najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Promocija knjige HOMEOPATIJOM DO ZDRAVLJA Darka Ropaca - Novinarski dom, 2.11.2011. (p)
press / Naklada Ljevak,Saturday 29 October 2011

Naklada Ljevak

NAKLADA LJEVAK

Predstavljanje knjige
DARKO ROPAC
HOMEOPATIJOM DO ZDRAVLJA
Ilustrirani priručnik za bolje snalaženje u
homeopatskom liječenju u kući

Knjigu će predstaviti:
INA STAŠEVIĆ, recenzentica
VERA ŠODAN, gospodarstvenica
JELENA MIHOLJEVIĆ, glumica
Nives Tomašević, urednica
Darko Ropac, autor

srijeda, 2. studenog 2011. godine u 18 sati
Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb
Velika dvorana I. kat

Ulaz slobodan!




Možete li zamisliti lijek koji će vam pomoći a da pritom neće izazvati nuspojave, da nakon njegove primjene neće biti kontraindikacija ni interakcije s drugim lijekovima?

Ili lijek koji je određen sukladno vašim tegobama, dakle individualiziranom terapijom? Pitate se možete li vratiti zdravlje primjenom samo jednog lijeka koji bi uspješno djelovao na čitav organizam? Složit ćete se da bismo takav lijek mogli nazvati idealnim. Iz klasične medicine znamo da takvog lijeka nema.

Ipak, već 200 godina homeopatska medicina pruža nam upravo takve mogućnosti. Kako biste više saznali o homeopatskom liječenju pojedinih bolesti ili stanja u kojima je narušena ravnoteža vašeg tijela i za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju, otvorite ilustrirani priručnik „Homeopatijom do zdravlja“, koji je napisao prof. dr. sc. Darko Ropac. Autor je redoviti sveučilišni profesor preventivne medicine na Medicinskom fakultetu i redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, s višegodišnjim praktičkim iskustvom u homeopatskom liječenju. Kao klasični medicinar, priredio je ovaj priručnik po svim kriterijima standardnog priručnika za liječenje u kući. Ovaj bi priručnik trebao postati neizostavni dio vaše kućne knjižnice jer će vam omogućiti bolje razumijevanje bolesti i načine homeopatskog liječenja.

Kontakti: Naklada Ljevak d.o.o., Palmotićeva 30, Zagreb; Marketing - tel: 01 4804 023; 01 4804 032; E-mail: marketing@naklada-ljevak.hr ; www.ljevak.hr


DARKO ROPAC
HOMEOPATIJOM DO ZDRAVLJA
Ilustrirani priručnik za bolje snalaženje u
homeopatskom liječenju u kući
ISBN: 978-953-303-416-4
Godina: studeni 2011.
Broj stranica: 243
Format: 19 x 23,5 cm
Cijena (meki): 239 kn

Možete li zamisliti lijek koji će vam pomoći a da pritom neće izazvati nuspojave, da nakon njegove primjene neće biti kontraindikacija ni interakcije s drugim lijekovima? Ili lijek koji je određen sukladno vašim tegobama, dakle individualiziranom terapijom? Pitate se možete li vratiti zdravlje primjenom samo jednog lijeka koji bi uspješno djelovao na čitav organizam (na fizičke, emocionalne i mentalne tegobe)? Složit ćete se da bismo takav lijek mogli nazvati idealnim. Iz klasične medicine znamo da takvog lijeka nema.

Ipak, već 200 godina homeopatska medicina pruža nam upravo takve mogućnosti. Kako biste više saznali o homeopatskom liječenju pojedinih bolesti ili stanja u kojima je narušena ravnoteža vašeg tijela i za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju, otvorite ilustrirani priručnik „Homeopatijom do zdravlja“, koji je napisao prof. dr. sc. Darko Ropac. Autor je redoviti sveučilišni profesor preventivne medicine na Medicinskom fakultetu i redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, s višegodišnjim praktičkim iskustvom u homeopatskom liječenju. Kao klasični medicinar, priredio je ovaj priručnik po svim kriterijima standardnog priručnika za liječenje u kući.

Nakon uvoda, u kojem ćete saznati znatno više o osnovama homeopatskog liječenja, slijede poglavlja po organskim sustavima i disfunkcijama. Detaljno su obrađene teme koje se odnose na bolesti i stanja srca i krvnih žila, spolnosti i plodnosti, alergija, dišnog, probavnog i mokraćnog sustava, sustava za kretanje, kože, kose i noktiju, očiju , usta, uha, grla i nosa, mozga i živčanog sustava, duševnog aspekta ličnosti, infekcija, dječjih bolesti i hormonalnih poremećaja. Na kraju knjige u dodatku obrađene su praktične teme koje se odnose na primjenu homeopatije na godišnjem odmoru, u sportu, pri trudnoći i porođaju, te kod bolesnika koji su podvrgnuti kemoterapiji ili radioterapiji. Dat je pregled kombiniranih homeopatskih lijekova koje ćete naći u našim ljekarnama a koji se mogu primijeniti kao prva pomoć kod samostalnog liječenja nekih zdravstvenih tegoba. Napokon, autor predlaže prikladnu kućnu homeopatsku ljekarnu koja omogućuje kvalitetno liječenje različitih bolesti.

Knjiga je napisana na 243 stranice i obrađuje 132 različite bolesti ili stanja kod kojih se može primijeniti homeopatsko liječenje. Kod svake bolesti autor objašnjava o čemu se radi, potom ukratko opisuje klasično liječenje te detaljno homeopatsko liječenje. Pri tome navodi homeopatske remedije koje se mogu koristiti kod liječenja, te uz svaku specifičnosti za primjenu upravo tog lijeka. Na taj način je spomenuto 165 homeopatskih remedija čiji abecedni popis uz indikacije se nalazi na kraju knjige.

Po svemu sudeći ovaj priručnik će biti koristan sastavni dio vaše kućne knjižnice koji će vam omogućiti bolje razumijevanje bolesti i način homeopatskog liječenja.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt