najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Dani bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu od 21. do 26. studenog 2011. (p)
press / ,Monday 21 November 2011



Četvrti put po redu donosimo vam ‘Dane bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu’ koji će se održati od 21. do 26. studenog 2011. u zajedničkoj organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Gradskog Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba te Grada Sarajeva.

Ova manifestacija u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine , koja je potekla iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, ima za cilj nastaviti priču kako filmska umjetnost i kultura još više približavaju dva grada Zagreb i Sarajevo, i dvije susjedne i prijateljske države.

Do sada je ova manifestacija naišla na odlično razumijevanje i podršku kako zagrebačke publike tako i filmskih djelatnika, rukovodstva oba grada kao i kulturnih djelatnika, te se kao takva i nastavlja.



Kao i posljednjih godina filmove je izabrao Đelo Hadžiselimović, koji nastavlja tradiciju predstavljanjem bosansko-hercegovačke kinematografije odabirom starih i novih filmova. Ove godine prikazujemo filmove snimljene između 1985. i 2010. godine.

Ove godine izdvajamo ‘Belvedere’, film Ahmeda Imamovića, koji je ovogodišnji bosanskohercegovački kandidat za Oscara.Premijerom ovog filma u Zagrebu otvaramo festival. Druga festivalska premijera bit će film ‘Ostavljeni’ Adisa Bakrača. Festival ćemo zatvoriti koncertom Amire Medunjanin, jedne od najistaknutijih izvođačica sevdah glazbe. Koncert je dar Grada Sarajeva Gradu Zagrebu.

Izbor filmova uključuje: ‘Mali vojnici’ (Bato Čengić), ‘Jasmina’ (Nedžad Begović), ‘Kozara’ (Veljko Bulajić), ‘Nafaka’ (Jasmin Duraković), ‘Praznik u Sarajevu’ (Benjamin Filipović), ‘Na putu’ (Jasmila Žbanić), ‘Crni biseri’ (Tomo Janjić), te film o 500 godina dugoj povijesti Sarajevo, u produkciji SAGE iz Sarajeva.

Očekujemo da će široki raspon izbora i kvalitete našeg programa zadovoljiti publiku, kao i filmske stručnjake, koji će imati priliku vidjeti neke od najnovijih bosansko-hercegovačkih filmova. Moramo spomenuti da su, kao i obično, sve producentske kuće i autori dali korištenje filmova potpuno besplatno, te da je ulaz za sve filmove besplatan. Filmske projekcije počinju u 18 i 20 sati u kinu Europa, koje je ponovo srdačno ugostilo bosansko-hercegovački film.

Dobrobrodošli i uživajte u filmovima!


Organizacijski odbor
'DANA BOSANSKOHERCEGOVAČKOG FILMA U ZAGREBU 2011.'


http://www.kinoeuropa.hr/index.php
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt