najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

HDS dodjeljuje 900.000 kuna za nezavisne glazbene projekte (p)
press / HDS,Thursday 17 November 2011



Nakon što je u ovoj godini raznim nezavisnim glazbenim projektima dodijelilo gotovo 900.000 kuna, Hrvatsko društvo skladatelja najavljuje da će u sezoni 2011./2012. hrvatsku glazbenu scenu ponovno financirati s 900.000 kuna prikupljenih od službe ZAMP.

Hrvatsko društvo skladatelja putem natječaja ponovno sufinancira nezavisne glazbene projekte s 900.000 kuna


Zagreb, 16. studenoga 2011. – Danas je objavljen drugi od tri natječaja Hrvatskog društva skladatelja kojima će u sezoni 2011./2012. nezavisne glazbene projekte poduprijeti s 900.163,97 kuna.

Od samog utemeljenja, HDS svojom aktivnošću i projektima - autorski koncerti, tribine, radionice, Zagrebfest i Chansonfest, Muzički biennale Zagreb, sezona i gostovanja Cantus Ansambla, Jazz.hr – potiče stvaralaštvo na svim područjima glazbenog izražaja. Od promjene Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, HDS je dobio mogućnost da još u većem obimu podrži i podupre raznolikost kulturnog stvaralaštva, i time u punoj mjeri primjeni i provede zakon temeljem kojeg se 30% sredstava prikupljenih u sustavu privatnog kopiranja izdvaja upravo u Fond za poticanje raznolikosti kulturnog stvaralaštva.

Hrvatsko društvo skladatelja je u 2009. godini počelo financijski podržavati nezavisne projekte, pa je tako u prvoj godini putem natječaja 21 projekt poduprt s pola milijuna kuna, da bi se već u drugoj, 2010. godini iznos dotiranih sredstava popeo na gotovo 900.000 kuna.

U 2011. HDS ponosno objavljuje da prikupljena sredstva iznose 900.163,97 kuna, te da će se iznos u cijelosti koristiti za potporu nezavisnih glazbenih projekata u tri natječaja.

Dana 20. listopada objavljen je „BTL Natječaj“ koji je za prijave otvoren do 18. studenog. Fond sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije i uređaje za snimanje iznosi 500.000 kuna, a namijenjen je stimulaciji glazbenih manifestacija i glazbenom stvaralaštvu s područja popularne glazbe.

S današnjim danom, 16. studenoga 2011., objavljen je Natječaj „Tradicional“ za projekte tradicijske glazbe vrijedan 312.163,97 kuna koji će za prijave biti otvoren do 14. prosinca 2011. Sredstva iz ovog Natječaja omogućena su izmjenama i dopunama Zakona o autorskom i srodnim pravima kojima je povjereno HDS ZAMP-u da novac prikupljen za izvedbe i emitiranja tradicijske glazbe (izvorne narodne i ostale glazbe koja nema autora) proslijedi direktno umjetnicima i udrugama koje se bave tradicijskom glazbom, a ne, kao prije, da se uplaćuje u državni proračun.

Natječaj Fonda „Rudolf i Margita Matz“ bit će objavljen 9. siječnja 2012., a namijenjen je skladateljima do 30 godina, za čije projekte i stipendiranje je izdvojeno 88.000 kuna.
Fond Matz financiran je od naknada za autorska prava Rudolfa Matza, koja su supružnici oporučno ostavili HDS-u uz obvezu da se sredstva koriste za pomoć hrvatskim skladateljima, što HDS s radošću provodi.

Sva tri natječaja mogu se naći na web stranici HDS-a http://www.hds.hr/hds/hds_hr.htm, ili u tajništvu te udruge u Zagrebu, Berislavićeva 9.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt