najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Vox Feminae festival 2011 od 03. do 08. studenog 2011.
press / Vox Feminae,Thursday 03 November 2011

Vox Feminae festival

Festivalski program je online...


Pogledajte koje vas sve filmske zanimljivosti spremamo u četvrtak, petak, subotu i nedjelju od 3.-6. studenog.

U ponedjeljak nam se od 17-20 sati pridružite na After Work buvljaku/sajmu, a u utorak na završnoj večeri testirajte svoje znanje na Vox Feminae pub kvizu i zabavite se uz stand up komediju u Studiju Smijeha, gdje ćemo završiti naš 5. festival u slavljeničkom tonu!

Također ne zaboravite na sudjelovanje u festivalskom programu! Prijavite se za na stand-up comedy radionicu ili putujuću feminističku radionicu! Sudjelujte do 5. studenog u art natječaju na temu ženski filmski likovi i osvojite vikend u House of Gold u Motovunu za dvoje.

ULAZNICE INFO
Otvaranje festivala u četvrtak, 3. 11. u 19 h kinu Grič je besplatno, uz pozivnicu ili rezervaciju. Ulaznice za završnu večer u Studiju Smijeha mogu se kupiti po cijeni od 25 kn. Rezervirajte svoj stol na vrijeme.

Ulaznice za ostale dane mogu se kupiti prije projekcija po cijeni od 15 kn u kinu Grič i 20 kn u Dokukinu Croatia. Za Dokukino možete napraviti i online rezervaciju.

Vidimo se!




O Vox Feminae Festivalu

Vox Feminae festival udruge K-zona održava se svake jeseni od 2007. godine u Zagrebu s ciljem promicanja angažiranih i kreativnih rodnih praksi na području kulture, medija, komunikacijskih tehnologija, te društvenog angažmana i poduzetništva žena.

Vox Feminae je najdugovječniji festival u Hrvatskoj koji promiče žensko stvaralaštvo i problematizira pitanja roda kroz međunarodni natjecateljski filmski program, radionice i nastupe glazbenica i raznolikih kolektiva, te potiče dijalog između umjetničke, aktivističke i teorijske sfere.

Cilj ove manifestacije je pojačati vidljivost ženskog stvaralaštva i djelovanja u društvu izmještajući ga iz postojećih šablona i načina prezentiranja kako bi se stvorio kontekst javnog prostora koji je siguran za promišljanje pitanja roda i izmaknut iz sustava binarnih opozicija.

U sklopu dosadašnjih festivala bilo je prikazano 99 filmova, nastupalo je 56 glazbenica, izlagale su 43 vizualne umjetnice, održano je 9 radionica i 15 diskusija, a neke od tema bile su žene i kulturni marketing, žene i ekonomija, žene i filmska produkcija, žene i online mediji.

Prva četiri izdanja su okupila više od 240 sudionika/ca. Nastupilo je 78 glazbenih izvođačica, a procjenjuje se da je festival pratilo sveukupno 7000 posjetitelja/ica.

Od 2010. godine filmski dio festivala se održava u međunarodnoj natjecateljskoj formi u sklopu koje je prikazano 48 filmova iz 19 zemalja, dok je prijašnjih godina u sklopu smotri i retrospektiva prikazan 51 film.

Jubilarno 5. izdanje festivala održavat će se od 3. do 8. studenog 2011. u kinu Grič, Dokukinu Croatia i Studiju Smijeha te će u najvećoj mjeri biti posvećeno filmu. U sklopu programa će biti prikazano 30-ak igranih, dokumentarnih i animiranih dugometražnih i kratkometražnih filmova koji različitim pristupima dekonstruiraju pitanja roda. Ove se godine posebno ističu nagrađivani dokumentarni dugometražni filmovi koji se bave eksplicitnim seksualnim i rodnim pitanjima poput aseksualnosti, interseksualnosti, rodnog terorizma i orgazma.

Tema teorijskog dijela ovogodišnjeg Vox Feminae festivala su ženski likovi u domaćim filmovima, a biti će obrađena kroz video prezentacije, diskusiju i analitičke tekstove filmskih teoretičara Mime Simić i Lukše Benića, te radionice za srednjoškolce/ke i studente/ice koje će u sklopu festivala održati voditeljice sarajevskog festivala ženskog stvaralaštva PitchWise.

Završna večer festivala održat će se u comedy clubu 'Studio Smijeha' gdje će se uz stand-up nastupe najpoznatijih hrvatskih komičarki odigrati i nagradni pub-kviz kojim se želi potaknuti sve uspješne i neuspješne ljubitelje/ice kvizova da se okušaju na našem terenu i pokažu koliko zaista znaju o ženama i 'ženskoj povijesti'.

Sve novosti, tekstove i priče vezane uz festival pratite putem VoxFeminae.net portala. Nastavite nas nastavite kliktati i čitati jer ovo je samo dio onog što Vam pripremamo.


http://www.voxfeminae.net/index.php
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt