najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Dani bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu od 21. do 26. studenog 2011. (p)
press / ,Monday 21 November 2011



Četvrti put po redu donosimo vam ‘Dane bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu’ koji će se održati od 21. do 26. studenog 2011. u zajedničkoj organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Gradskog Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba te Grada Sarajeva.

Ova manifestacija u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine , koja je potekla iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, ima za cilj nastaviti priču kako filmska umjetnost i kultura još više približavaju dva grada Zagreb i Sarajevo, i dvije susjedne i prijateljske države.

Do sada je ova manifestacija naišla na odlično razumijevanje i podršku kako zagrebačke publike tako i filmskih djelatnika, rukovodstva oba grada kao i kulturnih djelatnika, te se kao takva i nastavlja.



Kao i posljednjih godina filmove je izabrao Đelo Hadžiselimović, koji nastavlja tradiciju predstavljanjem bosansko-hercegovačke kinematografije odabirom starih i novih filmova. Ove godine prikazujemo filmove snimljene između 1985. i 2010. godine.

Ove godine izdvajamo ‘Belvedere’, film Ahmeda Imamovića, koji je ovogodišnji bosanskohercegovački kandidat za Oscara.Premijerom ovog filma u Zagrebu otvaramo festival. Druga festivalska premijera bit će film ‘Ostavljeni’ Adisa Bakrača. Festival ćemo zatvoriti koncertom Amire Medunjanin, jedne od najistaknutijih izvođačica sevdah glazbe. Koncert je dar Grada Sarajeva Gradu Zagrebu.

Izbor filmova uključuje: ‘Mali vojnici’ (Bato Čengić), ‘Jasmina’ (Nedžad Begović), ‘Kozara’ (Veljko Bulajić), ‘Nafaka’ (Jasmin Duraković), ‘Praznik u Sarajevu’ (Benjamin Filipović), ‘Na putu’ (Jasmila Žbanić), ‘Crni biseri’ (Tomo Janjić), te film o 500 godina dugoj povijesti Sarajevo, u produkciji SAGE iz Sarajeva.

Očekujemo da će široki raspon izbora i kvalitete našeg programa zadovoljiti publiku, kao i filmske stručnjake, koji će imati priliku vidjeti neke od najnovijih bosansko-hercegovačkih filmova. Moramo spomenuti da su, kao i obično, sve producentske kuće i autori dali korištenje filmova potpuno besplatno, te da je ulaz za sve filmove besplatan. Filmske projekcije počinju u 18 i 20 sati u kinu Europa, koje je ponovo srdačno ugostilo bosansko-hercegovački film.

Dobrobrodošli i uživajte u filmovima!


Organizacijski odbor
'DANA BOSANSKOHERCEGOVAČKOG FILMA U ZAGREBU 2011.'


http://www.kinoeuropa.hr/index.php
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt