najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera opere 'Nabucco' u osječkom HNK-u 5. studenog 2011. (p)
press / HNK Osijek,Saturday 22 October 2011

HNK Osijek

Glazbeni događaj sezone u Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku!

NABUCCO, opera Giuseppea Verdija – datum premijere 5. studeni 2011. godine u 20 sati

- Termini NABUCCA sa gostima: 3.11., 5.11. i 7.11.2011.g. u 20 sati

Predstavom dirigira (prve tri izvedbe) Filippo Zigante, a sudjeluju gosti iz Italije: u ulozi Nabucca Carmelo Caruso, u ulozi Abigaille Gabriella Morigi, a u ulozi Fenene gošća iz HNK Zagreb Sofia Ameli Gojić. U ulozi Ismaila je Damir Fatović, a Zakaria je Berislav Puškarić, solisti HNK u Osijeku.

- Redatelj predstave je Petar Selem




Gabriella Morigi, sopran
Rodila se u Torinu gdje se i školovala. Pjevačku karijeru započela je ulogom u Rossinijevoj komičnoj operi "Bračna mjenica", kada je usprkos svojoj velikoj mladost uspjela dokazati i pokazati urođenu glasovnu i stilsku sklonost prema Belcantu.
Prvih desetak godina karijere posvetila je baroknome repertoaru, a sudjelovala je i u nekoliko snimanja nosača zvuka sa skladbama s početka 19. stoljeća. U tom je razdoblju nastupala na pozornicama najznačajnijih talijanskih i svjetskih kazališta, te na brojnim festivalima.
Nakon debija u Rossinijevoj "Bračnoj mjenici", zaigrala je i u njegovu "Seviljskom brijaču", te Donizettijevoj "Luciji di Lammermoor", "Don Pasqualeu", "Ljubavnome napitku". U velik broj uspješnih nastupa Gabrielle Morigi svakako valja spomenuti i "Traviatu", "Rigoletto, "Puritance".
Često je nastupala u velikim i značajnim kazališnim kućama poput milanske La Scale, napuljskoga San Carla, kazalištu Verdi u Trstu, Regio u Torinu, pariškoj Opera Bastille i Champs Elysées, te brojnim drugima.
U Verdijevome "Nabuccu" nastupala je u Rotterdamu, Klagenfurtu, Gelsenkirchenu, Splitu, Nikoziji i Lemesosu. Nipošto se ne smijemo zaboraviti ni čitav niz zapaženih uloga u Verdijevoj "Aidi", "Trubaduru" i "Otellu".
U konačnici je svjetsku slavu stekla zahvaljujući Bellinijevoj "Normi" koja joj je ujedno i najveća, najznačajnija uloga koju je pjevala, koja ju je odvela na uspješnu svjetsku turneju: od Berlina i Stockholma, preko Porta i Savone, do St. Petersburga, a u naposljetku i Splitskog ljeta.
Ovo je njezina prva suradnja s HNK u Osijeku.


Filippo Zigante diplomirao je violinu, kompoziciju i pravo. Pohađao je tečajeve dirigiranja kod Franca Ferrare, a iz kompozicije se usavršavao kod Virgilija Mortarija. Karijeru je počeo kao asistent švicarskog dirigenta Petera Maaga. Izvodi bogat simfonijski i operni repertoar. Dirigirao je gotovo svim većim talijanskim orkestrima, te gostovao u mnogim europskim zemljama, Brazilu, Japanu i Južnoj Koreji. Bio je umjetnički ravnatelj teatra G.B. Pergolesi u talijanskom gradu Jesi, zatim napuljskog teatra San Carlo, te nekoliko glazbenih konzervatorija među kojima i uglednog San Pietro a Majella u Napulju.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt