najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Razotkrivanje s Ritom Monaldi i Francescom Sortijem (p)
press / Fraktura,Tuesday 01 November 2011

Fraktura

Čast nam je pozvati vas na svečanu tribinu Razotkrivanje

Razgovor sa slavnim spisateljskim parom Monaldi & Sorti
autorima bestselera 'Imprimatur', 'Secretum' i 'Veritas' te serijala o zavodniku Salaju u ponedjeljak 7. studenog 2011. u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Maršala Tita 10, Zagreb

Autori će predstaviti i novo izdanje 'Tajne konklava'. Razgovor vodi Seid Serdarević, uz simultani prijevod s talijanskog. Ulomke iz romanâ čita Siniša Ružić.

Osigurajte svoje mjesto prijavom na Facebook!


Promocija knjige 'Tajne konklava'
Monaldi i Sorti gostuju na Interliberu!

Promocija knjige 'Tajne konklava' Rite Monaldi i Francesca Sortija u utorak 8. studenog 2011. u 17 sati na Interliberu, 6. paviljon, velika pozornica Zagrebački Velesajam

Rita Monaldi i Francesco Sorti otkrili su pisma i spise opata Melanija u nekim pismohranama, privatnim i javnim, u kojima su ležali, od sviju zaboravljeni, s povjesničarima dosad nepoznatim tajnama. Među rukopisima koji su se čudom vratili na svjetlo dana nalaze se i 'Tajne konklava', koje se sad prvi put objavljuju u sadržajno sintetiziranom i stilski osuvremenjenom izdanju. Ovaj rukopis opata Atta Melanija ujedno igra i ključnu ulogu u romanu Secretum bračnoga para Monaldi i Sorti.


Rita Monaldi, Francesco Sorti
Tajne konklavai spletke kardinala
Roman
prevela s talijanskog Mirna Čubranić
Cijena: 89,00 kn
Cijena s popustom: 80,10 kn
Broj stranica: 104
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2011
Visina: 180 mm
ISBN: 978-953-266-338-9
Naslov izvornika: I Segreti dei Conclavi
Pročitaj poglavlje!




Rita Monaldi i Francesco Sorti, slavni spisateljski par, otkrili su pisma i spise opata Melanija u nekim pismohranama, privatnim i javnim, u kojima su ležali, od sviju zaboravljeni, s povjesničarima dosad nepoznatim tajnama.
Među rukopisima koji su se čudom vratili na svjetlo dana nalaze se i 'Tajne konklava', koje se sad prvi put objavljuju u sadržajno sintetiziranom i stilski osuvremenjenom izdanju. Ovaj rukopis opata Atta Melanija ujedno igra i ključnu ulogu u romanu Secretum bračnoga para Monaldi i Sorti.
Napisane 1700. prigodom smrti pape Inocenta XII. i posvećene Luju XIV., 'Tajne konklava' suma su mudrosti o papama, konklavama i kardinalima, malo remek-djelo cinizma i ironije, u kojem se Attovo neumoljivo povijesno sjećanje i njegova nepristrana obrana državnih interesa združuju s oštrim opaskama o ljudskoj prirodi i moralnom popudbinom bez ikakvih iluzija. Lišen stilskih briga, gotovo u obliku aforizama, autor uvijek prelazi na ono bitno: njegovo djelo namijenjeno je da bude čuvano u tajnim odajama Kralja Sunca.


Rita Monald
iRita Monaldi i Francesco Sorti spisateljski su i bračni par, autori niza povijesnih romana, napisanih nakon desetogodišnjeg istraživanja, čiji su prvi nastavci 'Imprimatur', 'Secretum 'i 'Veritas' postigli svjetski uspjeh. Rita Monaldi je klasična filologinja specijalizirana za liturgijski jezik katoličke crkve. Bila je izvanredni profesor na sveučilištima u Rimu i Beču, te radila u talijanskom parlamentu. Od 1993. radi kao novinarka za različite novine i časopise u Italiji i Austriji. Teoretičar glazbe Francesco Sorti stručnjak je za baroknu glazbu, autor znanstvenih studija o operi u Rimu u 17. stoljeću. Bio je suradnik kulturnih programa talijanske državne televizije RAI i Radio Vatikana. Kao klasični gitarist nastupao je na radiju i televiziji. Rita Monaldi i Francesco Sorti žive u Rimu i Beču.


Francesco SortiRita Monaldi i Francesco Sorti spisateljski su i bračni par, autori niza povijesnih romana, napisanih nakon desetogodišnjeg istraživanja, čiji su prvi nastavci 'Imprimatur', 'Secretum' i 'Veritas' postigli svjetski uspjeh. Rita Monaldi je klasična filologinja specijalizirana za liturgijski jezik katoličke crkve. Bila je izvanredni profesor na sveučilištima u Rimu i Beču, te radila u talijanskom parlamentu. Od 1993. radi kao novinarka za različite novine i časopise u Italiji i Austriji. Teoretičar glazbe Francesco Sorti stručnjak je za baroknu glazbu, autor znanstvenih studija o operi u Rimu u 17. stoljeću. Bio je suradnik kulturnih programa talijanske državne televizije RAI i Radio Vatikana. Kao klasični gitarist nastupao je na radiju i televiziji. Rita Monaldi i Francesco Sorti žive u Rimu i Beču.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt