najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

[:foreign affairs:] w. The Petebox (UK), Rahmanee, Stereo Dvorana! (p)
press / Stereo Dvorana Rijeka,Tuesday 15 November 2011

dan: petak
datum: 18.11.2011.
otvaranje vrata: 22.00 h
početak koncerta: 22.00 h
cijena ulaznice: 20/30/40 kn pretprodaja Dallas

[:foreign affairs:] nova je vizija Stereo Dvorane i novi serijal koji će u naš grad dovoditi najsvježije i najbolje od modernih izvođača bass glazbe. Stiglo je vrijeme da mi kušamo vruća i paprena jela koja se kuhaju po mračnim klubovima Londona i Manchestera, odmah nakon što su poslužena u njihovim matičnim mjestima. Možete očekivati samo najbolje od ovog serijala, a za početak pripremili smo pravi spektakl!

Ne samo da je The Petebox jedan od najboljih human beatboxera na svijetu već je protekle dvije godine radio na potpuno novom pristupu svojim vokalnim vještinama za stvaranje glazbe. Njegovi nastupi više su slični nastupima bendova, jer gradi svaki sloj svojih pjesama pomoću loop pedale, uživo ispred zadivljene publike koja može iskusiti glazbenu produkciju u stvarnom vremenu. Visoko frekventni spektrum zvuka, od dubokog bassa do visokih truba uz multi-vokalne harmonije - sve pomoću njegovih usta! Taj pionirski pothvat osigurao mu je Channel 4 Talent Award, svrstavajući ga uz neke od najperspektivnijih kreativaca i inovativnih pojedinaca iz Engleske, uz već ranije osvojenu titulu BBC Radio 1 beatboxing prvaka.



Nastupao je posvuda, a bitno je spomenuti nastupe na festivalima Glastonbury, Isle of White Festival, Bestival, Creamfields, V Festival... Njegove veličanstvene sposobnosti za stvaranje zvukova koje obuhvaćaju mnogo stilova glazbe, od hip-hopa do drum&bassa, jazza, housea, garagea i rocka, čine ga veoma eksplozivnim live izvođačem. Bio je na turneji sa Jay Seanom, Foreign Beggarsima i Diversityem, što je dovelo do značajnih nastupa na MTV-u i E4 Music - također je podržavao najveće zvijezde poput Grandmaster Flasha, Will Smitha, Penduluma, Mystery Jetsa, Grooveridera, Tim Westwooda pa čak i Human League. Vrh karijere mu je nastup ispred 10,000 ljudi na Londonskom Trafalgar Squareu, na Svjetskom prvenstvu za slobodno trčanje, gdje je, naravno, masu bacio u potpuni trans!

Svi se sjećamo paklenog prvog [dramen'beis] partya u Stereo Dvorani daleke 2006. godine, kada se tresao pod, a unutra je bilo više od 700 ljudi. Headliner tog događaja bio je upravo beogradski DJ Rahmanee, a sad se vraća u Rijeku da ponovno razori dancefloor!

Rahmanee se počeo baviti dnb djingom 1999. godine u malom ali kultnom beogradskom klubu Dolar, gdje je radeći slijedeće 4 godine izučio DJ zanat i postao poznat široj beogradskoj publici. Od tada do danas je radio kao rezident DJ u svim većim klubovima u Beogradu i bio je podrška skoro svim većim drum&bass imenima koji su gostovali u Srbiji. Imao je i nekoliko zapaženih nastupa na EXIT festivalu u Novom Sadu.

Za intro i outro večeri zaduženi su DJi Balkan Kolektiva, riječkog bass kolektiva koji već nekoliko godina radi na uzdizanju riječke bass music scene. Od njih očekujemo da vještim djingom pruže odličnu zabavu i pokažu da i domaće snage nešto znaju, a vjerujemo da znaju puno toga!

AKCIJA! Pozovi sve i taggaj prijatelje sa kojima želiš doći! OSVOJI 4 UPADA I 4 KONZUMACIJE! Više na facebook eventu!


Line-Up

The PETEBOX (UK) Live
http://www.thepetebox.com/
http://www.youtube.com/user/Pytrantula
Free download of the pixies track 320 mp3
http://www.thepetebox.com/pixiesdownload.htm
http://www.hivemanagement.net/

DJ RAHMANEE (SRB)
http://www.myspace.com/djrahmanee
http://soundcloud.com/rahmanee
http://www.youtube.com/user/Rahmanee

DAS KOLLEKTIV (ZG)
http://soundcloud.com/das-kollektiv

BALKAN KOLEKTIV DJ's
http://www.youtube.com/user/BalkanKolektiv
http://www.facebook.com/balkan.kolektiv
www.balkan-kolektiv.info/


http://www.zabava.hr/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt