najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

THE HUMAN LEAGUE U TVORNICI by Vendi Jukić Buča
Vendi Jukić Buča,Tuesday 15 November 2011

Tvornica kulture, 12.11.2011.
21h
220/250kn
Trajanje: 1' 5''

Prvi puta u Hrvatskoj, The Human League nastupili su u zagrebačkoj Tvornici kulture 12. studenog 2011. godne. Iako su gostujući bendovi u zadnje vrijeme poprilično točni po pitanju započinjanja nastupa, nismo uspjeli stići prije 22:07. Već na ulazi čuli smo prepoznatljivi duboki glas Phila Oakey-a.

Tvornica je bila puna. U nastojanju da se probijemo do pozornice, gotovo nas je obeshrabila gužva na samom ulazu u dvoranu, ali nismo odustali. Prateći par s identičnim nastojanjima ispred nas, uspjeli smo se primaći pozornici na doslovce pola metra. S ove pozicije mogli smo dobro vidjeti izvođače, ali i najviše tribine s VIP-ovcima koji se nisu trebali 'gužvati'. No, nije pravi koncert bez pravog gužvanja, a začudo, na našem mjestu uz pozornicu, bilo je i mjesta za ples.

Iako smo propustili početak, nizali su se hitovi 'Night people', 'Love Action', 'Fascination, 'Lebanon', 'Human', 'Don't you want me'. A onda, pozdrav publici! U 22.45! Upitala sam djevojku iza sebe kada su počeli i odgovorila mi je oko 22 sata (dakle, kada smo mi došli). Činilo se nestvarno. Ljudi su pljeskali, ali The Human League nisu izlazili na pozornicu, Činjenica jest da su ljudi već u godinama (osnovani su 6 godina prije nego sam ja rođena) , ali ljudi koji su bili u Tvornici, također u ozbiljnim godinama, došli su vidjeti bend svoje mladosti, a koji je, svaka mu čast, ostao u svom punom sastavu do danas (ako zanemarimo rastanak 1981., kada su Martyn Ware i Ian Craig, osnivači prvotnog benda The Future, kasnije preimenovanog u The Human League, nepovratno razišli od Oakey-a i osnovali grupu Heaven 17).



The Human League je profesionalan bend koji je svoju popularnost gradio na hitovima, a ne skandalima. U skladu s time, profesionalno su odradili koncert, bez pretjeranog vlastitog angažmana niti komunikacije s publikom. Nije bilo improvizacija, nije bilo ponavljanja refrena (sve su pjesme izvedene kao na studijskim snimkama i spotovima), nije bilo stanke... mogli su komotno nastupati s playbackom i zvučalo bi isto. Phil je skakutao od jedne do druge strane pozornice, pokazivao u publiku gledajući u prazno, poput Joanne Catherall i Susan Ann Sulley koje su se jednolično ritmično gibale. Ipak, Susan se na kraju svake pjesme dodatno nasmiješila. S druge strane, Joanne je odavala dojam da je na pozornici jer tu mora biti.

Kao novopečena studentica modnog dizajna (a što bi i laiku bilo očito), moram se osvrnuti na styling benda. Prvo, Joanna. Krupna je, opuštenih mišića na rukama, a imala je korzet s tankim naramenicama i haltere! Susanin styling, osim cipela i punđe u prvom dijelu koncerta, nije bio osebujan (doduše kostim s maskom u koji se presvukla prije bisa bio je interesantan). Phil je bio moderno i jednostavno obučen, u klasičnoj kombinaciji uske bijele košulje i crnih hlača s padajućim tregerima. Toliko o appearence-u.

Nakon pljeska i vriske, ipak su se vratili odraditi bis, te su kao posljednju pjesmu odsvirali Together in electric dreams koju je publika euforično pjevala zajedno s bendom. Ovo je zaista bio najbolji trenutak večeri, koja je završila u 23.05.

Podizanje kaputa nakon koncerta čekali smo dulje nego je koncert trajao.


Vendi Jukic Buca
Ljubljana, 15.11.2011.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt