najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Kino Tuškanac od 21. do 24. studenoga 2011.: Suvremeni nezavisni indijanski filmovi (p)
press / HFS,Friday 18 November 2011

Hrvatski filmski savez

Kino Tuškanac, Tuškanac 1 od 21. do 24. studenoga 2011.
Suvremeni nezavisni indijanski filmovi


Ponedjeljak, 21. studenoga
19:00
Reel Injun - režirao Neil Diamond - 84 min, hrvatski titlovi
Reel Injun istražuje stereotipne interpretacije američkih Indijanaca u holivudskim filmovima, od doba nijemih filmova do današnjih dana. Ilustriran mnogim ulomcima iz filmova, intervjuima s redateljima, glumcima i povjesničarima, film prati redatelja Diamonda koji putuje diljem Sjedinjenih američkih država i posjećuje poznate lokacije iz filmova. U filmu se, između ostalih, pojavljuju Clint Eastwood, Robbie Robertson, Graham Greene, Adam Beach, Zacharias Kunuk i mnogi drugi.
21:00
Barking Water - režirao Sterlin Harjo - 85 min, hrvatski titlovi
Glavne uloge: Casey Camp-Horinek, Richard Ray Whitman and Jon Proudstar
Prije nego je postala crvena država, Oklahoma je bila poznata kao Zemlja crvenih ljudi, što se na indijanskom jeziku Choctaw kaže Okla Humma. U ovome filmu Sterlin Harjo nas vodi na putovanje po njegovoj viziji Oklahome, što uključuje eklektičnu mješavinu humanosti. Pratimo priču Irene i Frankieja koji imaju tešku prošlost, ali i zadatak pred sobom. Ovaj je film zahvala životu i ljubavi.

Utorak, 22. studenoga
18:00
Cree Spoken Here - režirao Neil Diamond - 48 min
Cree Spoken Here je dokumentarni film koji govori o oživljavanju jezika Cree u sjevernom Quebecu. Tamo gdje su nekad u školama vladali samo engleski i francuski, danas djecu uče na materinjem jeziku.Dobitnik nagrade ''Banff Television Festival 2001 - Best Aboriginal Documentary Award'
19:15
The Last Explorer - režirao Neil Diamond - 48 min
The Last Explorer prikazuje Diamondovo putovanje po sjeveroistočnim dijelovima Kanade, u kojem slijedi tragove praujaka, Georgea Elsona, koji je sa svojim timom iscrtao kartu Labradora prije više od stotinu godina. Na ovom putovanju Diamond otkriva glasine o osveti, izgubljene dnevnike i zabranjenu ljubav.
20:30
Edge of America - režirao Chris Eyre - 105 min, hrvatski titlovi
Glavne uloge: James McDaniel, Wes Studi (Cherokee), Irene Bedard (Inupiat Eskimo/Cree), Delanna Studi (Cherokee), Eddie Spears (Lakota), Geri Keams (Navajo), and Tim Daly
Film, utemeljen na istinitoj priči, govori o tamnoputom srednjoškolskom učitelju engleskog jezika u indijanskom rezervatu Three Nations, koji biva prisiljen preuzeti posao trenera ženske košarkaške ekipe. Kao film koji prikazuje povezivanje različitih kultura, Edge of Americaje bio je prikazan na otvorenju Sundance Film Festivala 2004. godine. Dobitnik je nagrade Emmy.

Srijeda 23. studenoga
18:00
We Shall Remain - Trail of tears - režirao Chris Eyre - 74 minute, hrvatski titl
Glavne uloge: Wes Studi, Freddy Douglas, Wesley French, Will Finely, Carla-Rae Holland, Emily Podleski, Josh Blaylock
Iako su domoroci nacije Cherokee prihvatili "civilizaciju" i Vrhovni sud im je priznao suverenitet, nisu se uspjeli oduprijeti prisilnom iseljenju iz zavičaja. Tisuće njih bilo je prisiljeno na opasni marš u Oklahomu.
20:00
Skins - režirao Chris Eyre - 84 min, hrvatski titlovi
Glavne uloge: Eric Schweig, Graham Greene, Gary Farmer
Priča o odnosu dvojice braće iz plemena Sioux koji žive u rezervatu Pine Ridge izuzetno je inspirativna. Jedan od braće je plemenski policajac, a drugi veteran vijetnamskog rata koji se bori s emotivnim problemima i alkoholizmom.

Četvrtak, 24. studenoga
17:45
We Shall Remain - The Wounded Knee režirao Chris Eyre - 80 minuta
Glavne uloge: James McDaniel, Irene Bedard, Delanna Studi
Godine 1973. aktivisti Pokreta američkih Indijanaca i stanovnici rezervata Pine Ridge zauzeli su Wounded Knee, zahtijevajući da im se priznaju njihova prava. Reakcija vlasti koja je uslijedila ujedinila je američke Indijance iz cijele zemlje i inspirirala ih na novi put prema budućnosti.
19:30
Atanarjuat The Fast Runner - režirao Zacharias Kunuk - 172 minuta, hrvatski titlovi
Glavne uloge: Natar Ungalaaq, Sylvia Ivalu and Peter-Henry Arnatsiaq
Godina je 1000.: zlo u obliku nepoznatog šamana unese razdor u malu zajednicu nomadskog plemena Inuita, narušivši njihov sklad. Dvadeset godina kasnije dvojica braće, Amaqjuaq, zvan Jaki, i Atanarjuat, zvan Trkač, odluče izazvati zlo koje vlada i vratiti nestali sklad. Jesu li dorasli izazovu?


Organizacija i realizacija HFS i Hrvatsko-američko društvo
Tel: 4834039
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt