najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera opere 'Nabucco' u osječkom HNK-u 5. studenog 2011. (p)
press / HNK Osijek,Saturday 22 October 2011

HNK Osijek

Glazbeni događaj sezone u Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku!

NABUCCO, opera Giuseppea Verdija – datum premijere 5. studeni 2011. godine u 20 sati

- Termini NABUCCA sa gostima: 3.11., 5.11. i 7.11.2011.g. u 20 sati

Predstavom dirigira (prve tri izvedbe) Filippo Zigante, a sudjeluju gosti iz Italije: u ulozi Nabucca Carmelo Caruso, u ulozi Abigaille Gabriella Morigi, a u ulozi Fenene gošća iz HNK Zagreb Sofia Ameli Gojić. U ulozi Ismaila je Damir Fatović, a Zakaria je Berislav Puškarić, solisti HNK u Osijeku.

- Redatelj predstave je Petar Selem




Gabriella Morigi, sopran
Rodila se u Torinu gdje se i školovala. Pjevačku karijeru započela je ulogom u Rossinijevoj komičnoj operi "Bračna mjenica", kada je usprkos svojoj velikoj mladost uspjela dokazati i pokazati urođenu glasovnu i stilsku sklonost prema Belcantu.
Prvih desetak godina karijere posvetila je baroknome repertoaru, a sudjelovala je i u nekoliko snimanja nosača zvuka sa skladbama s početka 19. stoljeća. U tom je razdoblju nastupala na pozornicama najznačajnijih talijanskih i svjetskih kazališta, te na brojnim festivalima.
Nakon debija u Rossinijevoj "Bračnoj mjenici", zaigrala je i u njegovu "Seviljskom brijaču", te Donizettijevoj "Luciji di Lammermoor", "Don Pasqualeu", "Ljubavnome napitku". U velik broj uspješnih nastupa Gabrielle Morigi svakako valja spomenuti i "Traviatu", "Rigoletto, "Puritance".
Često je nastupala u velikim i značajnim kazališnim kućama poput milanske La Scale, napuljskoga San Carla, kazalištu Verdi u Trstu, Regio u Torinu, pariškoj Opera Bastille i Champs Elysées, te brojnim drugima.
U Verdijevome "Nabuccu" nastupala je u Rotterdamu, Klagenfurtu, Gelsenkirchenu, Splitu, Nikoziji i Lemesosu. Nipošto se ne smijemo zaboraviti ni čitav niz zapaženih uloga u Verdijevoj "Aidi", "Trubaduru" i "Otellu".
U konačnici je svjetsku slavu stekla zahvaljujući Bellinijevoj "Normi" koja joj je ujedno i najveća, najznačajnija uloga koju je pjevala, koja ju je odvela na uspješnu svjetsku turneju: od Berlina i Stockholma, preko Porta i Savone, do St. Petersburga, a u naposljetku i Splitskog ljeta.
Ovo je njezina prva suradnja s HNK u Osijeku.


Filippo Zigante diplomirao je violinu, kompoziciju i pravo. Pohađao je tečajeve dirigiranja kod Franca Ferrare, a iz kompozicije se usavršavao kod Virgilija Mortarija. Karijeru je počeo kao asistent švicarskog dirigenta Petera Maaga. Izvodi bogat simfonijski i operni repertoar. Dirigirao je gotovo svim većim talijanskim orkestrima, te gostovao u mnogim europskim zemljama, Brazilu, Japanu i Južnoj Koreji. Bio je umjetnički ravnatelj teatra G.B. Pergolesi u talijanskom gradu Jesi, zatim napuljskog teatra San Carlo, te nekoliko glazbenih konzervatorija među kojima i uglednog San Pietro a Majella u Napulju.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt