najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Promocija romana SJENE PROŠLOSTI autora dr. Darka Ropca o Vukovaru (Vukovar - 17.11.2011.) (p)
press / Naklada Ljevak,Tuesday 15 November 2011

Naklada Ljevak

U četvrtak, 17. studenog 2011. godine, u Vukovaru će se održati promocija romana 'Sjene prošlost' Darka Ropca, u Velikoj županijskoj vijećnici (Palača Srijem, Županijska 9), s početkom u 17:30 sati.


DARKO ROPAC
SJENE PROŠLOSTI

• Područje: beletristika
• ISBN : 978-953-303-436-2
• Biblioteka: Posebna izdanja
• Izdavač: Naklada LJEVAK
• Godina: studeni 2011.
• Broj stranica: 332
• Format: 14 x 21 cm
• Uvez: tvrdi = 159 kn



Autor donosi potresnu priču koja započinje 1941. godine na samom početku Drugog svjetskog rata, a završava padom Vukovara. Prateći živote triju generacija u dvije obitelji, autor nas suočava s tragičnim događajima na prostoru naše domovine, posebice na području Slavonije i Baranje. Grijesi u obitelji dovest će do tragičnih događaja i nakon pedeset godina. Zanimljivo, dokumentirano štivo o grijesima prošlosti, ratnom razaranju i užasu rata.

Darko Ropac rođen je u Varaždinu 1947., a u Zagrebu završava studij medicine, specijalizira epidemiologiju, magistrira i doktorira te stječe zvanje primarijusa, znanstvenog savjetnika i redovitog sveučilišnog profesora. Svoju prvu knjigu Razotkrivanje mikroba dvaju svjetova – životna priča jednog epidemiologa objavio je 2007. godine. Godine 2010. objavio je knjigu pod naslovom Sjećanja na Bjelovar – priče iz djetinjstva.


Ulomak iz knjige

Starim crvenim stojadinom četvorica mladića krenuli su u neizvjesnost toga petka, potkraj rujna. Bez poteškoća su se vozili preko Bjelovara, prema Virovitici, potom kroz Podravsku Slatinu do Donjeg Miholjca. Od tamo, nakon kraćeg odmora nastavili su preko Valpova za Osijek. Putem su pojeli sendviče koje su ponijeli od kuće. Bilo je to zadnje što ih je povezivalo sa Zagrebom, osim uspomena. U Josipovcu, pred ulazom u Osijek, u ranim popodnevnim satima naišli su na kontrolnu točku ZNG-a. Zaustavili su ih momci u maskirnim odorama s automatima preko ramena, a prstom na obaraču.
»Kamo ste se uputili momci«, zapitao je jedan od njih prišavši automobilu.
»Idemo u Vukovar. Mi smo dragovoljci«, odgovori vozač stojadina, pružajući osobne dokumente.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt