najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Revija istočnoafričkog filma u Art-kinu (p)
press / Art-Kino Croatia,Thursday 10 November 2011



12. studenog u 18 sati imamo priliku pogledati dva kratka filma najmlađeg kenijskog redatelja Jeffa Mohammeda te kratki studentski film Mutahija Njera o slijepoj radijskoj voditeljici.

Kratki uvid u istočnoafričku (pretežno kenijsku) filmsku produkciju ponudit će selektorica Lucy Chodota te organizator programa Marin Lukanović.

Revija istočnoafričkog filma, s naglaskom na Keniju, nudi šest recentnih naslova. U ovoj Reviji gledamo tri kratka te tri dugometražna filma, među kojima i igrani film Vrhunsko zajedništvo te bogato nagrađeni dokumentarni film Mo i ja. Posljednja projekcija Revije, U mojim genima, prikazuje život albina u 'crnoj' zajednici.

Ulaz je slobodan za sve projekcije Revije.

Više o Reviji te raspored možete pogledati i na http://www.art-kino.org/




Raspored projekcija:
Revija istočnoafričkog filma: Kenija 12. i 13.11.


12.11.2011.

nakon filma razgovor o istočnoafričkoj kinematografiji s organizatorom programa Marinom Lukanovićem te selektoricom programa Lucy Chodota

18h
Jedan gol, jedna nada
(One Goal, One Hope, režija i scenarij: Jeff Mohammed, Kenija, 2010., 14')
James Ochieng, stanovnik doline Mathare u Nairobiju, izgubio je nogu zbog dječje paralize, no i dalje slijedi svoj san - želi postati nogometaš.

Poa Rowe
(režija i scenarij: Jeff Mohammed, uloge: Lavender Vusilia, Joseph Miheso, Boniface Mwangi; Kenija, 2011., 7')
Kratki film o ekološkoj (ne) osviještenosti stanovnika sluma Mathare u Nairobiju.

Cvijet/kava
(Kahua, režija: Mutahi Njeru, scenarij: John Wambugu, uloge: May Wairimu, Melvin Baraza, John Wambugu; Kenija, 2009., 15')
Kratki studentski film o slijepoj radijskoj voditeljici.

20h Mo i ja
(dokumentarni, Mo & Me, režija i scenarij: Roger Mills, Murad Rayani, uloge: Harry Belafonte, Leul Abate, Salim Amin; Kenija, 2006., 96')


13.11.2011.

Salim Amin kroz ovaj film istražuje svoj odnos s ocem kojeg nikada nije bilo kod kuće: Mohamed Amin najveći je fotoreporter svog doba, koji je bilježio prijelaz Afrike u postkolonijalno doba, ali i zabilježio neke od najvažnijih trenutaka 20. stoljeća putujući po svim kontitentima svijeta.

18h Vrhunsko zajedništvo
(Togetherness Supreme, režija i scenarij: Nathan Collett, uloge: Wilson Maina, Geoffrey Jefferson Ong'ong'o; Kenija, 2006., 94')
Kamau, mladi umjetnik, suprotstavlja se svom ocu, svom plemenu i uvriježenom sustavu etničke mržnje u Kiberi, megaslumu u Nairobiju, i prelazi na drugu stranu, pridružujući se svom prijatelju Otienu. Zajedno, pokušavaju osigurati bolje uvjete života za najsiromašnije. No, problematični predsjednički izbori pomućuju im planove..

20h U mojim genima
(dokumentarni, In my Genes, režija i scenarij: Lupito Nyong'o; Kenija, 2009., 77')
Agnes je albino, bijela je u crnoj zajednici. Kako je živjeti u društvu koje diskriminira ljude bez pigmenta do te mjere da su donedavno albino djeca ubijana po rođenju?
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt