najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Razotkrivanje s Ritom Monaldi i Francescom Sortijem (p)
press / Fraktura,Tuesday 01 November 2011

Fraktura

Čast nam je pozvati vas na svečanu tribinu Razotkrivanje

Razgovor sa slavnim spisateljskim parom Monaldi & Sorti
autorima bestselera 'Imprimatur', 'Secretum' i 'Veritas' te serijala o zavodniku Salaju u ponedjeljak 7. studenog 2011. u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Maršala Tita 10, Zagreb

Autori će predstaviti i novo izdanje 'Tajne konklava'. Razgovor vodi Seid Serdarević, uz simultani prijevod s talijanskog. Ulomke iz romanâ čita Siniša Ružić.

Osigurajte svoje mjesto prijavom na Facebook!


Promocija knjige 'Tajne konklava'
Monaldi i Sorti gostuju na Interliberu!

Promocija knjige 'Tajne konklava' Rite Monaldi i Francesca Sortija u utorak 8. studenog 2011. u 17 sati na Interliberu, 6. paviljon, velika pozornica Zagrebački Velesajam

Rita Monaldi i Francesco Sorti otkrili su pisma i spise opata Melanija u nekim pismohranama, privatnim i javnim, u kojima su ležali, od sviju zaboravljeni, s povjesničarima dosad nepoznatim tajnama. Među rukopisima koji su se čudom vratili na svjetlo dana nalaze se i 'Tajne konklava', koje se sad prvi put objavljuju u sadržajno sintetiziranom i stilski osuvremenjenom izdanju. Ovaj rukopis opata Atta Melanija ujedno igra i ključnu ulogu u romanu Secretum bračnoga para Monaldi i Sorti.


Rita Monaldi, Francesco Sorti
Tajne konklavai spletke kardinala
Roman
prevela s talijanskog Mirna Čubranić
Cijena: 89,00 kn
Cijena s popustom: 80,10 kn
Broj stranica: 104
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2011
Visina: 180 mm
ISBN: 978-953-266-338-9
Naslov izvornika: I Segreti dei Conclavi
Pročitaj poglavlje!




Rita Monaldi i Francesco Sorti, slavni spisateljski par, otkrili su pisma i spise opata Melanija u nekim pismohranama, privatnim i javnim, u kojima su ležali, od sviju zaboravljeni, s povjesničarima dosad nepoznatim tajnama.
Među rukopisima koji su se čudom vratili na svjetlo dana nalaze se i 'Tajne konklava', koje se sad prvi put objavljuju u sadržajno sintetiziranom i stilski osuvremenjenom izdanju. Ovaj rukopis opata Atta Melanija ujedno igra i ključnu ulogu u romanu Secretum bračnoga para Monaldi i Sorti.
Napisane 1700. prigodom smrti pape Inocenta XII. i posvećene Luju XIV., 'Tajne konklava' suma su mudrosti o papama, konklavama i kardinalima, malo remek-djelo cinizma i ironije, u kojem se Attovo neumoljivo povijesno sjećanje i njegova nepristrana obrana državnih interesa združuju s oštrim opaskama o ljudskoj prirodi i moralnom popudbinom bez ikakvih iluzija. Lišen stilskih briga, gotovo u obliku aforizama, autor uvijek prelazi na ono bitno: njegovo djelo namijenjeno je da bude čuvano u tajnim odajama Kralja Sunca.


Rita Monald
iRita Monaldi i Francesco Sorti spisateljski su i bračni par, autori niza povijesnih romana, napisanih nakon desetogodišnjeg istraživanja, čiji su prvi nastavci 'Imprimatur', 'Secretum 'i 'Veritas' postigli svjetski uspjeh. Rita Monaldi je klasična filologinja specijalizirana za liturgijski jezik katoličke crkve. Bila je izvanredni profesor na sveučilištima u Rimu i Beču, te radila u talijanskom parlamentu. Od 1993. radi kao novinarka za različite novine i časopise u Italiji i Austriji. Teoretičar glazbe Francesco Sorti stručnjak je za baroknu glazbu, autor znanstvenih studija o operi u Rimu u 17. stoljeću. Bio je suradnik kulturnih programa talijanske državne televizije RAI i Radio Vatikana. Kao klasični gitarist nastupao je na radiju i televiziji. Rita Monaldi i Francesco Sorti žive u Rimu i Beču.


Francesco SortiRita Monaldi i Francesco Sorti spisateljski su i bračni par, autori niza povijesnih romana, napisanih nakon desetogodišnjeg istraživanja, čiji su prvi nastavci 'Imprimatur', 'Secretum' i 'Veritas' postigli svjetski uspjeh. Rita Monaldi je klasična filologinja specijalizirana za liturgijski jezik katoličke crkve. Bila je izvanredni profesor na sveučilištima u Rimu i Beču, te radila u talijanskom parlamentu. Od 1993. radi kao novinarka za različite novine i časopise u Italiji i Austriji. Teoretičar glazbe Francesco Sorti stručnjak je za baroknu glazbu, autor znanstvenih studija o operi u Rimu u 17. stoljeću. Bio je suradnik kulturnih programa talijanske državne televizije RAI i Radio Vatikana. Kao klasični gitarist nastupao je na radiju i televiziji. Rita Monaldi i Francesco Sorti žive u Rimu i Beču.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt