najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Otvoren BTL Natječaj - HDS financira nezavisne glazbene projekte s 900.000 kuna! (p)
press / HDS,Thursday 20 October 2011



Nakon što je u ovoj godini raznim nezavisnim glazbenim projektima dodijelilo gotovo 900.000 kuna, Hrvatsko društvo skladatelja najavljuje da će u sezoni 2011./2012. hrvatsku glazbenu scenu ponovno financirati s 900.000 kuna prikupljenih od službe ZAMP.

Hrvatsko društvo skladatelja putem natječaja ponovno sufinancira nezavisne glazbene projekte s 900.000 kuna


Zagreb, 20. listopada 2011. – Danas je objavljen prvi od tri natječaja Hrvatskog društva skladatelja kojima će u sezoni 2011./2012. nezavisne glazbene projekte poduprijeti s 900.163,97 kuna.

Od samog utemeljenja, HDS svojom aktivnošću i projektima - autorski koncerti, tribine, radionice, Zagreb- i Chansonfest, Muzički biennale Zagreb, sezona i gostovanja Cantus ansambla, Jazz.hr – potiče stvaralaštvo na svim područjima glazbenog izražaja. Od promjene Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, HDS je dobio mogućnost da još u većem obimu podrži i podupre raznolikost kulturnog stvaralaštva, i time u punoj mjeri primjeni i provede zakon, temeljem kojeg se 30% sredstava prikupljenih u sustavu privatnog kopiranja izdvaja upravo u Fond za poticanje raznolikosti kulturnog stvaralaštva.

Hrvatsko društvo skladatelja je u 2009. godini počelo financijski podržavati nezavisne projekte, pa je tako u prvoj godini putem natječaja 21 projekt poduprt s pola milijuna kuna, da bi se već u drugoj, 2010. godini iznos dotiranih sredstava popeo na gotovo 900.000 kuna.

U 2011. HDS ponosno objavljuje da prikupljena sredstva iznose 900.163,97 kuna, te da će se iznos u cjelosti koristiti za potporu nezavisnih glazbenih projekata u tri natječaja.

S današnjim danom, objavljen je „BTL Natječaj“ koji je za prijave otvoren do 18. studenog. Fond sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije i uređaje za snimanje iznosi 500.000 kuna, a namjenjen je stimulaciji glazbenih manifestacija i glazbenom stvaralaštvu s područja popularne, zabavne glazbe.

Natječaj „Tradicional“ za projekte tradicijske glazbe vrijedan 312.163,97 kuna, koji je omogućen izmjenama i dopunama Zakona o autorskom i srodnom pravu, na način da je preusmjeren tok novca kojeg prikuplja HDS-ZAMP za izvedbe i emitiranja tradicijske glazbe (izvorne narodne i ostale glazbe koja nema autora) tako da se više ne uplaćuje u državni proračun, već ga HDS-ZAMP može direktno proslijediti umjetnicima i udrugama koji se bave tom vrstom glazbe, bit će otvoren 14. studenog, posebnim priopćenjem.

Natječaj Fonda „Rudolf i Margita Matz“ bit će objavljen 9. siječnja 2012., a namijenjen je skladateljima do 30 godina, za čije projekte i stipendiranje je izdvojeno 88.000 kuna.
Fond Matz financiran je od naknada za autorska prava Rudolfa Matza, koja su supružnici oporučno ostavili HDS-u uz obvezu da se sredstva koriste za pomoć hrvatskim skladateljima, što HDS s radošću provodi.

Sva tri natječaja mogu se naći na web stranici HDS-a http://www.hds.hr/hds/hds_hr.htm , ili u tajništvu te udruge u Zagrebu, Berislavićeva 9.


Hrvatsko društvo skladatelja dana 20. listopada 2011. raspisuje
NATJEČAJ
Za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije


I. Hrvatsko društvo skladatelja (dalje: HDS) Natječajem podupire aktivnosti hrvatskih glazbenika, glazbeno stvaralaštvo i glazbene manifestacije iz sredstava prikupljenih na ime prava na naknadu za reproduciranje za privatno ili drugo vlastito korištenje, sukladno članku 167.a stavku 3. Zakona o autorskim i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07).
II. Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima tradicionalne i suvremene zabavne ili popularne glazbe, tradicionalne i alternativne rock glazbe, elektroničke i urbane klupske glazbe, novokomponirane glazbe narodnog ili etno izričaja (klape, tamburaški sastavi i sl.) te poduprijeti festivale, smotre, natjecanja ili koncerte navedenih vrsti glazbe na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.
III. Cilj iz članka II. ostvarit će se:
 Sufinanciranjem postojećih umjetničkih relevantnih festivala, smotri i natjecanja koji promoviraju hrvatsku glazbu koja je predmet ovog Natječaja.
 Dodijeljivanjem novčanih nagrada autorima koji sudjeluju na određenim glazbenim manifestacijama, bilo odlukom žirija ili temeljem broja izvedbi prema podacima Službe za zaštitu autorskih muzičkih prava (ZAMP)
 Organizacijom smotri ili natjecanja s dodjelom nagrada i/ili objavom nosača zvuka za mlade glazbenike, posebice u glazbenim područjima gdje takva natjecanja ne postoje.
IV. Prilikom odlučivanja o sufinanciranju, vodit će se računa o stilskoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja. Natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.
V. Natjecatelji su dužni podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 18. studenim 2011. godine, s naznakom „Za natječaj BTL“ na urudžbeni zapisnik ili poštom na adresu: Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb. Svi materijali čuvat će se najviše 15 dana nakon objave rezultata.
VI. HDS može uvjetovati dodjelu potpore određenim izmjenama u projektu, suradnjom u medijskom predstavljanju, sudjelovanjem svojih predstavnika u žiriranju, dodjeli nagrade i slično.
VII. Fond Natječaja iznosi 500.000,00 kuna. HDS pridržava pravo da ne raspodijeli cijeli iznos. HDS će od dobitnika potpore tražiti financijsku i programsku dokumentaciju o utrošku dobivenih sredstava.
VIII. Odluku o dobitnicima potpore donijet će Predsjedništvo HDS-a na prijedlog Stručnog povjerenstva sastavljenog od istaknutih skladatelja i drugih umjetnika odgovarajućeg područja najkasnije do 16. prosinca 2011. godine, o čemu će se pismenim putem obavijestiti sudionici Natječaja i javnost putem oglasa u dnevnom tisku i na internetu.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt