najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

THE HUMAN LEAGUE U TVORNICI by Vendi Jukić Buča
Vendi Jukić Buča,Tuesday 15 November 2011

Tvornica kulture, 12.11.2011.
21h
220/250kn
Trajanje: 1' 5''

Prvi puta u Hrvatskoj, The Human League nastupili su u zagrebačkoj Tvornici kulture 12. studenog 2011. godne. Iako su gostujući bendovi u zadnje vrijeme poprilično točni po pitanju započinjanja nastupa, nismo uspjeli stići prije 22:07. Već na ulazi čuli smo prepoznatljivi duboki glas Phila Oakey-a.

Tvornica je bila puna. U nastojanju da se probijemo do pozornice, gotovo nas je obeshrabila gužva na samom ulazu u dvoranu, ali nismo odustali. Prateći par s identičnim nastojanjima ispred nas, uspjeli smo se primaći pozornici na doslovce pola metra. S ove pozicije mogli smo dobro vidjeti izvođače, ali i najviše tribine s VIP-ovcima koji se nisu trebali 'gužvati'. No, nije pravi koncert bez pravog gužvanja, a začudo, na našem mjestu uz pozornicu, bilo je i mjesta za ples.

Iako smo propustili početak, nizali su se hitovi 'Night people', 'Love Action', 'Fascination, 'Lebanon', 'Human', 'Don't you want me'. A onda, pozdrav publici! U 22.45! Upitala sam djevojku iza sebe kada su počeli i odgovorila mi je oko 22 sata (dakle, kada smo mi došli). Činilo se nestvarno. Ljudi su pljeskali, ali The Human League nisu izlazili na pozornicu, Činjenica jest da su ljudi već u godinama (osnovani su 6 godina prije nego sam ja rođena) , ali ljudi koji su bili u Tvornici, također u ozbiljnim godinama, došli su vidjeti bend svoje mladosti, a koji je, svaka mu čast, ostao u svom punom sastavu do danas (ako zanemarimo rastanak 1981., kada su Martyn Ware i Ian Craig, osnivači prvotnog benda The Future, kasnije preimenovanog u The Human League, nepovratno razišli od Oakey-a i osnovali grupu Heaven 17).



The Human League je profesionalan bend koji je svoju popularnost gradio na hitovima, a ne skandalima. U skladu s time, profesionalno su odradili koncert, bez pretjeranog vlastitog angažmana niti komunikacije s publikom. Nije bilo improvizacija, nije bilo ponavljanja refrena (sve su pjesme izvedene kao na studijskim snimkama i spotovima), nije bilo stanke... mogli su komotno nastupati s playbackom i zvučalo bi isto. Phil je skakutao od jedne do druge strane pozornice, pokazivao u publiku gledajući u prazno, poput Joanne Catherall i Susan Ann Sulley koje su se jednolično ritmično gibale. Ipak, Susan se na kraju svake pjesme dodatno nasmiješila. S druge strane, Joanne je odavala dojam da je na pozornici jer tu mora biti.

Kao novopečena studentica modnog dizajna (a što bi i laiku bilo očito), moram se osvrnuti na styling benda. Prvo, Joanna. Krupna je, opuštenih mišića na rukama, a imala je korzet s tankim naramenicama i haltere! Susanin styling, osim cipela i punđe u prvom dijelu koncerta, nije bio osebujan (doduše kostim s maskom u koji se presvukla prije bisa bio je interesantan). Phil je bio moderno i jednostavno obučen, u klasičnoj kombinaciji uske bijele košulje i crnih hlača s padajućim tregerima. Toliko o appearence-u.

Nakon pljeska i vriske, ipak su se vratili odraditi bis, te su kao posljednju pjesmu odsvirali Together in electric dreams koju je publika euforično pjevala zajedno s bendom. Ovo je zaista bio najbolji trenutak večeri, koja je završila u 23.05.

Podizanje kaputa nakon koncerta čekali smo dulje nego je koncert trajao.


Vendi Jukic Buca
Ljubljana, 15.11.2011.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt