najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Promocija knjige HOMEOPATIJOM DO ZDRAVLJA Darka Ropaca - Novinarski dom, 2.11.2011. (p)
press / Naklada Ljevak,Saturday 29 October 2011

Naklada Ljevak

NAKLADA LJEVAK

Predstavljanje knjige
DARKO ROPAC
HOMEOPATIJOM DO ZDRAVLJA
Ilustrirani priručnik za bolje snalaženje u
homeopatskom liječenju u kući

Knjigu će predstaviti:
INA STAŠEVIĆ, recenzentica
VERA ŠODAN, gospodarstvenica
JELENA MIHOLJEVIĆ, glumica
Nives Tomašević, urednica
Darko Ropac, autor

srijeda, 2. studenog 2011. godine u 18 sati
Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb
Velika dvorana I. kat

Ulaz slobodan!




Možete li zamisliti lijek koji će vam pomoći a da pritom neće izazvati nuspojave, da nakon njegove primjene neće biti kontraindikacija ni interakcije s drugim lijekovima?

Ili lijek koji je određen sukladno vašim tegobama, dakle individualiziranom terapijom? Pitate se možete li vratiti zdravlje primjenom samo jednog lijeka koji bi uspješno djelovao na čitav organizam? Složit ćete se da bismo takav lijek mogli nazvati idealnim. Iz klasične medicine znamo da takvog lijeka nema.

Ipak, već 200 godina homeopatska medicina pruža nam upravo takve mogućnosti. Kako biste više saznali o homeopatskom liječenju pojedinih bolesti ili stanja u kojima je narušena ravnoteža vašeg tijela i za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju, otvorite ilustrirani priručnik „Homeopatijom do zdravlja“, koji je napisao prof. dr. sc. Darko Ropac. Autor je redoviti sveučilišni profesor preventivne medicine na Medicinskom fakultetu i redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, s višegodišnjim praktičkim iskustvom u homeopatskom liječenju. Kao klasični medicinar, priredio je ovaj priručnik po svim kriterijima standardnog priručnika za liječenje u kući. Ovaj bi priručnik trebao postati neizostavni dio vaše kućne knjižnice jer će vam omogućiti bolje razumijevanje bolesti i načine homeopatskog liječenja.

Kontakti: Naklada Ljevak d.o.o., Palmotićeva 30, Zagreb; Marketing - tel: 01 4804 023; 01 4804 032; E-mail: marketing@naklada-ljevak.hr ; www.ljevak.hr


DARKO ROPAC
HOMEOPATIJOM DO ZDRAVLJA
Ilustrirani priručnik za bolje snalaženje u
homeopatskom liječenju u kući
ISBN: 978-953-303-416-4
Godina: studeni 2011.
Broj stranica: 243
Format: 19 x 23,5 cm
Cijena (meki): 239 kn

Možete li zamisliti lijek koji će vam pomoći a da pritom neće izazvati nuspojave, da nakon njegove primjene neće biti kontraindikacija ni interakcije s drugim lijekovima? Ili lijek koji je određen sukladno vašim tegobama, dakle individualiziranom terapijom? Pitate se možete li vratiti zdravlje primjenom samo jednog lijeka koji bi uspješno djelovao na čitav organizam (na fizičke, emocionalne i mentalne tegobe)? Složit ćete se da bismo takav lijek mogli nazvati idealnim. Iz klasične medicine znamo da takvog lijeka nema.

Ipak, već 200 godina homeopatska medicina pruža nam upravo takve mogućnosti. Kako biste više saznali o homeopatskom liječenju pojedinih bolesti ili stanja u kojima je narušena ravnoteža vašeg tijela i za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju, otvorite ilustrirani priručnik „Homeopatijom do zdravlja“, koji je napisao prof. dr. sc. Darko Ropac. Autor je redoviti sveučilišni profesor preventivne medicine na Medicinskom fakultetu i redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, s višegodišnjim praktičkim iskustvom u homeopatskom liječenju. Kao klasični medicinar, priredio je ovaj priručnik po svim kriterijima standardnog priručnika za liječenje u kući.

Nakon uvoda, u kojem ćete saznati znatno više o osnovama homeopatskog liječenja, slijede poglavlja po organskim sustavima i disfunkcijama. Detaljno su obrađene teme koje se odnose na bolesti i stanja srca i krvnih žila, spolnosti i plodnosti, alergija, dišnog, probavnog i mokraćnog sustava, sustava za kretanje, kože, kose i noktiju, očiju , usta, uha, grla i nosa, mozga i živčanog sustava, duševnog aspekta ličnosti, infekcija, dječjih bolesti i hormonalnih poremećaja. Na kraju knjige u dodatku obrađene su praktične teme koje se odnose na primjenu homeopatije na godišnjem odmoru, u sportu, pri trudnoći i porođaju, te kod bolesnika koji su podvrgnuti kemoterapiji ili radioterapiji. Dat je pregled kombiniranih homeopatskih lijekova koje ćete naći u našim ljekarnama a koji se mogu primijeniti kao prva pomoć kod samostalnog liječenja nekih zdravstvenih tegoba. Napokon, autor predlaže prikladnu kućnu homeopatsku ljekarnu koja omogućuje kvalitetno liječenje različitih bolesti.

Knjiga je napisana na 243 stranice i obrađuje 132 različite bolesti ili stanja kod kojih se može primijeniti homeopatsko liječenje. Kod svake bolesti autor objašnjava o čemu se radi, potom ukratko opisuje klasično liječenje te detaljno homeopatsko liječenje. Pri tome navodi homeopatske remedije koje se mogu koristiti kod liječenja, te uz svaku specifičnosti za primjenu upravo tog lijeka. Na taj način je spomenuto 165 homeopatskih remedija čiji abecedni popis uz indikacije se nalazi na kraju knjige.

Po svemu sudeći ovaj priručnik će biti koristan sastavni dio vaše kućne knjižnice koji će vam omogućiti bolje razumijevanje bolesti i način homeopatskog liječenja.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt