najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

'Filmski ponedjeljak' u Zagrebačkom plesnom centru (p)
press / ZPC,Tuesday 01 November 2011



Zadovoljstvo nam je najaviti nastavak programa ''Filmski ponedjeljak'' u Zagrebačkom plesnom centru. Radi se o projekcijama dokumentarnih filmova o plesu, a program se održava u medijateci Zagrebačkog plesnog centra ponedjeljkom u 19 h. Pozivamo Vas na projekcije u ponedjeljak 07., 14. i 28.11.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.


FILMSKI PONEDJELJAK U ZPC-u
U studenom 2011. ponovno nastavljamo s programom prikazivanja plesnih filmova- ''Filmski ponedjeljak''. Sve projekcije odvijaju se u navedenim terminima ponedjeljkom u 19:00 h u medijateci Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10). Ulaz na sve projekcije je slobodan. Pozivamo sve filmofile i ljubitelje plesa da nam se pridruže!


Angelin Preljoçaj MC14/22 ''ceci est mon corps'' i ''Le Songe de Médée'' (7.11. & 14.11.)
Snimka dva naslova u koreografiji Angelin Preljoçaja, jednog od vodećih svjetskih autora, predstavlja baletni ansambl Pariške Opere.




7.11.2011. / Zagrebački plesni centar / 19:00 h
MC14/22 ''ceci est mon corps'' predstavlja susret duhovnog i tjelesnog, a inspiraciju nalazi u Posljednjoj večeri prema biblijskom prikazu Svetog Marka : ''Uzmi, jedi: ovo je moje tijelo''. Djelo je rađeno za dvanaest muških plesača – Preljoçajevih „Apostola Pokreta“ – a prema zvukovnoj podlozi koju je stvorio Tedd Zahmal. Ovo izrazito senzualno i strastveno djelo predstavlja odu muškom tijelu, ogoljenom do puke arealnosti, a kojoj su suprotstavljeni glorifikacija snage i prokletstvo sile.


14.11.2011. / Zagrebački plesni centar / 19:00 h
Snoviti ''Le Songe de Médée'', na glazbeni predložak kompozitora Maura Lanze vrlo je slobodno utemeljen na grčkom mitu o Medeji – istražuje žensku dušu, a prikaz je to žene koja je istovremeno brižna majka i žrtva te koja za ljubav žrtvuje sve uključujući i vlastitu djecu.
Projekcije su na francuskom jeziku uz titlove na engleskom jeziku.




28.11.2011. / Zagrebački plesni centar / 19:00 h
DV8 - Dead Dreams of Monochrome men (redatelj: David Hinton)
Dead Dreams of Monochrome Men - je sada već legendarno djelo poznate britanske skupine DV8 koju vodi koreograf Lloyd Newson. Nakon televizijske premijere 1990. godine sve se promijenilo zauvijek u području suvremenog plesa, specifično u fizičkom teatru. "....bolan, originalan, preciznih observacija, pun suosjećajnosti, ali i strasti..." The Times (London) ...


http://www.plesnicentar.info/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt