najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

[:foreign affairs:] w. The Petebox (UK), Rahmanee, Stereo Dvorana! (p)
press / Stereo Dvorana Rijeka,Tuesday 15 November 2011

dan: petak
datum: 18.11.2011.
otvaranje vrata: 22.00 h
početak koncerta: 22.00 h
cijena ulaznice: 20/30/40 kn pretprodaja Dallas

[:foreign affairs:] nova je vizija Stereo Dvorane i novi serijal koji će u naš grad dovoditi najsvježije i najbolje od modernih izvođača bass glazbe. Stiglo je vrijeme da mi kušamo vruća i paprena jela koja se kuhaju po mračnim klubovima Londona i Manchestera, odmah nakon što su poslužena u njihovim matičnim mjestima. Možete očekivati samo najbolje od ovog serijala, a za početak pripremili smo pravi spektakl!

Ne samo da je The Petebox jedan od najboljih human beatboxera na svijetu već je protekle dvije godine radio na potpuno novom pristupu svojim vokalnim vještinama za stvaranje glazbe. Njegovi nastupi više su slični nastupima bendova, jer gradi svaki sloj svojih pjesama pomoću loop pedale, uživo ispred zadivljene publike koja može iskusiti glazbenu produkciju u stvarnom vremenu. Visoko frekventni spektrum zvuka, od dubokog bassa do visokih truba uz multi-vokalne harmonije - sve pomoću njegovih usta! Taj pionirski pothvat osigurao mu je Channel 4 Talent Award, svrstavajući ga uz neke od najperspektivnijih kreativaca i inovativnih pojedinaca iz Engleske, uz već ranije osvojenu titulu BBC Radio 1 beatboxing prvaka.



Nastupao je posvuda, a bitno je spomenuti nastupe na festivalima Glastonbury, Isle of White Festival, Bestival, Creamfields, V Festival... Njegove veličanstvene sposobnosti za stvaranje zvukova koje obuhvaćaju mnogo stilova glazbe, od hip-hopa do drum&bassa, jazza, housea, garagea i rocka, čine ga veoma eksplozivnim live izvođačem. Bio je na turneji sa Jay Seanom, Foreign Beggarsima i Diversityem, što je dovelo do značajnih nastupa na MTV-u i E4 Music - također je podržavao najveće zvijezde poput Grandmaster Flasha, Will Smitha, Penduluma, Mystery Jetsa, Grooveridera, Tim Westwooda pa čak i Human League. Vrh karijere mu je nastup ispred 10,000 ljudi na Londonskom Trafalgar Squareu, na Svjetskom prvenstvu za slobodno trčanje, gdje je, naravno, masu bacio u potpuni trans!

Svi se sjećamo paklenog prvog [dramen'beis] partya u Stereo Dvorani daleke 2006. godine, kada se tresao pod, a unutra je bilo više od 700 ljudi. Headliner tog događaja bio je upravo beogradski DJ Rahmanee, a sad se vraća u Rijeku da ponovno razori dancefloor!

Rahmanee se počeo baviti dnb djingom 1999. godine u malom ali kultnom beogradskom klubu Dolar, gdje je radeći slijedeće 4 godine izučio DJ zanat i postao poznat široj beogradskoj publici. Od tada do danas je radio kao rezident DJ u svim većim klubovima u Beogradu i bio je podrška skoro svim većim drum&bass imenima koji su gostovali u Srbiji. Imao je i nekoliko zapaženih nastupa na EXIT festivalu u Novom Sadu.

Za intro i outro večeri zaduženi su DJi Balkan Kolektiva, riječkog bass kolektiva koji već nekoliko godina radi na uzdizanju riječke bass music scene. Od njih očekujemo da vještim djingom pruže odličnu zabavu i pokažu da i domaće snage nešto znaju, a vjerujemo da znaju puno toga!

AKCIJA! Pozovi sve i taggaj prijatelje sa kojima želiš doći! OSVOJI 4 UPADA I 4 KONZUMACIJE! Više na facebook eventu!


Line-Up

The PETEBOX (UK) Live
http://www.thepetebox.com/
http://www.youtube.com/user/Pytrantula
Free download of the pixies track 320 mp3
http://www.thepetebox.com/pixiesdownload.htm
http://www.hivemanagement.net/

DJ RAHMANEE (SRB)
http://www.myspace.com/djrahmanee
http://soundcloud.com/rahmanee
http://www.youtube.com/user/Rahmanee

DAS KOLLEKTIV (ZG)
http://soundcloud.com/das-kollektiv

BALKAN KOLEKTIV DJ's
http://www.youtube.com/user/BalkanKolektiv
http://www.facebook.com/balkan.kolektiv
www.balkan-kolektiv.info/


http://www.zabava.hr/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt