najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Promocija romana SJENE PROŠLOSTI autora dr. Darka Ropca o Vukovaru (Vukovar - 17.11.2011.) (p)
press / Naklada Ljevak,Tuesday 15 November 2011

Naklada Ljevak

U četvrtak, 17. studenog 2011. godine, u Vukovaru će se održati promocija romana 'Sjene prošlost' Darka Ropca, u Velikoj županijskoj vijećnici (Palača Srijem, Županijska 9), s početkom u 17:30 sati.


DARKO ROPAC
SJENE PROŠLOSTI

• Područje: beletristika
• ISBN : 978-953-303-436-2
• Biblioteka: Posebna izdanja
• Izdavač: Naklada LJEVAK
• Godina: studeni 2011.
• Broj stranica: 332
• Format: 14 x 21 cm
• Uvez: tvrdi = 159 kn



Autor donosi potresnu priču koja započinje 1941. godine na samom početku Drugog svjetskog rata, a završava padom Vukovara. Prateći živote triju generacija u dvije obitelji, autor nas suočava s tragičnim događajima na prostoru naše domovine, posebice na području Slavonije i Baranje. Grijesi u obitelji dovest će do tragičnih događaja i nakon pedeset godina. Zanimljivo, dokumentirano štivo o grijesima prošlosti, ratnom razaranju i užasu rata.

Darko Ropac rođen je u Varaždinu 1947., a u Zagrebu završava studij medicine, specijalizira epidemiologiju, magistrira i doktorira te stječe zvanje primarijusa, znanstvenog savjetnika i redovitog sveučilišnog profesora. Svoju prvu knjigu Razotkrivanje mikroba dvaju svjetova – životna priča jednog epidemiologa objavio je 2007. godine. Godine 2010. objavio je knjigu pod naslovom Sjećanja na Bjelovar – priče iz djetinjstva.


Ulomak iz knjige

Starim crvenim stojadinom četvorica mladića krenuli su u neizvjesnost toga petka, potkraj rujna. Bez poteškoća su se vozili preko Bjelovara, prema Virovitici, potom kroz Podravsku Slatinu do Donjeg Miholjca. Od tamo, nakon kraćeg odmora nastavili su preko Valpova za Osijek. Putem su pojeli sendviče koje su ponijeli od kuće. Bilo je to zadnje što ih je povezivalo sa Zagrebom, osim uspomena. U Josipovcu, pred ulazom u Osijek, u ranim popodnevnim satima naišli su na kontrolnu točku ZNG-a. Zaustavili su ih momci u maskirnim odorama s automatima preko ramena, a prstom na obaraču.
»Kamo ste se uputili momci«, zapitao je jedan od njih prišavši automobilu.
»Idemo u Vukovar. Mi smo dragovoljci«, odgovori vozač stojadina, pružajući osobne dokumente.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt