjetničkih izvedbi te (ne)uspješnosti njihovih učinaka po stvarnost.

ULAZ SLOBODAN


Bijenale kvadrilaterale 4.
Niotkuda / Out of Left Field
Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka
11. studenog – 23. prosinca 2011.

Više na:
http://bq4.tumblr.com/
http://issuu.com/rijekammsu/docs/bq4
www.mmsu.hr
http://www.facebook.com/bq4
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1649
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt